In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, januari 13, 2010

Sorry als ik wat laat antwoord

We hebben het momenteel weer erg druk, dus ik lees m´n mail vaak maar 2 keer in de week.
Remko, ik heb geen idee waar je een DVD van Upps die Pannenshow kunt krijgen, maar als je er even op googled dan vind je waarschijnlijk wel wat. Misschien even zoeken bij Amazon.de?

Alhoewel het op m´n werk op dit moment niet erg druk is, ben ik er natuurlijk wel vrijwel de hele dag aanwezig en moet daarom de andere, belangrijke bezigheden (kinderen met huiswerk helpen, huishouden doen, administratie enz.enz.) er om heen zien te doen.
Tussen de middag heb ik nu twee uur vrij in plaats van 1 uur, maar dat betekent niet dat ik meer tijd heb. Het betekent wel dat ik tussen de middag weer lekker kan koken en dat we dan dus warm eten. Precies genoeg tijd om te bedenken wat we gaan eten, het idee uit te voeren, snel te eten en dan is het alweer tijd om te gaan.

Over dinsdagavond had ik nog niets geschreven, helaas geen tijd meer. In de Papalapub trad de nederlandse entertainer (zanger kun je hem niet noemen, zo kan iedereen zingen die toon kan houden) Starkoo op.


De man had ontzettend veel pech, want er waren maar een mannetje of dertig. Hij geeft best een leuke show weg, alhoewel ik niet al z´n nummers even goed gelukt vind (hij zingt allemaal covers met een snelle beat eronder). We (de skilerarengroep) hebben erg veel lol gehad en ik heb nog het hardst gelachen om collega Jordy die aan Starkoo ging vertellen dat hij hem een goede entertainer vindt, maar dat hij zich afvraagt wanneer Starkoo gaat leren zingen...... Paul en ik kwamen niet meer bij toen Jordy dat vertelde.
´s Avonds traden de Styroler op en toen was de tent wel vol.... tja daar komen ook de originele Brixners voor, Starkoo kennen ze hier natuurlijk niet en ook de aanwezige nederlanders hadden nog nooit van hem gehoord. (wij zijn trouwens niet naar de styroler geweest, we zijn braaf op tijd ons bedje in gedoken)

Joris is het vandaag gelukt om de punt van z´n vulpen te breken, dus daar moest een nieuwe voor komen. Het is wat met die kinderen, ze kosten bakken vol met geld...

Ik heb trouwens gisteravond de eerste versie van Brixntoiarisch kredt & gessn gekregen. Alle vertalers moeten het boekje na gaan lezen om te kijken of er echt geen fouten meer in staan. Ik heb drie weken gekregen om het af te krijgen.
Vandaag heb ik er geen tijd meer voor, ik moest nog het nodige aan achterstallig vertaalwerk doen, maar morgen ga ik er maar eens mee beginnen. Eigenlijk wil ik het na het weekeinde af hebben...

maandag, januari 11, 2010

Kerstbomen langs de weg

Vandaag werd een deel van het straatbeeld bepaald door de kerstbomen die er waren neergelegd om opgehaald te worden. Ook de onze lag erbij. Zo met de sneeuwvlokjes die zachtjes naar beneden kwamen een heel mooi gezicht.


Joris en ik vonden het in ieder geval prachtig toen we respectievelijk naar school en naar het werk wandelden.


Het was weer even wennen zo in het buro, maar ook wel weer lekker om onder de mensen te zijn.
Wel moet ik zeggen dat ik er niet heel goed tegen kan als Hans de hele dag bij me in het buro is. Vaak zit hij dan aan het buro en moet ik dus maar zien waar ik heen ga.
Nu moest de skilerarenruimte hoognodig schoongemaakt worden dus ben ik dat maar gaan doen in de tussentijd en daar ben ik ook een aardig tijdje mee bezig geweest. Het blijft niet mijn werk hoor dat schoonmaken.
Momenteel zijn er natuurlijk een stuk minder klanten en dat heeft voor mij als leuke bijkomstigheid dat ik tussen de middag een uurtje langer weg kan blijven. Ik werk nu van 8 tot 12  en van 2 tot 5 uur. Maakt 7 uur en dat vind ik een mooie tijd. Weer lekker warm eten in de middag en dat bevalt me toch echt beter dan ´s avonds.
Wel ben ik er ondertussen achter dat die mannen hier blijkbaar allemaal hetzelfde in elkaar zitten als het op uitbetalen aankomt. Je moet echt flink zeuren voordat je je eerlijk verdiende loontje krijgt. Bah, daar heb ik zo´n hekel aan hè, hebben ze heel hard iemand nodig voor in het buro, maar de waardering door het netjes op tijd uitbetalen van je salaris krijg je niet. Geen wonder dat ze niemand voor vast kunnen houden. Maar goed, het is nu eenmaal zo en ik stel me er dus maar op in dat ik ook over de andere uitbetalingen op tijd moet beginnen met vragen.

Paul is weer de hele dag aan de slag geweest en is nu (iets na 21.00 uur) nog bezig met de laatste dingen; Sabine en Joris liggen lekker in bed en ik mag zo dadelijk ook iets voor mezelf gaan doen (heb net weer de wasmachine en droger aangezet en het strijkgoed weggewerkt).
Sabine heeft trouwens een spalk om haar rechter pols, ze had al een flinke tijd pijn daarzo en het was nu zo erg geworden dat de verdovende spray van de dokter niet meer werkte. Paul is dus snel nog even naar het avondspreekuur gereden en zo is madam een spalk rijker. Nu maar hopen dat het ding ook goed werkt.