In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, januari 15, 2009

En zo was er weer anderhalve week voorbij

Zoals altijd vliegt de tijd. De kinderen zijn alweer ruim een week naar school. Ik heb vorige week donderdag burodienst gedraaid.
Vrijdag werden we opgeschrikt door een onaangename verrassing. M´n schoonvader had het nodig gevonden om tijdens een afdaling te proberen of hij ook kon vliegen. Helaas niet, dus die ligt sinds afgelopen vrijdag in het ziekenhuis in Kitzbühel. Natuurlijk compleet doorgelicht echo, röntgen, MRI-Scan, nog een MRI-Scan en uiteindelijk komt het plaatje uit op een gebroken ruggewervel (gelukkig aan de kant waar de zenuwen niet doorheen lopen) en 3 gebroken ribben. We proberen regelmatig even een half uurtje langs te gaan en gelukkig heeft hij verder aanspraak genoeg. De halve camping gaat bij hem op visite dus de dagen vliegen naar eigen zeggen voorbij.

Verder is Paul weer drie dagen per week apres ski aan het draaien in de Papalapub, het is nu met ons eigen bedrijf wat minder druk dus met zo nu en dan de avond flink doorwerken, houden we alles prima op de rails.
De kinderen en ik gaan ook wel eens langs, wat natuurlijk groot feest is. Als het even kan spelen de kinders een spelletje pool-biljart en anders kijken we of we kunnen darten of nagelen. Afgelopen dinsdag zijn de kinderen eerst naar de schützen gegaan en daarna kwamen ze ook lekker kijken. Het was vrij rustig in de pub, maar de stemming was echt fantastisch. Er werd gedanst, gezongen en polonaise gelopen dus hoeveel apres ski sfeer wil je nog meer!

Sabine heeft sinds gisteren skiweek. Deze week van woensdag t/m vrijdag en dan volgende week maandag en dinsdag. Natuurlijk loopt ze te mopperen over moe enzo, maar toen ik vroeg of ze liever dit had of gewoon school met een bak huiswerk was ze toch van mening dat dit leuker was :)

Verder geen bijzondere dingen. Vannacht is er weer een minilaagje van 5 cm sneeuw gevallen en ik draai morgen en waarschijnlijk ook maandag een burodienst.

De betalingsmoraal bij onze klanten is op dit moment slecht, ik moet een hoop betalingsherinneringen schrijven, alhoewel we ook 1 klant hebben die dubbel heeft betaald (grijns). Gelukkig was Paul net onderweg naar ze toe toen ik het ontdekte, dus hij kan meteen de tegenrekening vragen zodat we het weer terug kunnen storten. (als mensen cash bij de bank betalen dan heb je nu eenmaal geen tegenrekening...)

Tot zover het nieuws vanaf hier, ik ga het eten maar eens voorbereiden. Vandaag heb ik italiaans gevulde kipfilet in m´n hoofd. Nu nog eens kijken wat ik daarbij ga maken.