In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, september 17, 2010

Best wel heel sportief (voor mijn doen)

Zo, ik heb een nieuw voornemen, en om mezelf een beetje te helpen volhouden, post ik het maar braaf hier.
Gisteren kwam ik via de site http://www.stumbleupon.com/ (erg leuke site als je gewoon eens wat rond wil kijken op het internet) op de een of andere fitnesssite. Nu ben ik al een hele tijd bezig met 3x per week een uur cardio en elke avond een half uur yoga, maar aan de spieropbouw schort het nog een beetje.
Nu staan er op die site oefenprogramma´s om in 6 weken een bepaald fitnessdoel te halen.
Ik heb er voor gekozen om vanaf aanstaande dinsdag de volgende doelen te gaan nastreven:
- 100 push-ups
- 200 sit-ups
- 200 squats

Ik vind het zelf ongelooflijk, ontzettend, waanzinnig sportief van mezelf (vooral de push-ups.....) en wil het nu eens gaan proberen. Ik zal braaf 1x per week verslag doen van mijn vorderingen, zodat jullie me met z´n allen kunnen aanmoedigen, want dat heb ik hard nodig.

Verder ben ik gisteravond voor het eerst naar italiaanse les geweest. Ik heb altijd geroepen dat ik dat zou doen als het hier in het dorp weer zou worden aangeboden door de volwassenen-educatie en nu is het zover dus dan mag ik natuurlijk niet terugkrabbelen. Het was leuk, we zijn met een groepje van acht personen dus een goede mogelijkheid om veel te leren. Ik merk al dat ik me in moet houden om niet de hele tijd aan het woord te zijn (tja ik wil wel weten of ik het ook goed uitspreek), maar moet wel erg aan de zeer rommelige stijl van de leraar wennen.
Ben benieuwd of ik die Italianen nu een beetje kan verstaan van de winter.

Voor de rest gaat het z´n gangetje. Joris mag alweer naar de bijles voor buitenlanders, ook het uurtje extra-hulp door de juf heeft hij alweer bezocht, dus als de boeken die ik besteld heb ook binnenkomen, dan kunnen we hem aan 3 kanten helpen met z´n lees- en spelprobleem (hij is verder volgens de schoolpsychologe die er naar heeft gekeken keurig gemiddeld, soms iets erboven, soms iets er onder), je zou verwachten dat het dan wel goed gaat komen en hij volgend jaar normaal door kan naar de 4e klas.
Vandaag is hij trouwens ziek thuis; loopt de hele tijd te hoesten en heeft continu een lichte verhoging met zo nu en dan een flinke koortsvlaag er tussendoor.

Sabine heeft nu frans, ze vindt het interessant, maar zoals altijd heeft ze er wat problemen mee dat ze het allemaal niet zomaar vanzelf weet. Gelukkig weet ze dat mijn uitspraak goed is dus ze luistert wel als ik haar corrigeer. Het enige is dat ze mij nu extra pakt als ik een fout in het duits maak :) LOL
Verder heeft ze weer een mooie tekening gemaakt voor de toelating voor het tekenen voor begaafden, nu maar hopen voor haar dat ze ook wordt aangenomen.



Gisteren hebben we ook nog even van een zonnetje kunnen genieten dat door de wolken heenkwam en daar waren onze tomaatjes erg blij mee. Het loof is al vrijwel helemaal afgestorven (geen idee of dat normaal is, we zijn het tuinieren nu eenmaal niet gewend), maar de tomaten kleuren rustig aan verder. Zogauw er één rood is, plukken we deze meteen en die gaat met de eerstvolgende maaltijd mee. Verder dan 4 stuks in een maaltijd zijn we dan ook niet gekomen :)


Dan komt ook de familie nog deze week, mijn vader en moeder, 2 tantes en een oom, heel leuk. Helaas zijn we ondertussen (14.17 uur) alle vier niet lekker, dus ik denk dat we het bezoek vandaag maar overslaan.

Hopelijk wordt het morgen een beetje fatsoenlijk weer, we willen namelijk graag naar de Almabtrieb en ´s avonds in Kirchberg naar de "Nacht der Ballone".

zondag, september 12, 2010

Santenbachalm en gehaktballen

Net als gisteren was het vandaag ook prachtig weer, dus we hebben de rugzak ingepakt en zijn lekker gaan wandelen.Om 10.00 uur gingen we onderweg.
Vanuit ons huis kijken we op de hut van Maresi Sillaber, de Santenbach-Niederalm en daar zijn we vandaag eens heen gewandeld.
Hier een plaatje van het begin van onze route. We hadden de auto onderaan het pad naar de Kandleralm geparkeerd, maar in plaats van linksaf richting Kandleralm, zijn we rechtsaf geslagen naar de Santenbachalm toe. We hebben toch aardig wat gewandeld, maar deze weg hadden we nog nooit gelopen, dus dat was extra leuk.
Veel ging door het bos en daar waren we blij dat we allemaal iets met lange mouwen mee hadden genomen, want dan merk je goed dat we de herfst ingaan; het is toch een stukje frisser.
Op dit weggetje vonden we de eerste rijpe bramen, altijd lekker bij een wandeling.

Natuurlijk wilden we ook op de foto en Joris was zo lief om die te nemen. We stonden lekker gek te doen en dit leuke plaatje is er uit gekomen.
Joris vond het omhoog lopen nog niet vermoeiend genoeg, dus die wilde steeds sprintjes trekken. Klaar voor de start......
Na een goede anderhalf uur (tja we staan overal bij stil dus doen er lang over) arriveerden we bij de hut. Helaas was Maresi er niet, maar ook van de buitenkant is het prachtig.
Het is ook duidelijk dat ze van bloemen houdt, er staat van alles.
Dit groepje vond ik zelf erg mooi.
We hebben er heerlijk onze meegenomen pizza´tjes opgegeten en hadden het idee dat we bij onze eigen almhut zaten. Er waren geen andere mensen die er hun lunch op kwamen eten dus dat was eigenlijk best wel grappig.
Terug zijn we via de Kandlerweg gelopen wat een bredere weg is en dus wat minder leuk om over te lopen, maar we wilden graag via een andere weg teruggaan.

Thuisgekomen zijn de kinderen het bos ingedoken om te spelen en Paul is met buurman Richard gaan tennissen. Ik heb het gehouden bij het doorlezen van een deel van mijn Allerhande verzameling.

Vandaag was Sabine aan de beurt om te koken en op haar verzoek hebben we vandaag samen nederlandse pot gekookt. Zelfgemaakte aardappelpuree, gekookte groene kool, gehaktballen met jus. Het ziet er misschien niet superdeluxe uit, maar het was wel erg lekker!
Natuurlijk hebben we daarna traditiegetrouw met z´n allen naar de uitzending van Galileo op Pro7 gekeken onder het genot van een kopje thee.
Het was een heerlijke zondag.