In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 11, 2008

Wandelen en bouwvoortgang

Het weer zit nu heerlijk mee dus de bouw vordert gestaag. Het plafond van de kelder is ondertussen gestort en de eerste rijtjes met stenen van onze woonverdieping zijn opgemetseld.
Hieronder een klein fotoverslagje van de afgelopen dagen.





Vandaag was het prachtig weer en we hadden geen zin om de hele dag binnen te gaan zitten werken. Dus met de auto naar de parkeerplaats achter Nieding (tja Sabine had gisteren al wandeldag gehad en daar erg zere voeten van over gehouden dus we wilden niet het hele stuk gaan lopen) en van daaruit naar boven gewandeld.
Genoten van het weer en alle herfstkleuren. Lekker langzaam overal gekeken waar we maar wilden en een hele tijd bij de Filzalmsee geweest waar de kinderen lekker hebben gespeeld en wij hebben gekeken naar de hardlopers die langs kwamen. Er bleek een wedstrijd te zijn, iets met ronde van Tirol ofzo en daar waren allerlei fanatiekelingen bezig om over de bergen heen te hollen.
Natuurlijk moesten er ook weer wat familiekiekjes gemaakt worden, vooral Joris vond het weer nodig om zo nu en dan fotomodel te spelen en gefotografeerd te worden. Hij vindt het fantastisch om naar zichzelf te kijken, hahaha.
Als afsluiting hebben de kinderen bij Nieding nog een grote ijscoupe gegeten en hebben Paul en ik een glaasje gedronken.
Ook hiervan een fotoverslagje.






Dan gaan we zo ook nog heerlijk eten. Waar we op de berg genoten hebben van ons brood met worst, kaas, fruit, koekjes en drinken, is Paul nu bezig met het maken van lamsfilet, sperzieboontjes met spek en gebakken aardappeltjes.
En dat met zulk weer en zo´n omgeving, ik zou niet weten wat een mens nog meer kan wensen (behalve dan natuurlijk dat ons huisje zover klaar is dat we er in kunnen trekken).

woensdag, oktober 08, 2008

De keldermuren staan en wandeldagje

We beginnen het verslag maar eens bij afgelopen week.
Op donderdag lag de betonvloer mooi en werd het ijzerwerk eventjes doorgeslepen.
Van enige bescherming hebben we hier nog nooit gehoord vrees ik.

Ach, als ze het niet nodig vinden dan moeten ze natuurlijk vooral geen helmen of andere veiligheidszaken dragen, moeten ze zelf weten.

Vanwege de regen hebben we vrijdag en zaterdag geen foto´s gemaakt, maar ook toen werd er natuurlijk gewoon doorgewerkt.
Ikzelf ben vrijdag naar de introductiedag geweest van de "politiklehrgang für frauen". Een cursus politiek voor vrouwen die het komende jaar o.a. in Westendorf gegeven gaat worden. Natuurlijk moesten we met z´n allen op de foto en daar ik er tegenwoordig geen moeite meer mee heb om vooraan te staan..... (alleen had ik juist op die foto m´n handen stom). Ik sta dus naast onze Landesrätin Patrizia Zoller-Frischauf de verantwoordelijke voor o.a. familiezaken en bedrijven.



Zondag werd in Kirchberg de Sonnbergmeile gelopen. Daar zijn we gezellig met opa en oma heen gegaan. Van boerderij naar boerderij en bij elke boerderij was er muziek, handwerkstands en natuurlijk eten :)




Wij hebben genoten van Broadakrapfen (flapjes gevuld met graukäse) en erdäpfelkrapfen, van germkiachl mit pulverzucker (deegrondjes die zo gebakken worden dat het een soort schaaltje wordt, dan kun je ze eten met bv. poedersuiker, appelmoes, bosvruchten of zuurkool) en uiteindelijk ook nog van prügeltorte ;er wordt een soort wafeldeeg over een draaiende rol gegoten en boven een soort bbq gebakken. Superlekker en nog nooit eerder gezien.
We waren zelf vergeten een foto te maken, maar ik heb er nog een op het internet gevonden.


Uiteindelijk zijn we zo´n 6 1/2 uur onderweg geweest en hebben genoten van het heerlijke weer en mekaars gezelschap.






Gisteren is het bouwen weer mooi verder gegaan en vandaag stonden aan het einde van de dag de keldermuren. Dit gaat echt supersnel niet te geloven.
De muren zijn wel behoorlijk schots en scheef opgebouwd, maar volgens de bouwleider "komt dat allemaal goed joh", als morgenmiddag de betonvloer voor de eerste verdieping erop komt, zou het volgens hem vanzelf weer recht trekken.
Dat geloven we dan maar en mochten er ooit problemen komen dan hebben we het in ieder geval op de foto staan.



En dit wordt het uitzicht vanuit Paul z´n buro.