In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, augustus 02, 2005

Kortsluiting

Vandaag, 2 augustus 2005.
Dag 2 van de uitvoering van onze grote stap.
Vandaag zou Austria Telekom langskomen om de ISDN/ADSL aansluiting te regelen.
Keurig op tijd verscheen de beste man, en begon te zoeken hoe het e.e.a. in ons huis in elkaar stak. Uiteindelijk na veel zoekwerk een lege leiding gevonden die naar het punt loopt waar we onze aansluiting willen hebben.

Keurig kastjes opgehangen etc, aansluiting gemaakt, NT1 kast aangesloten, ISDN Splitter..... niets.... geen gehoor (synchronisatie) op de ISDN lijn. bellen, bellen, bellen... niemand begreep er ook maar iets van.
Waarschijnlijk is er een kortsluiting in de kabel daar waar hij het huis binnenkomt.
Nu is dat in nederland vaak naast de deur op de begane grond, hier in Oostenrijk is dat niet zo. Vaak komt de kabel binnen bij de dakrand. Zo ook bij ons. Dus willen we graag op het dak kijken waar de lijn binnenkomt.... echter de bovenburen zijn voor 3 weken op vakantie beuh. Hopelijk heeft de huurbaas nog een sleutel en kan het snel worden opgelost, en anders... misschien nog wel 3 weken zonder internet :(

Ik schrijf dit bericht op de PC van een kennis van ons, en yal dat wel blijven doen zolang er geen ADSL bij ons binnenkomt, maar ik vertrouw op een goede/snelle afloop.

Tot zo ver,
Paul