In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 26, 2012

Spannend

Tjonge jonge, sinds maandag is onze dochter met school in Wenen en we zijn heel benieuwd of ze het leuk vindt. Op de een of andere manier heeft ze namelijk in de laatste maand haar beltegoed van € 20,- erdoor gejaagd, alhoewel ze zelf niet begrijpt hoe dat kan.
Nou ja, het zal wel, morgenavond komt ze weer thuis en dan zullen we het wel horen.
Paul moet morgenavond wel naar een bijeenkomst van ons verzekeringsburo, die organiseren elk jaar een bijeenkomst rond een actueel financieel thema, op zich heel interessant natuurlijk. Alleen komt het dit keer wat lastig uit. Dan ligt het nog even aan Sabine of ik ook meega of niet. Als ze graag wil vertellen, dan blijf ik thuis, anders ga ik vermoedelijk ook mee.

Dan heb ik net onze boekhouder gemeld dat we per 2 mei Paul zijn hulp officieel gaan aanmelden. Wel op zogenaamde "geringfügige" basis, dus met een loon van niet meer dan € 376,23 per maand maar toch, we zullen dus wel moeten zorgen dat we zo´n € 400,- per maand extra verdienen om hem te kunnen betalen.
Spannend, maar ook erg leuk. We hopen natuurlijk dat we door hem nieuwe klanten kunnen aantrekken en het is ook erg interessant dat we de mensen nu veel sneller kunnen helpen. Dat zorgt voor veel goodwill en hopelijk dus goede mond op mond reclame en daardoor meer klanten.

Verder is Paul vandaag gevraagd of hij zich niet kandidaat wil stellen voor de bedrijfsvereniging "de Brixentaler" met leden in Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf. We zien dit ook als een mooie mogelijkheid om met meer bedrijven in het dal contact te krijgen, dus hij gaat het doen.
Nu alleen nog hopen dat hij gekozen wordt!
Ook dat is natuurlijk spannend :)

maandag, april 23, 2012

Goed nieuws!

We hebben net te horen gekregen dat Sabine aangenomen is op de HBLA Kufstein!
We zijn natuurlijk ontzettend blij, want in deze opleiding heeft ze eigenlijk meer zin dan die van de HTL (hier wordt vanaf het derde jaar nog meer met computers gewerkt dan op de HTL) en wij hebben het gevoel dat ze het hier wat dat betreft meer naar haar zin zal hebben.

Joepie.......deeeeeee....poepie!!
(met dank aan Ome Willem voor deze uitspraak, LOL)

zondag, april 22, 2012

3 soorten choco cupcakes

Joris zijn vrienden zijn op bezoek en kwamen gezellig met de wii skylanders spelen, dus ik heb maar even snel wat lekkers gemaakt.
Het zijn 3 soorten choco cupcakes geworden.
lekker!

Labels:

een regenachtige zondag

Gisteren was het alweer de laatste dag dat vriend Marco bij ons was. Het weer was prachtig, dus we hebben lekker buiten op het terras ontbeten en van het zonnetje genoten.
Daarna met z´n allen naar Innsbruck gegaan, waar we bij de IKEA hebben geluncht (ik heb daar nog nooit zo slecht gegeten, het viel echt aan alle kanten tegen), voor de kinderen een aantal Skylander poppetjes hebben gekocht (dat zijn deze dingen, het is een nieuw spel voor de wii met heel veel poppetjes om te kopen, hele slimme marketing zet),
en voor Sabine een paar nette schoenen hebben gescoord, zodat ze volgende week in Wenen als ze naar de musical gaan, tenminste wat fatsoenlijks heeft om aan haar voeten te doen.
Daarna naar het vliegveld om Marco op het vliegtuig te zetten. Helaas helaas, het vliegtuig had ruim een uur vertraging. Tja, de stad ga je dan niet meer in, dus we hebben de tijd doorgebracht met het kijken naar een aantal vliegtuigen die opstegen en landden, de sportvliegtuigjes die doorstartoefeningen deden, de zweefvliegtuigen die omhoog werden getrokken en gewoon een beetje met elkaar kletsen.
´s Avonds heerlijk een stokbroodje met groene pesto, tomaat en mozarella uit de oven gegeten en verder gewoon een beetje bank gehangen.

Vandaag is het een regenachtige zondag, de wolken hangen weer ontzettend laag, dus een prachtige dag om binnen door te brengen.
Op dit moment zitten we allemaal achter onze laptops, maar we hebben ook al het nodige opgeruimd en Sabine haar tas klaargemaakt voor de Wienwoche van komende week.
Ze gaan met alle vierde klassen een weekje naar Wenen om de oostenrijkse hoofdstad eens te leren kennen. Voor de kinderen natuurlijk best leuk om te doen,  alhoewel ze niet overlopen van enthousiasme.

Voor de rest wil ik jullie graag wijzen op mijn andere weblog, dat ik afgelopen week begonnen ben. Het is een weblog over gezondheid in de breedste zin van het woord en heet gezond natuurlijk.
Je vindt daar recepten, oefeningen, spreuken, tips, humor, alles wat ook maar op de een of andere manier in verbinding kan staan met natuurlijk gezond leven. Ik zou het natuurlijk leuk vinden als ik daar ook een groot lezerspubliek kan vinden, dus kom even langs als je het leuk vindt.

Een prettige zondag nog!