In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 18, 2016

vriendje uit stockholm

Afgelopen weekend was voor ons even wennen, want we hadden een bezoeker in huis. Dochterlief staat via haar werk voor het technische team van het spel Elsword met mensen over de hele wereld in verbinding en afgelopen vrijdag kwam een vriend van haar uit Stockholm langs. Nou ja, een vriend..... ;-)
Het is een leuke jongen (thaise ouders, maar hij is dus in Zweden geboren), heel spontaan en we hebben hem lekker verwend met onze kookkunsten. (hé we hebben een naam hoog te houden)

Vanaf het vliegveld van München gingen die twee eerst maar eens Salzburg verkennen, waarna wij ze echt Oostenrijks eten hebben voorgezet: backerbsensuppe, erdäpfelblattl mit Sauerkraut und speck, heiße Liebe. Het is even wat werk (die Erdäpfelblattl dan, de rest niet hoor), maar dan heb je ook wat echt Oostenrijks.
Zaterdag zijn Paul en ik naar Wörgl gereden, waar we de halve turkse winkel hebben leeggekocht (nou ja, dat is dan weer iets overdreven) en vervolgens langs de bouwmarkt zijn gereden om nog wat extra planken te kopen voor onze groentenbakken. Die laatsten vinden we namelijk te ondiep, we hebben het gevoel dat daardoor heel wat groenten bij ons gewoon niet willen lukken. Dan zit er dus maar 1 ding op en dat is de bak verhogen.

Zoonlief heeft lekker buiten gespeeld (het zonnetje scheen heerlijk) en natuurlijk ook achter de (speel)computer gezeten en de tortelduifjes moesten eerst uitgebreid uitslapen en toen met een andere vriendin naar Innsbruck.
Paul (en ik ook een beetje) zijn vervolgens hard aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor het avondeten. De dame en heer (en de rest van ons ook) wilden namelijk best Paul zijn turkse kookkunsten proeven. We kregen weer een heerlijk stuk turks brood, rijst met doperwtjes en worteltjes, salade (rode en groene paprika, vleestomaat, komkommer, ui), gegrild rundvlees, gegrild kippenvlees en koftaspiesjes (aangemaakt met in de turkse winkel gekocht kruidenmengsel) en natuurlijk Paul zijn ongeëvenaarde knoflooksaus. Toen iedereen heerlijk vol gegeten was, kwamen wij nog met het toetje: baklava met vanille-ijs. Wat wil je nog meer?

Op zondag hebben Paul en ik, alweer in het heerlijke zonnetje, de groentenbakken in elkaar gezet. Van de week moeten we dan nog een keer wat zakken met aarde kopen, want we hebben er nu nog veel te weinig. Daarna gaan we alvast beginnen met het planten van een paar aardappels (we hebben 2 truffelaardappels en 1 rood aardappeltje van vorige maaltijden overgehouden) en de spinazie en worteltjes kunnen ook wel alvast gezaaid worden, die kunnen wel tegen een beetje kou.
Zondagmiddag heeft Sabine voor ons allemaal kaiserschmarrn gebakken en ´s avonds aten we knoflooksoep en vervolgens een zelfgemaakte wienerschnitzel (de echte, dus van kalfsvlees) met aardappelsalade en een gemengde salade met zure dressing.
Na het eten hebben Paul en Sabine onze jonge gast weer naar München gebracht, want om 21.25 uur ging zijn vliegtuig weer naar Stockholm.

Vandaag was het dus weer moeilijk opstaan om 6 uur, maar ja, wat moet dat moet. De dag was niet echt mooi, sinds gisteravond regent het vrijwel continu, dus het was een mooie dag om naar school te gaan en het huis schoon te maken. (elk nadeel heb z´n voordeel, zoals we allemaal weten)
Doordat we van het weekend flink wat eten hadden gemaakt, je wilt per slot van rekening niet dat je gast te weinig te eten heeft, konden we vandaag heerlijk restjes eten. Aardappelsalade, gemengde salade en daarbij heerlijke schlutzkrapfen die we hadden gekregen van een klant van Paul.

Nu zijn we lekker aan het genieten van de rustige avond en dat wens ik jullie ook toe!