In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, juni 28, 2009

Heerlijk, weekend!

Wat is zo´n weekend toch lekker. Even niet om die martel-tijd van 6 uur in de ochtend opstaan, even niet de hele dag gebeld worden door klanten (op zaterdag maar ongeveer driekwart van de dag) en kinderen die geen huiswerk meer hoeven maken omdat ze dat braaf op vrijdagmiddag hebben gedaan.

Verder wel flink aan de slag geweest. Zaterdagochtend zijn we met z´n viertjes naar het oude huis gegaan en hebben lopen opruimen (ja nog steeds helaas) en lopen poetsen. Tussen de middag broodjes Fleischkas bij de Billa gehaald (werd er niet lekker van, volgende keer toch maar vroeger gaan en dan bij de slager halen), waarna de kinderen lekker mochten gaan spelen en Paul en ik terug gegaan zijn om verder te poetsen.

Vanochtend heerlijk lang uitgeslapen, ik kwam lekker pas om kwart over negen uit m´n bed. Wat rommeltjes opgeruimd, de kinderen waren fijn met playmobil aan het spelen en Paul was weer aan het rommelen in z´n werkhok om te zorgen dat het daar ook allemaal netjes en werkbaar gaat worden.
Na het middageten zijn Paul en ik weer naar het oude huis gegaan om daar nog de laatste spullen uit de kelder te halen, stof te zuigen en te dweilen.
Daarna hebben we de verfspullen gehaald en zijn gaan witten.
Natuurlijk niet zo precies als hier in huis (ahum, wat zijn dat hier dan toch allemaal voor grijze wanden.....) maar het ziet er nu weer heel fatsoenlijk uit.
We kregen hier in ons huis vanmiddag nog visite van onze vorige verhuurster die net met vriendlief een wandelingetje was gaan maken. Ze hadden het huis nog niet gezien, dus heb ik ze ook maar eens binnen gevraagd. We bespeurden op sommige punten enige jaloezie (positieve gelukkig) bijvoorbeeld bij de grootte van onze dakramen, de open keuken (willen ze ook graag maar bij hun moet er dan een muur doorgebroken worden) en toch ook een beetje bij de algehele grootte van het huis. We hebben ze al verteld dat ze natuurlijk ook worden uitgenodigd als we onze house warming party geven, dan horen ondertussen de muren afgeverfd, de deuren gezet en de trap erin te zitten. Dan is het hopelijk echt helemaal af.

Om half acht vanavond waren we klaar met verven (wel pauze gehouden om met de kinders te eten), nu staat er alweer een was te draaien, Paul is hard bezig om de internet-aansluiting in mijn kamer te regelen en ik vond het nodig om hier weer het een en ander bij te praten.

De kinderen liggen weer lekker te slapen en dat gaan wij over een goed uurtje ook doen. Tot morgen!