In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, maart 28, 2010

En alweer zijn er twee vertrokken...

Donderdag na m´n ochtenddienst ben ik snel de beloofde appeltaarten gaan bakken.
Ik kreeg van Hans ´s middags vrij, want hij moest weer administratie doen. Tegen vier uur naar de Papala gegaan en daar mochten we de taart van Chris en Anita op het terras opeten (vind ik niet vanzelfsprekend, het blijft een horeca-gelegenheid dus ze mogen het verbieden). Natuurlijk moest ik door vriendje DJ Gerry toegesproken worden en de nodige drankjes van mijn Oostenrijkse vriendjes drinken. De nederlanders kennen dat principe geloof ik nog niet zo, of ze vinden me niet lief dat kan natuurlijk ook.
Tegen half zeven weer naar huis gegaan, want daar kwamen m´n schoonouders langs. Daar weer lekker appeltaart gegeten (het avondeten dus maar overgeslagen), bakkie thee gedronken en netjes op tijd naar bed. Tja de volgende dag was het weer zoals gewoonlijk zes uur.

Zaterdag aan het einde van m´n diensttijd samen met Paul naar de Papala gegaan. Ilse en Olli zijn vanochtend heel vroeg vertrokken, dus die moesten we ook nog even uitdrinken. Lekker spijkertjes staan meppen, alhoewel ik weer erg slecht was, maar goed, je kunt niet altijd winnen.
Gezellig zitten kletsen met Steve die ´m al weer aardig had hangen, om goed te maken dat hij vergeten was op m´n verjaardag te bellen, kreeg ik nog een bacardi cola van hem, dan mocht ik alleen niet meer zeuren :)
Voor de rest was het erg rustig, Chris en Anita houden er eind van de week ook weer mee op. De feesten beginnen dan weer zo langzamerhand en toeristen zijn er niet meer, dus het heeft voor hun ook geen nut meer om de zaak open te houden.
Ook met hun trouwens nog gezellig zitten kletsen op m´n verjaardag, onder andere over vakantie. Naar aanleiding daarvan denken we dat we dit jaar misschien maar eens richting het oude Oost-Duitsland gaan. Schijnt erg mooi te zijn daarzo en nog betaalbaar ook.

Vandaag was het weer ons jaarlijks uitje naar de Schützen voor het Ostereierschießen, waar de eitjes al op tafel op ons stonden te wachten.

Natuurlijk moesten we ons ook tegoed doen aan de taart die er was. Je moet de schietclub toch op de een of andere manier sponsoren en dan is dit wel de lekkerste, hihi.
Dit is een nutella-kuchen...
De andere taarten ben ik vergeten te fotograferen, maar die waren ook erg lekker.

Sabine en Paul hielden een wedstrijdje wie er de meeste punten schoot en Paul heeft dat met 1 punt gewonnen. Sabine was natuurlijk niet blij, en liep al te mopperen dat ze met deze geweren niet kan schieten.... (tja niet haar eigen geweer en daar wen je nogal aan).

Ook Joris had goed z´n best gedaan en toevallig kwam ik toen net langs, dus kon nog snel een fotootje schieten:


De rest van de middag lekker aan m´n project zitten werken onder het genot van heerlijke 80-er jaren muziek. Nu staat de Golden Earring op, toch handig dat youtube, zelfs als al je platen met de overstroming weggespoeld zijn, is er toch nog een groot deel te vinden daarzo.

Om nog even terug te komen op de titel..... Ilse en Olli ook jullie zullen we missen! Misschien tot volgend jaar!