In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, maart 27, 2009

Papieren enzo

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik me gisteravond en eigenlijk ook vanochtend erg veel bezig heb gehouden met hyves rondkijken. Al allemaal bekenden tegengekomen, heel erg leuk. Nu het hier even wat rustiger is, moet ik daar natuurlijk gebruik van maken.

Paul en ik zijn ook nog even langs het gemeentehuis gegaan. We moesten nog wat papieren afgeven in verband met de bouw en ook het een en ander daarover navragen.
Officieel moest alles ondertekend worden door de bouwfirma, maar ja we kregen die papieren te laat en zouden dan weer speciaal naar Wörgl moeten rijden voor een paar handtekeningen.
Dus ging het op z´n oostenrijks..... ach... ik kijk wel even in de papieren van de andere bouwers dan vul ik die data gewoon in joh. We weten toch wel dat het klopt, daarvoor hoeven jullie echt niet helemaal naar Wörgl te rijden hoor. Kijk dat scheelt weer een stuk!
Ook de papieren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement afgegeven. We zijn dan weliswaar op papier nog wel nederlanders, maar we wonen hier en zijn niet van plan om dat te veranderen dus kiezen we liever de oostenrijkse afgevaardigde. Als je dat wilt, moet je dus het een en ander aan papierwerk inleveren wat we dus ook braaf hebben gedaan.

Verder werden we nog gebeld dat de zaterdag al vol zat, dus dat de mannen zondag de vloerisolatie komen aanleggen. Dan kan maandag de vloerverwarming er op verwerkt worden en kan dinsdag of woensdag de bovenlaag gestort worden.
De verhuisdatum komt steeds dichterbij!!!!!

donderdag, maart 26, 2009

Hyves en verjaardag

Mensen, heel hartelijk bedankt voor jullie goede wensen!
Ik moet zeggen dat ik mezelf nog steeds geen steek ouder vind, maar het was gisteravond wel erg gezellig. De kalbsbraten die ik besteld had, was echt geweldig. Heerlijk gekruid en supermals vlees, echt een aanrader. Ook nog eens van eigen slacht dus geen overbodige dieronterende transporten nodig geweest en ook gewoon van dieren die op de wei hebben mogen rondhuppelen. Heel lieve kadootjes gekregen van iedereen en 7 schnaps moeten verwerken en dat is toch even lastig als je niet meer gewend bent om dit soort hoeveelheden te drinken.
Gelukkig waren we zo slim geweest om met de taxi te gaan!

Vandaag weer wat achterstallige zaken weggewerkt en via Paul dan uiteindelijk toch op Hyves beland. Ben nog flink bezig met het ontwerp, want zoals wel vaker ben ik nog niet tevreden.
Wat wel heel leuk is, is dat ik al wat vrienden van vroegah ben tegengekomen echt lachen. Onder andere een Golden Earring vriendin die op dezelfde dag jarig is als ik, alleen is zij 1 jaartje ouder.

Tot zover het relaas van vandaag, ga nu weer even verder andere dingen doen.

woensdag, maart 25, 2009

Lang zal ik leven! (en bouwdingen)

Vandaag is het dan zover, ik heb een "runde" verjaardag. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover, na 40 jaar wachten kan ik dan eindelijk aan mijn 2e jeugd beginnen! We gaan het vanavond met een klein groepje vieren bij onze vrienden van de Nieding, het wordt vast gezellig.

Verder is er in de afgelopen week het nodige in ons nieuwe huis gebeurd.
De draden voor de electra zijn getrokken, het water aangesloten en alle leidingen door Paul en mij vakkundig aan de vloer vastgemept (heel leuk werk als je chagerijnig bent, hihi). Ook is de leiding voor de warmtepomp gelegd en liggen de buitenkabels voor zowel de electra als de telekom klaar.
Hieronder wat fotootjes van dit alles.







Vandaag was het dan zover, de grote dag dat er begonnen ging worden met de eerste laag van de vloer, de zogenaamde Schüttung. Dit is een laag van styroporballetjes die met een bindmiddel gemengd worden en zo de eerste, isolerende laag van de vloer vormen.





Wij vinden het er een beetje maf uitzien, maar het zal heus wel goed zijn. Voor ons betekent het in ieder geval dat we voorlopig niet in het huis mogen en dus rustig de tijd hebben om ons weer eens met het computerwerk enz. bezig te houden.