In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 22, 2010

Weekend!

Joepie, het is weer weekend en tegelijkertijd herfstvakantie! 10 hele dagen niet om 6 uur hoeven opstaan, wat een heerlijkheid! Ik geniet nu al!
Joris is ook helemaal in de wolken, want vriendje Gabriël mag bij ons blijven slapen. De jongens hadden het al vaker gevraagd, maar het kwam steeds bij een van ons niet uit. Nu gelukkig wel. Daar we niet meer zo heel veel spul in huis hadden, ben ik net nog maar even snel wat onbijtspul gaan inkopen. Staat ook zo stom als dat kind komt en we hebben bijna niets te eten :-)  (zou typisch iets voor mij zijn)

Op dit moment heb ik ineens weer 4 extra "zonen" in huis rondlopen, gelukkig spelen ze met z´n allen op Joris zijn kamer.

Wat ik ook nog wilde melden, is dat ik mijn poging tot het halen van de 100 push-ups, 200 sit-ups en 200 squats weer begonnen ben. De ongesteldheid had weer eens roet in het eten gegooid, maar ik ben deze week weer begonnen met week 2 en ik ga weer dapper verder. Per slot van rekening is het niet erg als niet alles meteen de eerste keer lukt, het wordt pas jammer als je het dan niet nog een keer probeert.
Ik ga dus weer gewoon verder en zal nu doorgeven wat er morgen op het programma staat.

Push-ups: 5,7,5,5,8
Sit-ups: 24,25,21,21,30
Squats: 16,18,13,13,21

De cardio komt ondertussen aan alle kanten m´n neus uit, dus ik ben overgeschakeld op wat anders. Drie keer per week ben ik nu ruim een uur aan het trainen met de wii-fit. Dit is natuurlijk een heel ander soort training, maar ik heb er lol in en het traint onder andere m´n evenwicht en daar ben ik niet zo best in....

Maar eerst gaan we nu genieten van het feit dat het weekend is en we niet zoveel moeten!

woensdag, oktober 20, 2010

Vandaag in de groentekist..

Daarnet de groentenkist binnen gekregen en we zijn er heel blij mee!
Er is een bepaalde nederlandse groente die we hier echt wel missen en alhoewel het in de normale winkels niet te krijgen is, zit het dit keer wel in het groentepakket! Rechtsboven....
Toevallig werd het onderwerp op een emaillijst van me aangesproken en ik heb toen ook eens gekeken naar het Odin-pakket dat we in NL hadden. Dat is wel een stuk duurder volgens mij, maar dat kan ik natuurlijk helemaal fout hebben. Voor deze hoeveelheid betalen we € 10,25 en het komt bij boeren uit noord-tirol vandaan, hoeft dus geen ellenlange afstanden getransporteerd te worden en is echt supervers. Ik pak het netjes in in vochtige theedoeken, dan de koelkast in (aardappels natuurlijk niet) en zo blijft het echt een week vers.
Voor vanavond heb ik de gerookte zalm uit de vriezer gehaald, want dat vind ik erg lekker bij veldsla.
Tussen de middag hebben we al een stamppotje met herfstgroenten en rookworst (dank u lieve schoonouders!) gegeten.

Ook vandaag de geraniums eindelijk maar eens naar binnen gehaald. Er is voorspeld dat we vanavond sneeuw krijgen tot ca. 600 meter en daar wij zo rond de 840 m wonen, is de kans erg groot dat het hier gaat sneeuwen. De eerste wintertekens dienen zich al aan.

zondag, oktober 17, 2010

Nog even een stukje leesavond en de rest van het weekend

Vrijdagavond half zeven..... Joris was al bijna niet meer te houden, die stond echt te springen (letterlijk) van plezier dat hij zo laat mocht opblijven. Even later stond er een net zo springende Angelina voor de deur om Joris op te halen. Angelina haar moeder bracht ze en ik ging ze om 22.00 uur weer ophalen.
Het was buiten goed koud, Sabine had een te dunne jas aangetrokken en had het bar koud, maar het ging met haar weer een stukkie beter toen ze aan een boomtak ging slingeren.
Een moeder met wie ik stond te praten, had al een winterjas aan, handschoenen aan en muts op. Met die vochtige kou die we nu hebben, voelt het vaak kouder aan dan in de winter als het -12 is. (daaronder is het in de winter echt kouder).
Op een bepaald ogenblik ging het licht in de hal aan en even later kwamen de kinderen er aan. Ze kregen allemaal een koek mee en ik mocht een aantal complimentjes in ontvangst nemen :)
Helemaal blij kwamen de kinders mee naar huis, ze hadden het allemaal prachtig gevonden.
Nadat ik Angelina thuis had afgeleverd (ik ben maar even meegelopen om te kijken of haar moeder de bel wel hoorde), heb ik voor ons een beker chocolademelk met slagroom gemaakt. Om iets na half elf was het toen echt tijd geworden om te slapen.

Zaterdag en zondag hebben we heerlijk uitgeslapen, ik heb de was en de strijk bijgehouden, zodat ik morgen niet met een flinke berg moet beginnen, we hebben met z´n drietjes wat tv gekeken, Wii gespeeld, ik heb met Joris gelezen en allebei de kinderen hebben ook nog wat huiswerk gedaan dat ze voor het weekend hadden gekregen.
Het weer speelde bepaald niet mee en Sabine was weer helemaal niet lekker van de maandelijkse perikelen dus we zijn niet weg geweest. Ik had eigenlijk zaterdag met ze naar Kirchberg willen gaan, waar een boerenmarkt werd gehouden met onder andere allerlei oude ambachten, maar zin om in de miezerregen te gaan lopen hadden we niet.
Zaterdagavond heb ik een marathonsessie pizzaatjes bakken gehouden, ik had van een kilo bloem pizzadeeg gemaakt, zodat ik voor de kinderen wat lekkers heb dat ze mee naar school kunnen nemen. Alles op de pizzastand van de oven gebakken en dat betekent dat je precies 4 pizzaatjes tegelijk kunt bakken. Ik heb er 35 gebakken..... Hiervan zijn er 29 overgebleven om in te vriezen, dus onze vriezer zit weer lekker vol met hapjes voor school.

Morgen weer om 6 uur op, Joris moet om 7.15 uur beginnen en Sabine om 7.30 uur, dus ze moeten uiterlijk om 6.45 uur op pad.
Nog vijf daagjes, dan hebben we herfstvakantie en kunnen we weer uitslapen!