In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 21, 2012

Theaterworkshop

De afgelopen twee dagen  (vrijdagavond en zaterdag van 9.00 - 16.00 uur) een theaterworkshop bijgewoond die door de plaatselijke theatergroep werd georganiseerd. Er was een docente ingehuurd en die heeft ons heel enthousiast verteld over theater en wat voor zaken er belangrijk zijn als je op het toneel staat.
Het waren twee heel gezellige dagen, het eten en drinken werd betaald door de theatergroep en ik heb weer heel wat leuke dingen bijgeleerd.
Theater spelen lijkt me erg leuk om te doen, het enige wat me verwonderde en waardoor ik ook niet zeker weet of ik wel mee ga doen, is het feit dat de oude garde er helemaal niet bij was. Nou ja, 1 van de oude garde was er vrijdagavond, maar vond het allemaal grote onzin wat we leerden. Daar wilde ze niet meer aan meedoen.
Ik moet zeggen dat ik me kan voorstellen als je al meer dan 30 jaar op de bühne staat, je geen zin meer hebt om je manier van spelen nog eens om te gooien. Wat  ik echter van mezelf weet, is dat ik erg fanatiek kan zijn en me dus heel erg kan gaan ergeren aan de manier van spelen van die mensen.
En om nu iets dat leuk zou moeten zijn te verpesten door je te ergeren aan anderen, is ook niet echt verstandig.

Ik heb de theatermensen die er wel waren dus ook gezegd dat ik het nog niet zeker weet en ook de reden waarom verteld. Maar zoals al gezegd, het lijkt me wel erg leuk, dus misschien ga ik het toch wel proberen. Ophouden is per slot van rekening ook een optie.