In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 23, 2005

Het weer

Wat is het weer een mooi zomerweertje hier, we hebben vandaag echt genoten. Wat wel een nadeel is, is dat het zo ontzettend lang klef blijft hierzo.
Daar hadden we de afgelopen dagen in Oostenrijk totaal geen last van, 's avonds na 20.00 uur zakt de zon achter Hohe Salve weg en dat scheelt een heel stuk hoor, dan wordt het meteen koeler.

Sabine komt net ook al vragen om wat te drinken omdat ze niet kan slapen door de hitte. Het is weer ontzettend heet, dat moet gezegd.

Nu, ga ik even lekker voor de tv hangen. Daar heb ik nu echt even zin in.

woensdag, juni 22, 2005

Nog 40 nachtjes

Ik weet het, ik blijf maar aftellen, maar ik ben dan ook erg blij hoor.
Na een aantal fijne dagen in Oostenrijk (wat hebben we toch ook een leuke mensen op de camping, leven ontzettend mee en we kregen van onze Duitse buurtjes nog een fles zelfgemaakte wijn mee) met lekker weer en veel rust, zijn we weer terug in NL.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het op dit moment ook erg fijn vind hier hoor.
Zalig weer en vrijwel geen wind!!!!! (unicum)

Morgen moet ik echt weer verder gaan met zaken regelen. Behalve het opnieuw inpakken van de verhuisdozen zijn er ook nog wat financiële dingetjes die ik nu echt eens moet gaan regelen, ik zal eens een aanvraag doen voor zo'n expat-verzekeringspolis (geen idee wat dat kost, dus dat is handig om te weten) en we moeten de inboedel die overblijft en niet op de stort eindigt gaan verdelen binnen de vrienden-/kennissenkring.
Maar eerlijk gezegd zit ik op dit moment met m'n gedachten nog in Brixen, helemaal concentreren op allerlei serieuze zaken lukt me nog niet zo %-) Hopelijk gaat dat morgen toch wat beter.

zondag, juni 19, 2005

Wir haben eine Wohnung

Joepie, het is gelukt. Na heel veel bellen vrijdag (Paul is er de hele ochtend mee bezig geweest) hadden we 2 afspraken om een wohnung te bezichtigen. De afspraak van zaterdag werd afgezegd, omdat diegene het huis ondertussen al verhuurd had (heel flauw, maar goed) en vandaag om 17.00 uur konden we gaan kijken bij een appartement van 80 m², met gezamenlijk gebruik van grote tuin, een gezamenlijk stukje kelder en een stukje kelder voor onszelf.
Het huis bevalt prima. Er zijn een ouder en een kinder slaapkamer, het is vrijwel volledig gemeubileerd en we gaan op een soort open hofje wonen (ik weet even niet hoe ik het beter moet omschrijven) met 3 huizen waarvan wij dan in 1 van die huizen in het benedenappartement gaan wonen. Morgenavond hebben we een afspraak om het huurcontract te tekenen en dan is het allemaal helemaal zeker.

Wat we erg leuk vinden, is dat er ook een aantal kinderen woont en dat is voor Sabine en Joris natuurlijk erg fijn. Het enige nadeel dat we tot nu toe hebben kunnen vinden, is dat het langs de spoorbaan ligt, maar ook aan voorbijrijdende treinen went een mens.

Mensen, er is een flinke last van onze schouders gevallen. Morgenavond weten we het allemaal met zekerheid, maar we gaan er van uit dat het allemaal wel goed komt.

Meer nieuws volgt als we meer weten.