In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, november 05, 2009

Joris kookt

Over gisteren valt er vrijwel niets te vertellen.De gewone dagelijkse dingen zijn gedaan en verder zijn vooral de kinderen en ik computerspellen aan het spelen geweest.
We aten Orak Orik naar een recept van smulweb met daarbij volkoren rijst, pindasaus, kroepoek en komkommer. Een zalig groenten/ei-gerecht dat we zeker vaker gaan maken, voornamelijk omdat je er heel praktisch vrijwel al je (winter)groentenresten in kwijt kunt.

Vanochtend eerst de normale dagelijkse dingen en om 9 uur een heel prettig intermezzo; de masseuse kwam langs voor Paul en mij :) Dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg. Ze heeft ons allebei flink aangepakt en bij mij schijnt m´n ruggegraat ernstig scheef te staan ten opzichte van m´n bekken. Ze vond het in ieder geval erg vreemd dat ik niet continu met rugpijn loop.

Tussen de middag moest er natuurlijk gekookt worden. We hadden vandaag aardappelstukjes uit de oven, roombotergroenten en gehaktballetjes met ikea-saus. Ik heb wel een groot deel van de voorbereidingen mogen doen, maar Joris heeft gekookt.



Dat koken best intensief is, dat kun je goed zien.

Nu moeten we lezen oefenen en over een uur tot anderhalf uur komt ook Sabine weer thuis dan is het alweer bijna avond.
Zo nog wel even genieten van het zonnetje dat vandaag weer heerlijk schijnt.

woensdag, november 04, 2009

Egyptische prullaria

Onze buren zijn net terug van twee weken Egypte. Wij pasten op de post en de plantjes en ze waren zo lief om wat prullaria voor ons mee te nemen.


Van beide soorten hebben we er nu twee.
De kinderen vinden ze prachtig, ik ben me vooral aan het bedenken waar we ze in hemelsnaam moeten laten.... Ik, die altijd m´n best doe om zo min mogelijk "onzin" spullen in huis te halen, heb nu 4 prachtige egyptische bekers staan. Het kan verkeren LOL!

Naast de winter-kook-voorbereidingen is het me ook gelukt om de hele was weg te werken, de oven uit te schrobben, vertaalwerk te doen, rekeningen te schrijven, bedden te verschonen en ik heb zelfs nog tijd gevonden om een boekje te lezen. Lekkere gevulde dag dus. Vandaag moet ik het nog even zien, het was vanochtend voor ons allemaal erg moeilijk om wakker te worden en meestal wordt er dan toch wat minder gedaan door mijn persoontje.

De kinderen hebben in ieder geval geluk gehad; toen we wakker werden regende het, toen ze naar school moesten was het droog en nu regent het weer. Dus als het goed is, zijn ze allebei helemaal droog overgekomen, is wel zo fijn met dit koude weer.

dinsdag, november 03, 2009

Adviseur zijn is ook heel leuk!

Maandagmiddag was echt heel leuk. Ik was gevraagd om te komen helpen bij de beslissing of er een bepaald nieuw computerprogramma aangeschaft moest worden of niet. We (ik en drie mannen) kregen te zien wat er met het programma allemaal mogelijk is en er doken meteen wat vragen op die degene die het kwam presenteren het liefst een beetje uitwijkend wilde antwoorden, maar door alle jaren die ik naast Paul heb gezeten, weet ik van een hoop zaken of het mogelijk is of niet.
Aan de ene kant kon ik de verkoopster een beetje helpen door eerlijk te zeggen dat ik het programma weliswaar niet goedkoop vind, maar ook niet zwaar overdreven geprijsd. Aan de andere kant kon ik m´n opdrachtgever helpen door te zeggen dat ik iets anders juist wel weer aan de prijzige kant vond.
Ik weet nu hoe Paul het heeft als mensen hem vragen om advies. Je beslist namelijk wel eventjes over andermans geld en het ging hier vandaag niet over honderd euro.... Heel erg leuk en vooral ook heel erg leuk dat mijn mening zo vreselijk serieus genomen werd, dat heb ik wel eens anders meegemaakt!

Thuisgekomen de worsten opgewarmd die we nog over hadden van het middageten (ik lustte na de aardappels en de witlof met ham en kaas uit de oven niets meer en Joris had geen trek in worst) en die lekker met brood gegeten. Ik had ook nog brezen gehaald, die Joris heeft besmeerd met boter (een butterbrez mam, dat is lekker hoor) en zo z´n eten toch nog binnenkreeg.
Daarna ben ik lekker gaan internetsurfen en hebben Paul en de kinderen Aladin gekeken. Blijft toch een aanrader.


Vanochtend werden we weer wakker met sneeuw dat blijft toch een stuk leuker dan regen. Havermoutpap gekookt voor de kinderen; Sabine vindt het heerlijk, Joris wilde liever een stukje appel. Hij krijgt nu eenmaal bijna niets naar binnen zo vroeg in de morgen.
Vanaf kwart voor zeven weer aan de slag met huishouden, email lezen, naar de stort, het postkantoor en de boekhouder en nu zit ik dus weer even lekker bij te komen met een kopje thee en een ham/spekbroodje. Voor de helft van het geld uit de bak bij de Hofer/Aldi gehaald en net even opgewarmd. Blijft erg lekker moet ik zeggen. Er liggen ook nog een aantal pakjes in de vriezer, zo maar eens 4 van die broodjes eruit halen voor morgen mee naar school en voor ons thuis als tussendoor hapje. Als we om kwart over zes eten, dan hebben we tussen half tien en tien nu eenmaal honger. En als je dan weet dat het middageten pas om half twee op tafel staat, dan heb je nog meer honger.

Vandaag eten we restjes van de afgelopen tijd. Ik heb nog rijst en indonesische groenten; nog voor een persoon krautfleckerl en ook nog een pan bouillon met aardappel en wortel, een lievelingskostje van Joris.

Koken moet ik ook nog wel. Er ligt nog kipfilet te wachten om verwerkt te worden tot ajam paniki en gehakt om verwerkt te worden tot balletjes. Dan ligt er alvast weer wat klaar in de vriezer voor van de winter.

maandag, november 02, 2009

Zon en regen

Laten we maar eens beginnen met de zaterdagavond.
Eerst waren we uitgenodigd om naar Shorty´s Range Bar te komen, want daar trad de zangeres van de band Milestone, Patricia op. Hier kun je haar zien
Ze maakte er een ontzettend leuke act van waarbij de aanwezige mannen het zwaar te verduren kregen tijdens het nummer Black Velvet. Daarbij klom/kroop ze over de hele bar heen waarbij alle mannen uitgebreid toegezongen werden. Ik was blij dat ik een vrouw was.....hihi.
Meteen daarna moesten wij verder, wat Tom (de gitarist van Milestone) deed denken dat ik boos of jaloers was vanwege de speciale behandeling van de mannen. Wahaha hij kent me duidelijk niet goed (weet wel dat zijn vrouw daar moeite mee heeft).

Om half twaalf gingen we snel door naar de Papalapub waar we werden verwacht voor de verjaardag van DJ Gerry. Het was weer gezellig, we hebben flink gelachen en behoorlijk wat moeten drinken, maar doordat ik me verder bijna compleet aan de cola en het water heb gehouden, viel het uiteindelijk nog mee hoeveel last ik ervan had.

Zondag natuurlijk lekker uitgeslapen en daarna met de kinderen heerlijk in het zonnetje op balkon gaan zitten om te ontbijten. Lekker een kopje thee met croissants. Zo nu en dan is dat echt heerlijk.
Daarna hebben Joris en ik nog een beetje badminton gespeeld en voor we het wisten, moest ik alweer bijna beginnen aan het middageten.
Krautfleckerl stond er op het menu en dit keer met de echte fleckerl (pastasoort) en niet met daumnidei zoals ik ze vorige keer had gemaakt.

Toen gekeken naar de formule 1 in Abu Dhabi, weliswaar niet de hele race gezien, maar wel een goede indruk van het circuit gekregen. We hadden al een hele documentaire gezien over het maken van de baan en alles wat erop en eraan zit, dus dat was extra interessant.
Vriendje Andi met computer opgehaald, want die had een probleem met z´n geluid sinds hij Windows 7 erop had gezet. Ook weer even gezellig bijgepraat en hem daarna weer naar huis gebracht.
Toen moesten Paul en ik nog even langs Fritz Wallner om de computer van de zaak daar af te leveren, die had Paul op zondag ook nog gerepareerd. Tja, dat heb je als je met bedrijfscomputers werkt, dat kost je zo nu en dan je zondag.

Voordat we het wisten was het alweer maandag en zo mooi als het gisteren was, zo regenachtig is het vandaag. Het is ook meteen weer een heel flink stuk kouder. Eind van de week schijnen te temperaturen nog verder omlaag te gaan en de winter zo langzamerhand echt te beginnen. We zullen het wel zien.

Vandaag is de laatste dag dat de kinderen vakantie hebben, morgen moet er ook weer flink gewerkt gaan worden door die twee.