In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 20, 2004

Onze belevenissen van de afgelopen 2 dagen

Wat is gaan emigreren toch ontzettend leuk. Gisteravond werden we in een winkel aangesproken door de tweelingzus van een buurvrouw van ons. Helemaal wild enthousiast over onze plannen en als iedereen die roept dat hij of zij bij ons komt logeren als we ons eigen pension hebben, ook echt komt, dan zitten we nog wel een jaartje of 2 vol vermoed ik.

Vanochtend waren we al weer vroeg op pad voor een atletiekwedstrijd van onze dochter. Vandaag moest ze hoogspringen (had ze nog nooit gedaan), 40 meter sprinten en verspringen. Ze was helemaal overstuur van het feit dat het met hoogspringen niet zo goed ging als ze had gehoopt, maar ja wat wil je. Ze wist niet eens hoe het moest, dus wij waren al apetrots dat ze over de eerste 2 hoogtes heen was gekomen! Bij het sprinten startte ze net niet helemaal snel genoeg, maar het is ook even iets anders om zo´n startpistool af te horen gaan dan om de juf ´klaar.....af´ te horen zeggen. Ook verspringen was even wennen. Maar ook dat ging haar voor zo´n eerste keer op een wedstrijd niet eens zo heel slecht af.
Al met al hartstikke leuk.
Toen snel terug naar Wieringerwerf om een patatje bij de snackbar te eten om het geheel te vieren en daarna snel door naar de intocht van Sinterklaas.
Om 16.00 uur was dat hele gebeuren ook weer afgelopen en zaten wij uitgeput op de bank bij te komen van zoveel emotie.
Voor Joris was het ook behoorlijk zwaar, want doordat we meteen door moesten naar de Sint had hij niet geslapen en dat was eventjes lastig voor onze kleine vent.

Om 18.00 uur zaten we net aan een grote pan groentensoep met ballen (die Paul had gemaakt) toen we werden gebeld. Een meneer of hij vanavond even mocht komen kijken.
Normaalgesproken altijd, maar nu echt niet. De kinderen zijn op en moesten toch echt vroeg naar bed en ook ik had echt niet meer de puf om nog ´eventjes´in 3 kwartier de puin van 2 dagen weg te werken. Helaas kon hij morgen niet (wij wel), maar hij komt in de loop van volgende week nog een keer langs, dat is ook leuk.

O ja, gisteren werd ik ook nog gebeld door een makelaar hier uit het dorp die onze advertentie op marktplaats had gezien en zich afvroeg of hij niet iets voor ons kon betekenen. Maar toen ik hem vertelde dat we al 4 kijkers (ja, je moet iets overdrijven bij die mensen) hadden gehad, vond hij dat toch ook al wel heel wat voor zo´n korte tijd en wilde hij wel over een maand terugbellen.
Na hem fijntjes uitgelegd te hebben dat wij dan toch echt op vakantie zijn en dat we nu ook niet weer zo´n gigantische haast hebben, hebben we afgesproken dat hij ons na de kerstvakantie nog even mag bellen, hihi. Ik hoop toch zo ontzettend dat wij ondertussen een voorlopig koopcontract hebben kunnen ondertekenen, dat zou toch wel heel tof zijn.
Ik weet namelijk echt niet wat zo´n makelaar voor ons zou kunnen betekenen, behalve dan dat we dan in de databank van Funda-makelaars terechtkomen. Afspraken maken, rondleiden en onderhandelen kunnen we per slot van rekening prima zelf.
Misschien toch maar eens kijken of ik in Oostenrijk de makelaars opleiding niet kan gaan doen

donderdag, november 18, 2004

taart

Voor de liefhebbers hier nog even een foto van de taart die ik gisteravond in elkaar heb gezet.

woensdag, november 17, 2004

lesje handel

Net terug van m´n laatste les taartdecoratie voor dit seizoen
Het was weer eens ontzettend gezellig en ik zal die meiden weer gaan missen.
Gelukkig mogen we in februari weer voor een volgende serie.

Natuurlijk had ik ook daar al verteld dat we naar Oostenrijk gaan en dat ik daar misschien een business op wil starten en ik kreeg vandaag al meteen helemaal gratis advies.
Iets dat mij al niet onbekend was, maar toch ook leuk om van iemand te horen die al jaren meedraait. Zorg dat je jezelf niet uit de markt prijst en dan vooral niet door te laag te gaan zitten met je prijzen. Juist bij een zaak als taartdecoratie gaat het mensen meer om de service dan om de prijs, dus zorg dat je service goed is, dan kun je je prijzen ook zo houden dat er voor jou aan te verdienen valt.

En wat ik merk dat ook heel belangrijk is, is het enthousiasme van onze lerares. Ze is zelf gewoon zo ontzettend enthousiast over het hele taartdecoreren, dat je vanzelf ook enthousiast wordt en blijft. En dat zorgt er voor haar natuurlijk weer voor dat wij weer spulletjes willen aanschaffen. Het blijft toch leuk die taartenbizz.

dinsdag, november 16, 2004

3 weken kerstvakantie???

Vandaag de aanvraag voor extra vakantieverlof ingevuld voor onze dochter.We willen graag een derde kerstvakantieweek om zo hier en daar eens een pension of huis te gaan bekijken en met de kerstweek is dat wat lastig. Vooral natuurlijk omdat het voor de pensioneigenaren wel topdrukte betekent en ze ons dan echt niet kunnen ontvangen.

We kunnen onze dochter natuurlijk ook gewoon ziekmelden, maar dat is nu eenmaal niet onze stijl. Gewoon netjes aangevraagd dus. De directrice van school stond natuurlijk niet te juichen, maar ze begrijpt het probleem wel, dus ik verwacht eigenlijk geen moeilijkheden. Het enige is dat we het graag goed afgezekerd willen hebben voor de onderwijsinspectie, we willen liever geen boete aan ons broek ;-)

Tot zover weer het Oostenrijkse nieuws. Voor de actuele weerberichten moet je bij 1 van de webcams zijn, LOL.

maandag, november 15, 2004

Einde van een rustig weekendje

Tjonge jonge, moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Heeft de site van blogger m´n hele post gewist en het was een lange, pffff.

Maar goed, einde van een rustig weekend, de kinderen zijn weer thuis en Sabine met een lijf vol met allergische uitslag. Het arme kind zit onder van d´r kruin tot d´r tenen. We vermoeden dat het door chocola komt. Ze heeft van donderdagavond tot gisteravond elke dag wel wat chocola gehad dus dat zou het heel goed kunnen zijn.
Oma had wel gezien dat ze zo rood was en was dus flink aan het smeren gegaan met een crème, die had er nooit aan gedacht dat het wel eens een allergische reactie kon zijn en heeft de kinderen dus lekker elke dag wat chocola laten eten.

Gelukkig is Sabine een harde en vonden zij en Joris het gisteravond maar wat interessant dat ik natte lappen om d´r armen deed om ze enigszins af te koelen. Ik kon ze elke halve minuut alweer vernieuwen omdat ze dan alweer heet waren, kun je nagaan hoe warm ze was!
Sabine is nu opgezwollen en al naar school, als het woensdag nog niet is afgezakt, bellen we de dokter weer om er even naar te kijken. Ze heeft er niet al te veel last van dus dat scheelt.

Verder heb ik gisteravond een sneeuwpopje van suikerwerk gemaakt voor op m´n eindwerkstuk van woensdag. Samen met het jongetje dat ik al had gemaakt, gaat hij de taart sieren. Nu nog een kerstboompje met een andere techniek maken en dan weet ik het even niet meer.
Ik zou het leuk vinden om ook nog een meisje erbij te maken met een rokje aan (in verband met de techniek) maar ik weet nog niet of dat qua tijd gaat lukken. Dat moet toch ook weer een flink tijdje drogen en die tijd heb ik nu eigenlijk niet.
Maar goed, ik zal hier natuurlijk een foto plaatsen van m´n resultaat als ik tenminste voor die tijd de oplader van het fototoestel heb gevonden.
Door alle opruimacties ben ik die kwijtgeraakt en door al het verfwerk van het weekend ben ik er ook niet aan toe gekomen om verder te zoeken.
Wel lastig want daardoor hebben we ook nog geen foto´s van de binnenkant van ons huis op onze verkoopsite kunnen zetten en dat moet eigenlijk nog wel.

Zo, nu ga ik nog even naar wat Oostenrijkse webcam´s kijken. Kan ik zien waarvoor ik dit allemaal eigenlijk doe