In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juli 11, 2007

Mooie spreuken

Vandaag weer eens een vroege log. Weliswaar niets nieuws te vertellen sinds gisteravond, maar dat geeft niet.
Ik heb een hele poos terug eens een stel spreukenkaarten gekregen bij aankoop van het een of andere damesblad. Vandaag trok ik zo´n kaartje en vond de spreuken zo leuk dat ik ze graag wil delen.

De eerste van Albert Einstein:
Geniale Menschen sind selten ordentlich, ordentliche selten genial.

Ik denk niet dat ik die naar het nederland moet vertalen, is zo duidelijk! En iedereen die mij kent weet dat ik nu niet bepaald het meeste ordelijke typje ben dus hieruit blijkt dan maar weer dat ik geniaal ben!!!
Dus degenen die commentaar op mijn werk- en opruimstijl hebben.... jammer hoor, maar ik ben nu eenmaal geniaal dus ik kan niet ook nog netjes zijn, hihi.

En de tweede is van Gabriel Garcia Márquez:
Weine nicht weil es vorbei ist, sondern lache weil es so schön war.
(Huil niet omdat het voorbij is, maar lach omdat het zo mooi was)

Ook een mooie wijsheid vind ik, vooral goed voor wat negatiever ingestelde mensen. Kijk ook eens naar de mooie kanten!

Inderdaad nog maar kort voordat we naar NL gaan en een stuk minder internet aanwezig, maar ik wil wel proberen om m´n logjes zoveel mogelijk bij te houden. Moet sowieso regelmatig op internet zijn in verband met m´n vertalingen van de site van de Kitzbüheler Alpen. Dat werk houdt nu eenmaal niet ineens op als ik op vakantie ben dus dan maken we van de nood een deugd en kan ik ook mooi m´n logjes publiceren.
Zal dus wel meevallen met dat saai hoor Anneke

Het weer is vandaag alweer wat mooier dan gister (niet zo moeilijk toen hadden we vrijwel alleen maar regen) en van het weekend schijnen de temperaturen tropisch te worden door een hogedrukgebied boven Afrika dat dan van invloed wordt hierzo.
Dus degenen die nog twijfelen of ze hier naartoe moeten gaan....het weer wordt in ieder geval prachtig!

dinsdag, juli 10, 2007

Lang leve Andi

Vandaag een rustige dag gehad. Niet veel computerwerk enkel het een en ander in het huishouden gedaan. Paul moest weer bij verschillende klanten langs en de kinders hebben gewoon lief gespeeld.

Aan het eind van de middag kreeg ik nog een sms-je van Hanna met de beste wensen voor de vakantie, dus daar zijn we toen nog maar even langs gegaan. Lekker een brettljause gegeten en heel gezellig zitten kletsen met bekenden van ons. Wat dat betreft voelen we ons hier zo ontzettend thuis, gewoon even ergens heen en bijna altijd wel iemand tegenkomen die je kent.

Weer naar huis, waar Paul en de kinderen nog het spel Worms (ken je die nog?) hebben gespeeld en ik nog even een spelletje op de Wii heb gedaan.
Beetje lopen lummelen en toen moesten we bij vriend Andi langs. Problemen met z´n externe harde schijf. En omdat hij vandaag jarig is.....ben ik gezellig meegegaan. Vond hij een hartstikke leuke verrassing en na het aankijken van de ellende (waarschijnlijk een erg overleden harde schijf) nog even 1 drankje wezen halen om z´n verjaardag te vieren. Tja hij heeft morgen examen en wij moeten toch ook gewoon aan de slag dus dan gaan we niet uitgebreid vieren.
Nu nog heel even beneden en dan is het ook bedtijd voor ons.

maandag, juli 09, 2007

Lekker gewerkt vandaag

Vandaag is echt voorbij gevlogen. Iets na achten opgestaan, gezellig samen met Joris ontbeten en toen aan de slag.
Vertalen, rekeningen schrijven, brieven schrijven voor Brixnet (internet op de camping) dat ik vrijwel volledig van Paul heb overgenomen, zorgen dat de gebruikersvoorwaarden in het NL en in het De weer up-to-date zijn.
Tussendoor natuurlijk ook nog even middageten, maar voor de rest.... heerlijk bezig geweest echt.

Vanavond een film zitten kijken en gewoon lekker met wat muziek aan zitten dromen.
Mensen wat heb ik toch een heerlijk leven! Hopelijk heb ik morgen net zo´n bak werk (en dan liever niet dat huishoudelijke dat vind ik niet zo leuk) en gaat de dag net zo fijn voorbij. Want van de regen die vrijwel de hele dag naar beneden kwam heb IK in ieder geval vrijwel niets gemerkt.

zondag, juli 08, 2007

grillen met vrienden

We hebben geluk gehad gisteravond. Het weer bleef prachtig stabiel, dus we hebben zalig buiten kunnen zitten.
Het was echt hartstikke gezellig met Andi en Inken, lekker met z´n allen zitten kletsen over van alles en nog wat. Natuurlijk werd Andi weer wat aan de drukke kant toen hij teveel gedronken had, maar dat geeft niets, hij blijft hartstikke vrolijk.

Tegen een uur of elf nog met z´n viertjes naar Tresor gegaan om daar nog een potje dart te spelen en wat na te praten. Was ook weer gezellig alhoewel er verder vrijwel niemand was. Waarschijnlijk was de meerderheid van de mensen naar Kirchberg naar het 40 jarig bestaansfeest van de Schützen daar.

Vandaag vooral geluierd met z´n allen, lekker van het zonnetje genoten. Paul en de kinderen zijn nog een kleine 2 uurtjes naar het zwembad geweest. Toen begon het weer te onweren dus zijn ze naar huis gegaan. Daar ook nog een groot deel van de tennisfinale van Wimbledon gezien tussen Federer en Nadal. Was een mooie partij (zover wij ´m gezien hebben tenminste) echte genoten van het prachtige spel van die twee.
Toen zijn we naar Loipenstube gegaan om daar eens te eten. In al onze jaren hier in Brixen waren we daar nog nooit geweest en ze staan toch goed bekend.
Wij vonden het niet geheel ons sfeertje. Het vlees was erg goed, de sauzen te zout naar onze zin en de bediening weer prima. Wij geven dan toch de voorkeur aan Reitlwirt. Die hebben zo´n beetje eenzelfde kaart, meer onze sfeer en niet zoveel zout in het eten. En als voordeel dat het op rolafstand is, dat is toch ook altijd wel lekker. Bij uit eten gaan, eten we toch vaak teveel en dan nog een heel end lopen of met de auto vinden we dan minder.

De kinderen zijn momenteel overdag ontzettend lief, maar tegen bedtijd superdwars. Ze willen gewoon niet gaan slapen hoe moe ze ook zijn. Wat erin resulteert dat ze pas tegen een uur of tien, half elf wakker worden en dat vinden we op zondag niet zo heel erg, maar de rest van de week wel. Dus morgenochtend gaan ze uiterlijk om half negen hun bedjes uit, anders hebben we straks niets aan onze vakantie en dat is zonde.

Je merkt in het dorp ook heel langzaam dat de vakanties weer beginnen, heel voorzichtig komen de toeristen weer binnendruppelen. Wel jammer dat de meesten komen in de periode dat wij in NL zijn, maar wie weet zien we begin augustus toch nog wat bekenden, zou wel leuk zijn.