In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 29, 2007

Feestje

Zowel donderdag als vrijdagochtend niets bijzonders gebeurd, behalve dan misschien dat Paul hele dagen van huis is geweest vanwege het vele werk. Op dit moment weer het pakkie van veel werk, weinig opbrengsten. Maar geeft niets hoor, je hoort ons daarover niet klagen.
Ik ben zelf ook gewoon lekker bezig geweest, heb me niet verveeld.

Vrijdag zijn we tussen de middag vanwege niet veel in huis hebben, maar eens een jause bij Nieding gaan halen. Daar er geen andere gasten waren (we zaten midden in de mist) erg gezellig met de familie van Nieding zitten praten. Gelukkig niet al teveel schnaps moeten drinken (Paul zelfs helemaal geen) en na een goed uur weer naar beneden gegaan, want Paul had toch echt nog een klant waar hij langs moest en daarna moest het zwikkie voor het feestje opgebouwd gaan worden..
Ik heb een flinke bak fruitsla gemaakt, die door de feestgangers erg gewaardeerd werd (helemaal leeg toen we naar huis gingen).

Tegen kwart voor vijf kwam Paul ons ophalen en zijn we naar het feest gegaan. We waren erg blij dat we warme kleren hadden aangetrokken, want ondanks de 2 straalpalen die in de stal stonden, was het niet erg warm.

Zoals altijd erg gezellig zitten praten met allerlei mensen. Vanwege de kou zaten we erg dicht op mekaar en dan zijn die bierbanken ineens erg praktisch :)
De kinderen hebben heerlijk rond lopen hollen en spelen. Op een bepaald moment hadden de kids besloten dat er zoveel mogelijk rietjes in mekaar geschoven moesten worden dus dat was weer grote pret.

Ik heb nog met een moeder van 1 van de jongens uit Sabine haar klas zitten praten en ik ben gevraagd om ook mee te gaan naar het gesprek dat een groep moeders met de leraar wil hebben. Er blijken veel kinderen in de klas te zijn die niet naar school willen en die elke dag huilend uit school komen. Zoals die moeder zei: ze hebben al 3 jaar in een soort hel geleefd, ik wil niet dat m´n kind weer zo´n ellendig jaar heeft.
Goed, Sabine komt dan wel niet huilend uit school, maar wel scheldend. Van de week heeft ze tegen Paul gezegd dat ze de leraar op een bepaald moment waarschijnlijk ombrengt.... Dus de moeders gaan actie ondernemen dit keer. Komende week een keer samen zitten en de maandag daarna met z´n allen naar het wekelijkse spreekuur. Ben benieuwd hoeveel moeders er komen, ik hoop toch zeker wel de helft van de klas anders maakt het alsnog te weinig indruk. Zelf vind ik eigenlijk dat we ook de (nieuwe) directrice erbij moeten betrekken, maar daar moet ik de rest dan van zien te overtuigen.

Tegen een uur of tien zijn we naar huis gegaan. We waren koud en toch ook wel moe (Paul is nog steeds flink verkouden en ik begin het nu te krijgen). De kinderen gingen ook zonder mopperen hun bed in, lekker een extra deken bij ze erover gemikt en toen maar slapen.
Paul en ik hebben nog even liggen praten en zijn toen ook (met extra deken/dekbed en ik nog een kruik erbij) gaan slapen.

Vanochtend ben ik eerst even naar de camping gegaan om daar de door ma Widauer beloofde sleutel op te halen (en wonder boven wonder had ze het ding ook nog). We willen morgen gaan kijken of we het overzetten van de server snel voor mekaar kunnen krijgen. Gelukkig liggen er kabelgoten waar we onze kabels door kunnen leiden, dat scheelt weer boren.
Paul heeft de muziekinstallatie bij de Brixenbachalm opgehaald en is nog snel langs een klant geweest. Nu gaat hij weer eens een pijltje schieten. Als ik het goed begreep in z´n eentje. Bogen konden we vandaag niet huren, omdat de boogschietvereniging vandaag voetbaltoernooi heeft, dus de kinders en ik kunnen niet mee (snif).

Verder nieuws? Ja, ik heb een nieuwe mobiele telefoon gekocht. Eentje zonder abonnement want dat heb ik nog, maar wil na deze termijn eigenlijk een andere provider. Ben niet supertevreden over T-Mobile, er zijn teveel plaatsen waar we geen ontvangst hebben. Mijn nieuwe is een Nokia 6300 . Ik ga eerst m´n adressenlijst in Outlook actualiseren en vervolgens overspelen. Daarna een flinke partij mp3´s erop zetten zodat ik ook mee kan doen met muziekjes luisteren met je handy hahaha!

En ook erg leuk: ik sta deze maand in ons plaatselijke krantje. In het midden dus eigenlijk ben ik de Centerfold! (hihi)
Als je het wilt lezen, kun je op DEZE LINK klikken. Vervolgens het oktobernummer kiezen en daar zie je mij met het verhaal dat ik gevraagd ben te schrijven. Ik vond het erg leuk om te doen en ben dan ook heel benieuwd wat voor reacties ik hierop ga krijgen.

donderdag, september 27, 2007

Mag ik even jubelen?

Lang leve mijn poetsvrouw! Wat ben ik toch verschrikkelijk blij met haar. Het huis ziet er veel ordelijker uit terwijl ik niet meer hoef te doen dan normaal. Gisteren is ze een uur bezig geweest en hebben we een vrijwel nieuwe friteuse in de keuken staan; vandaag is de oven van boven tot onder aan de beurt geweest. Echt van die zaken waar ik normaal nooit aan toekom.
En vooral die zaken als even flink dweilen, dat zie je nu al z´n vruchten afwerpen.
Als we nu de huiskamer weer helemaal op orde krijgen (is bijna het geval, we doen met z´n allen echt ons best) en daarna de kinderkamer, dan kan zij dat voortaan voor ons bijhouden. En dan kunnen wij eens gaan zorgen voor het grondig opruimen van de kelder, want dat is een ramp.

Verder is mijn afspraak op de camping weer eens niet doorgegaan. Toen ik gisterochtend zoals afgesproken belde, kreeg ik te horen dat Christoph in het ziekenhuis lag. Niks ernstigs heb begrepen, gewoon het een of andere onderzoek.
Wel hebben Paul en ik uitgebreid gekeken wat we moeten doen voor het verzetten van de server. Vanwege een kleine verbouwing kan onze internetserver niet meer daar blijven staan waar hij nu staat, maar moeten we een verdieping lager terecht. Weer een partij werk en geld die we daarvoor moeten schrijven vrees ik. Maar goed, wij zeuren er verder niet over we doen dat van het weekend gewoon. Dan blijft het voorlopig verder wel staan.

Onze hele kelder staat ondertussen weer vol met pc´s en onderdelen voor klanten. Het ziet er echt bijna uit als zo´n goedkope computerdump waar ze altijd al die dozen op mekaar hebben staan en je zelf moet zien uit te vinden wat wat is, grinnik.

Verder laat het zonnetje zich weer een beetje zien, wat wel prettig is als je bedenkt dat we morgen een grill-feestje hebben op de alm voor een 40-er verjaardag.
Voor de rest geen nieuws goed nieuws zullen we maar zeggen.

woensdag, september 26, 2007

Dinsdagochtend eerst maar eens langs de camping gereden om te kijken of Christoph aanwezig was. Niet, dus snel door naar de Hofer om weekboodschappen te doen. We willen toch ook wel eens wat eten en daar ik verder nog geen tijd had gehad om iets te halen, werd het ondertussen weer hoog tijd.
Op de terugweg een campinggast gesproken die z´n caravan wil verkopen en graag een contactpersoon wil hebben als hij er niet is. En zoals de meesten van jullie wel weten, regelen wij dat soort zaken ook. Afgesproken dat ik daar ´s middags langs zou komen en toen weer snel naar huis voor de rest van de werkzaamheden.

De ochtend was voorbij voordat we er erg in hadden en Paul zorgde tussen de middag voor een heerlijke penne a la pappa.
Ook de middag lekker aan het werk geweest (of was het nu wanhopig worden van photoshop, dat werk totaal niet zoals ik zou verwachten dus ik kan er nog niets mee) en tegen een uur of vier naar mijn afspraak op de camping.
De kinderen bleven alleen thuis; Sabine moest haar huiswerk nog afmaken (zat steeds weer wat anders te doen ondertussen) en Joris had het erg druk met een computerspelletje.
Na een uurtje praten, ben ik weer naar huis gegaan. Bijna thuis kwam ik op het station vriendje Andi tegen die weer onderweg was naar een andere vriendin van ´m. Gezellig staan kletsen en toen toch maar even naar huis gelopen.

Het was weer gewoon een avondje brood dus lekker makkelijk, waarna het alweer bijna tijd was voor Joris om naar bed te gaan.
Dat is elke avond weer gejammer want hij wil dat Sabine ook meteen gaat, maar die mag van ons toch echt een half uurtje langer opblijven.
Vlak daarna zijn bij mij de luikjes dicht gegaan, was zo ontzettend moe.

Vanochtend konden we eigenlijk ook weer niet wakker worden. Dat heb je in dit jaargetijde. De zon komt pas laat op en als het dan ook nog eens regenachtig is dan blijft het donker.

maandag, september 24, 2007

leren leren leren

Oh, wat hadden we vanochtend geen zin om uit bed te komen. Ik lag nog zoooooo lekker en de kinderen ook. De boeven waren gisteravond weer bij mekaar in bed gekropen en dat slaapt ontzettend lekker.
Paul heb ik maar even laten liggen, die heeft echt een soort griepje te pakken dus is ook maar even langs de dokter geweest voor wat medicijn en hij moest er ook nog even iets langsbrengen voor de dokter z´n pc dus ach dat combineert meteen mooi.

Vertaalwerk is op dit moment niet veel, maar dat is niet erg want ik moet weer wat andere vaardigheden zien aan te leren. In ieder geval even mijn klant geïnformeerd dat z´n pc het weer doet en dat we ook al z´n data hebben kunnen redden (uiteindelijk dan, heeft wel weer een hoop tijd gekost). Hij was er superblij mee en z´n vrouw kwam de pc tussen de middag alweer snel ophalen. Ze wilde al meteen betalen, maar ik heb de definitieve rekening nog niet klaar. We schrijven de rekeningen meestal op vrijdag dus dan kan ik het pas precies zeggen. Tja dat heb je als je zegt het kost ongeveer zoveel, is dat goed?

Verder ben ik vandaag eens begonnen met CSS leren. Gek misschien voor degenen die daar al lang mee werken en die weten hoe lang ik al met computers bezig ben.
HTML beheers ik vrij aardig, maar CSS had ik nog nooit gebruikt en moet ik wel gaan gebruiken voor de homepage die ik in mekaar moet knutselen.
Verder ook maar wat met photoshop aan het spelen gegaan. Zelfde laken een pak, ook nog nooit mee gewerkt, maar wel verrekte handig als je een eenvoudige homepage een ietsje pietsje op wilt leuken.

Het huishouden ligt verder ook niet stil, dus toen mijn hulp vandaag weer kwam, heb ik haar boven het poetswerk laten doen, terwijl ik beneden de strijk heb weggewerkt. Nu ligt er alweer een nieuwe berg strijk dus ik denk dat ik morgen de strijkplank maar even boven neerzet en haar vraag of zij de rest wil doen.

Paul is weer bijna de hele dag uithuizig geweest of was achter de pc verstopt om van alles uit te zoeken voor klanten. Nu is hij al vanaf een uur of 8 bezig met een adviesgesprek met een klant die een nieuwe pc en/of laptop nodig heeft. Het is een financieel adviseur, verkoopt ook veel verzekeringen en moet gewoon spullen op maat hebben. Daar gaat ook weer flink wat tijd in zitten, maar is wel heel belangrijk. Per slot van rekening vragen die adviseurs ook bij mekaar na of ze een goede computerman kennen en dan is het wel erg prettig als ze ons bedrijfje noemen.

zondag, september 23, 2007

Almabtrieb

Tja, de almabtrieb. Eerlijk gezegd wat mij betreft qua koeien een beetje een fiasco.
We hebben moeten rennen om de enige 2 boeren die met wat koeien langskwamen te kunnen zien. Daarom ook maar 2 niet zulke beste foto´s.



Verder wel erg gezellig. De boerinnen waren er weer met hun uitgebreide stand met belegde broodjes, koffie, thee, gebak, honing, worst, kaas, thee enz.
Eerst trad de muziekkapel op, daarna was de beurt aan de kindervolksdansgroep uit ons dorpje. Heel geconcentreerd waren ze bezig met z´n allen, echt een heel lief gezicht.


Ondertussen had ik al met wat mensen staan praten en kwam heel gezellig ook de vriendinnen van de Nieding weer tegen.
Binnen de kortste keren was Katharina gerecruteerd om mee te lopen om te vlaggen. Ook andere bekende (we wisten allebei niet meer waarvan we elkaar kenden) Dani mocht meelopen en wel met de nederlandse vlag , ik had me snel uit de voeten gemaakt, haha!


Na 2 Radler (bier met 7-up), 3 schnaps van wel 1 ml per glas en 1 glas sturm met spa rood vonden we het tijd voor een kopje koffie danwel thee. Sabine heeft geprobeerd een foto van ons te maken, is niet helemaal goed gelukt maar goed bedoeld. De dame in Dirndl is Babs. Babs is een vriendin van Hanna en Katharina en tevens de dochter van de ex-burgemeester hier in het dorp. Ik moet zeggen dat ik het met haar ook steeds beter kan vinden. In het begin moesten we een beetje aan mekaar wennen maar dat is ondertussen over.



Paul kwam later ook nog even aanwaaien, maar door de griep had hij het na zo´n 3 kwartier echt helemaal gezien. Toen was het iets na 4 uur, de muziek was afgelopen dus we zijn lekker met z´n allen naar huis gegaan.

Verder niets bijzonders meer gedaan dus meteen maar door naar vandaag.
Ik heb heerlijk de hele ochtend gelezen en daarna een wandeling gaan maken. Het was weer zulk heerlijk weer en ik wilde even de benen strekken.
Op de terugweg via de camping gegaan (ik moest naar de wc en deze was het dichtst bij :) ). Daar even kort gepraat met de familie van Hassel, de familie Weitnauer en tevens kwamen verre familieleden Ruud en Meity net aanrijden. Daar gaan we van de week nog maar even gezellig langs denk ik zo.
Thuisgekomen heerlijk met z´n allen nog even in de tuin gezeten en toen even richting Aschau bij Kirchberg gereden. Daar waren we bij een beekje aan het rondhuppelen toen Sabine buikpijn kreeg, dus maar weer snel naar huis.

Vanavond heeft Paul geprobeerd een harde schijf van een klant te redden, maar dat gaat niet lukken. Morgen even met de klant overleggen hoe of wat, er is nog een mogelijkheid om het zwikkie misschien te redden, maar wel met kans op dataverlies. Om onszelf in te dekken moeten we van de klant toestemming hebben om dat te doen.

Nu ben ik dus nog heel even achter de pc en dan snel naar bed. Ben ook erg moe. Volgens Paul toch de terugslag van de afgelopen maanden. Hij kan best wel eens gelijk hebben, voel me nu weer goed in m´n vel en dat heb ik een tijd niet gehad. Tja dan wil je lijf wel eens gaan afreageren.