In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 09, 2005

radiator lek

Eén van onze radiatoren is al een tijdje lek. Nu hadden we gewoon nog geen tijd gehad om naar een nieuwe te gaan kijken, maar dat hebben we vandaag dan gedaan. In Broek op Langedijk zit een zaakje de radiatorenhal en nadat we de straat van de goede kant in waren gereden (in het midden zit een bruggetje en daar mag je niet met de auto over) werden we daar heel vriendelijk geholpen.
Nu moet je weten, dat wij natuurlijk in een beetje maf huis wonen en dus is onze radiator ook maf.
De maten zijn: L 1500, B 150, H 70 (alles in mm). Die maat is al niet meer te vinden, maar L 1400, B 150, H 110 (dacht ik tenminste) is er nog wel. Alleen is er 1 klein probleempje. De aan- en afvoer zitten bij de nieuwe modellen aan 1 kant. En je raadt het al.......bij ons zit de aanvoer aan de ene en de afvoer aan de andere kant. Pffffff, je moet er maar opkomen.

Ondanks de zeer vriendelijke en ook vakbekwame verkoper, kwamen we er zo snel niet uit. Erg hoor, is het huis al verkocht, zijn we straks een vermogen kwijt aan een op maat gemaakte radiator

vrijdag, april 08, 2005

Bijzonder boek

Gistermiddag ontving ik een boek dat ik al een week of 6 geleden had besteld.
Het eerste boek van een vroeger buurmeisje van ons uit Den Haag.
Haar naam is Sandra de Waard en het boek heet De Strijd tegen het Zwaard, het begin van een eindeloze strijd.

Sandra is bijna 16 en heeft op deze jonge leeftijd al een fantasy boek geschreven om U tegen te zeggen. Eerlijk is eerlijk, er staan nog wel een behoorlijk aantal spel- en taalfouten in, maar ik vermoed dat dat zich wel zal gaan verbeteren.
Het verhaal is in het begin wat warrig, te snel geschreven. De hoofdpersoon valt van de ene in de andere verbazing en de verschillende krachten worden je om de oren gesmeten.

Waarom dan toch zo positief zal je denken? Nou, ik heb het verhaal in 1 keer uitgelezen. Het boek is pakkend genoeg om je aandacht vast te houden, de verhaallijn wordt in de loop van het boek steeds beter uitgewerkt en na het lezen van de laatste alinea wil je gewoonweg meer!

Een stukje schaamteloze reclame, ik weet het (zij weet het trouwens nog niet) en voor de nieuwsgierigen onder jullie hier de link naar De Strijd tegen het zwaard.
Het boek staat op een gecombineerde fantasy pagina, dus je moet even naar beneden scrollen om het tegen te komen.
Als ik het goed heb begrepen zal het boek ook via de bibliotheek op te vragen zijn, dus misschien daar even vragen als je het wilt lezen, maar niet zeker weet of je het wel wilt bestellen.

donderdag, april 07, 2005

Uitje organiseren

Vandaag alweer een tijdje bezig geweest met de organisatie van het uitje van het oostenrijk forum.
Erg leuk om te doen.
Lokatie bepalen, kijken of we een spreker kunnen regelen voor niet teveel, eten regelen en dan natuurlijk hopen dat de mensen die zich ervoor aangemeld hebben het ook een leuk programma vinden.

Het moeilijkst is nog om iets te vinden dat voor veel leeftijden geschikt is (alles red je helaas nooit) en dat ook nog betaalbaar is.
Kijk, de Efteling is voor iedereen leuk, maar gewoon onbetaalbaar, dus dat doen we niet. Wat het wel wordt vertel ik nog niet, dat moet nog even een verrassing blijven (en we zijn nog niet helemaal klaar, dus het kan nog veranderen).

woensdag, april 06, 2005

Oplevering

maar dan niet van een huis hoor :)

Vandaag is een belangrijke dag voor Paul en 2 collega's. Ze hebben de laatste weken een heleboel uren gewerkt om naast hun normale werk een extra klus te klaren. Elke avond en vaak ruim de helft van het weekend was Paul er mee in de weer en vandaag is dan de oplevering.
Vanochtend de mannen nog horen mopperen omdat het niet allemaal zo liep als dat zij graag wilden, maar het was uiteindelijk toch naar tevredenheid. Nu nog hopen dat de opdrachtgever ook tevreden is, want als dit zo is, dan zit er nog een hoop extra werk aan te komen. Misschien voor de kinderen en mij niet zo leuk, maar voor Paul is dit toch alvast de aanloop naar z'n werk als free-lancer. Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan, want hij komt vanavond pas laat thuis.

De verkoop van het huis was natuurlijk een flink onderwerp hier op mijn blog, maar Paul z'n nieuwe carrière vind ik toch ook behoorlijk spannend. Ik zal jullie dan ook nauwgezet op de hoogte houden van de vorderingen op dit front. Want ook dit is weer een nieuwe stap in ons leven en dat is ook heel erg spannend. Zeker als je bedenkt dat wij allebei vrijwel altijd in overheidsdienst hebben gewerkt (Paul altijd) en wat dat betreft dus nooit echt verder hebben hoeven kijken dan ons loonstrookje.

Verder merk ik dat al die weken het huis op orde houden me toch een tik bezorgd hebben.........ik doe het nu nog! En dat terwijl ik altijd dacht dat ik er zo'n hekel aan heb. Eerlijk gezegd is het enige waar ik echt een bloedhekel aan heb, de afwas en het opruimen van de rommel hier in huis. De kinderen doen weliswaar hun best, maar hebben vrees ik toch de niet zo opruimerige aard van hun vader geërfd (en neem ze dat eens kwalijk). En als je dan bedenkt dat ik aan m'n eigen rommel opruimen ook genoeg heb, dan weet je het verder wel.

Verder heb ik vandaag maar weer eens een taartje gemaakt. Ik had nog een gereedschapje liggen om op een makkelijke manier zijkanten te versieren en dat heb ik vandaag eens uitgeprobeerd. Het gaat inderdaad vrij makkelijk, maar je moet wel heel dik smeren om de figuren er goed op te krijgen. Dat gaat dus nog de nodige oefening vergen om de juiste dikte en het juiste smeersel te krijgen.
Ik had vandaag lichtgroene botercrème gebruikt en ik moet zeggen dat het goed smaakt, maar het valt wel heel erg zwaar. Volgende keer ga ik het toch maar weer gewoon met icing proberen, misschien dat het dan ietsje minder zwaar valt.
De foto heb ik nog niet voor jullie, daar moet ik nog wat mee knoeien om 'm geschikt te maken voor deze pagina. Hopelijk komt die morgen.



**UPDATE**
en hier is de foto:

dinsdag, april 05, 2005

Regelnicht

Zo, na alle stress rond de verkoop zitten we nu in een beetje rustiger vaarwater.
Natuurlijk moeten we nog alles rond het voorlopig koopcontract regelen, maar daar hebben we gelukkig onze makelaar voor. Ik hoef alleen maar te zeggen of ik op een bepaalde datum kan. De makelaar zou ons vandaag hierover bellen, maar helaas, daar is het blijkbaar niet van gekomen. Dan belt hij waarschijnlijk morgen wel.

Vandaag alvast eens gebeld met Telfort. Mijn abonnement loopt per 11 juni af en ik wilde het graag verlengen tot 1 augustus. Dat kan niet mevrouw, was het antwoord. Geen verdere suggesties of wat dan ook, wat een stuk chagerijn zeg.
Dus toen heb ik m'n abonnement per einddatum opgezegd, dan wil ik daar ook niet eens meer blijven. pfffff, ik neem wel gewoon een prepaid kaartje.

Ook een brief aan de belastingdienst gedicht, met wat vragen over Paul z'n belastingzaken. Hij wil natuurlijk als free-lancer in NL aan de slag blijven, maar dan zit je met belasting die dan in NL of juist in Oostenrijk betaald moet worden. Erg onduidelijk als je er niet dagelijks mee te maken hebt. En waarschijnlijk ook verzekeringstechnisch belangrijk, dus dat zijn we aan het uitzoeken.
Die belastingdienst is trouwens op veel manieren te bereiken zeg, NOT. Je kunt het standaard informatienummer bellen of je kunt een brief schrijven.
Van email hebben die lui nog nooit gehoord en een bezoekadres in de regio Hoorn waaronder wij vallen, is ook een postbus :) heel maf.
De belastingdienst, bereikbaarheid is niet ons sterkste punt.

Echt zin in al dat geregel heb ik niet, maar vooruit het is voor het goede doel zullen we maar zeggen.
Ik ben heel benieuwd wat ik morgen voor nieuwe zaken tegen ga komen ;-)

maandag, april 04, 2005

HOERA, ons huis is verkocht!

Het is ongelooflijk, zo zit je ontzettend in de zenuwen, zo ben je vreselijk blij!
We kregen een telefoontje van de makelaar dat allebei de partijen geboden hebben en dat we het mooiste bod konden uitzoeken!
Het is echt super!
En het grappige is, dat de mensen die ons huis kopen, maar 1 straat verderop wonen.

Ze wonen duidelijk naar hun zin in deze buurt, maar wilden graag een huis hebben dat wat vrijer ligt (als ik het goed begreep zitten ze nu in een tussenwoning) en ze waren ook erg gecharmeerd van de tuin.

O mens, wat ben ik toch ontzettend blij. Er vallen een heleboel kilo's van mijn schouders af.

Dan gaat nu het echte regelwerk beginnen voor de emigratie.
Morgen worden we door de makelaar gebeld om een afspraak te maken om het voorlopig koopcontract te tekenen en dan is het zaakje echt zo goed als rond. Er moet al heel wat gebeuren wil het dan niet doorgaan.
Tja, wat moet ik verder zeggen, ik kan alleen maar jubelen van blijdschap.

Over een kwartiertje moet ik weer verder met het gewone leven, ik heb dienst bij de speel o theek vandaag dus dan gaan we er weer vandoor.

zondag, april 03, 2005

afwachten, home cinema set en chinees

Tja, het wachten is alweer begonnen en ik moet zeggen, het duurt nu al lang :(
Gelukkig weten we morgenavond meer en ik hoop dat ik tegen die tijd iets positiefs te melden heb.

Gisteren zijn we op stap geweest.
Eerst zijn Paul, Joris en ik naar Den Helder gegaan om een passend kado te zoeken voor het 40 jarig huwelijk van Paul z'n ouders. Een home cinema set moest het worden. Nu interesseren dat soort zaken mij in het geheel niet, dus ik had ook geen flauw benul wat ik erbij moest bedenken.
Het blijkt een combinatie te zijn van een cd-speler, dvd-speler, tuner, mp3 speler, foto-cd speler en ik ben vast nog wel iets vergeten. Daarbij zitten dan 5 kleine geluidsboxjes en 1 grote voor de bastonen.
Erg leuk om de informatie erover bij mekaar te sprokkelen en dan ook nog eens zo'n ding met alle gewenste funcionaliteiten, een aardig uiterlijk en een aardige prijs te zoeken en natuurlijk te vinden. Het was een flinke doos met al die spullen erin en Paul z'n ouders zijn er erg blij mee.

Om onze zoektocht te veraangenamen, hebben we uit nostalgische overwegingen ook nog plaatsgenomen in het restaurant van V&D. Het is echt precies nog zo'n zelfde winkel als het in de jaren 70 en 80 al was. Het lijkt zelfs wel alsof het assortiment nog hetzelfde is (maar dat kan natuurlijk niet), alhoewel de produktgroepen waarschijnlijk niet veel zullen verschillen. Ik kan begrijpen dat er mensen zijn die roepen dat V&D door die inflexibiliteit er nooit meer bovenop gaat komen.
Maar, daar had ik het eigenlijk niet over. Het restaurant.....tja al jaren La Place en al jaaaaren diezelfde appeltaart met een berg noten erop. Ik kon het niet weerstaan en zat dus tegen half twaalf aan zo'n heerlijk stuk taart.
Ook Paul z'n ham-kaascroissant kon de toets der kritiek doorstaan en Joris zat heerlijk te smullen van een groot glas versgeperst fruitsap (hij wilde geen taart).

Op de markt nog 2 dozen aardbeien gekocht, die we vandaag op hebben gesmuld met de van pasen overgebleven matzes (en los natuurlijk) en nog een flinke zak mandarijntjes. Fruit gaat bij ons altijd hard dus dat mocht weer aangevuld worden.
Voor Joris een paar nieuwe schoenen aangeschaft en die kon hij gisteravond weer mooi bij z'n lederhose dragen, die hij weer aan mocht omdat het feest was.

We zijn gisteravond met de familie wezen wokken bij onze dorpschinees.
De meesten hadden dit nog nooit gedaan, maar vonden het zonder uitzondering zeer geslaagd. Zelfs m'n schoonmoeder en oma durfden dingen te proberen die ze nog nooit hadden gegeten. Simpelweg omdat ze, als ze het niet lekker vonden, net zo snel weer iets konden halen wat ze wel lekker vinden. Hierdoor hebben ook zij weer zaken ontdekt die ze heerlijk vinden.
Helaas moest ik om half negen met Joris naar huis. Hij was te moe om nog op het toetje te wachten. Hij was per slot van rekening al een kleine 2 uur klaar met eten, dus dan kun je niet verwachten dat hij het nog tot half 10 trekt.

Vandaag zijn Paul en Joris samen lekker gaan zwemmen en ik ben naar de spirituele beurs geweest hier in het dorp. Het zwemmen was erg leuk en ik heb me ook goed vermaakt op de beurs. Helaas was er niemand die behandelingen gaf met tibetaanse klankschalen, want dat had ik graag een keer gewild. Wel wilden ze me graag zo'n schaal verkopen, maar dat vond ik nu net weer iets teveel van het goede. Het voelde heel lekker, maar ja, de vraag is of je er thuis echt nog wat mee gaat doen of dat het 1 van de zaken wordt die maar stof staan te vangen.

Nu ga ik dan maar weer verder met wachten :), maar dan wel lekker buiten in het zonnetje.

Hopelijk kan ik morgenavond goed nieuws op de blog zetten.