In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 13, 2014

Winter...... nee toch niet

Het leek er afgelopen week even op dat we echt winter zouden krijgen, want er viel een lief laagje sneeuw.

Onze witte cavia was helemaal dolgelukkig in de sneeuw aan het spelen, de andere wist niet hoe snel ze weer binnen moest komen. Altijd grappig om te zien dat die twee zo verschillend zijn.

Donderdag werd ik niet lekker. Er heerst in Tirol een maag-darm-virus en dat schijn ik opgepakt te hebben. Balen als een stekker, want ik zou vrijdag naar het kerstfeest van het tourismusverband gaan, maar dat kon ín mijn conditie niet doorgaan.

Vandaag was het een kwestie van snel vuilnis wegbrengen, wat boodschapjes doen en vervolgens weer braaf op de bank liggen.
Vanmiddag ging Sabine met de trein naar Innsbruck om daar met een vriendin de kerstmarkt te fotograferen. Joris ging naar vriend Marc om Wii-U spelletjes te spelen en Paul was sportief en ging naar de sportschool.

Daar we niet heel veel puf hadden om uitgebreid te koken, hebben we gyros gemaakt. Pitabroodjes, knoflooksaus en wat groente erbij en smullen maar.
Daarna was het voor Paul en Joris tijd om naar Westendorf te gaan voor de filmpremière van de Freestylas, Joris zijn snowboardclub. De uitnodiging was geschreven met opening om 19:00 uur, maar helaas begon de film pas om 20:00 uur. Joris heeft het in ieder geval erg gezellig gehad en heeft lekker gespeeld met snowboardvriendje Max.

En nu is het tijd voor deel 4 van Pirates of the Caribean :)

maandag, december 08, 2014

Kerstmarkt en kleedjes

Zaterdag zijn we met Patrick en Yvette naar de kerstmarkt in Salzburg geweest. Sabine moet vermoedelijk binnenkort een foto-opdracht maken voor school over kerstmarkten, dus we wilden er graag vroeg bij zijn.
Dat dachten nog heel wat meer mensen....
Je kon er echt over de hoofden lopen, zo druk dat het was.

Om weer bij te komen, zijn we lekker gaan eten in indiaas Restaurant Taj Mahal. Smullen! Alleen was Joris helaas zo moe, dat hij niets wilde eten. Hij heeft alleen twee mango-lassi´s gedronken. O ja en een halve papadum gegeten. Gelukkig hadden we alleen maar een bord voor hem besteld, dus geen eten verspild.

Zondag zwaaiden we onze vrienden weer uit. Sabine en Paul zijn weer braaf actief geweest in de sportschool en zijn daarna de sauna in Wörgl onveilig gaan maken. Joris en ik speelden een spelletje Topwords (soort scrabble) en zorgden voor het avondeten. We hadden heerlijk varkensfilet met jus, zuurkool en gekookte aardappels.

Vandaag was nog heerlijk een extra weekend-dagje. Maria-Empfängnis en dat is voor de scholen een officiële vrije dag. Joris heeft heerlijk veel te veel computer gespeeld, terwijl Paul, Sabine en ik naar Innsbruck zijn gereden. We wilden graag een tapijt voor onder de eettafel en daar hebben ze meestal wel iets leuks voor weinig.
Ook daar hadden weer heel wat mensen hetzelfde idee gehad en het was er mega druk. Gelukkig konden we in het noordelijke deel van het inkoopcentrum nog een parkeerplekje vinden. Eerst gingen we nog even bij de Media Markt naar binnen, waar Sabine natuurlijk weer met 2 nieuwe cd´s naar buiten kwam :)

Bij de Ikea slaagden we ook goed. Voor het belachelijk lage bedrag van 30 euro vonden we een leuk vloerkleed. (140x200cm)
 

Daarnaast werd ook het kleed dat we besteld hadden geleverd. Beige, hoogpolig en 200 x 290cm groot. Nadat we de bank helemaal versleept hadden, alles er achter en onder schoongepoetst hadden en veel gesleept en getild hadden, zag het er allemaal weer keurig uit. Paul wilde wel even poseren.

Ook belde Hans vandaag op met de vraag of ik toch weer wilde komen helpen deze winter. Ik heb toegezegd voor de maandag en dinsdag. Dan heeft Anita een tweedaags "weekend" en kan ook eens iets plannen. Volgende week komen we nog even bij elkaar om het een en ander door te spreken. Leuk om m´n skischool collega´s weer te zien, daar verheug ik me al op!

Morgen weer een gewone school- en werkdag, we zullen zien wat die brengt.