In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 21, 2007

Wegomlegging, bouwvorderingen en een wandeling

over de Schneckgasse (ofwel het stukje Brixner Gangl aan de zonzijde).

Dan beginnen we maar bij gisterochtend.
Gewapend met camera naar de camping gelopen om daar ter plaatse weer foto´s te maken van de wegomlegging en natuurlijk de bouwvorderingen.

Het stuk van de weg bij de camping dat nog ondertunneld moest worden, is ondertussen al helemaal weg:


Hier kun je zien welk stuk nog overbrugd moet worden:


En de weg die weg is, gezien vanaf de campingkant:



De bouw van het resort vordert ook gestaag. Ondertussen zijn er al 4 huisjes opgetrokken:


En van de volgende 2 ligt de benedenverdieping al te wachten:


Naar aanleiding hiervan kan ik nu ook bekend maken dat de websites van de camping en die van het resort nu allebei online zijn. Allebei met mijn vertalingen erbij natuurlijk. Mochten jullie daar op- of aanmerkingen hebben, graag! Die kunnen zoals altijd naar petra.leyten@hotmail.com.

Tussen de middag lui geweest met eten maken. Paul heeft rijst met daarbij kipstukjes in een kant en klare szechuan saus gemaakt. Een klein beetje opgefleurd met wat ui en paprika en de kipstukjes gekruid met zout, peper en gemberpoeder.
Was weer lekker moet ik zeggen.

´s Middags zijn Paul, Joris en ik gaan wandelen terwijl Sabine met buurmeisje Sabrina aan het spelen was.
Je kunt goed zien dat de natuur op haar best is met dit zomerse weer. We hebben heel wat mooie plaatjes geschoten op dat kleine stukje.
Eerst een raar jongetje op een mooie steen:


En een mooie boom:


Daarna vond Joris een prachtige steen die natuurlijk gefotografeerd moest worden voor op mama´s weblog:


Er is daar ook nog een muurtje gemaakt van zogenaamde lesesteinen. Afgelopen jaar was er een deel ingestort dat nu weer netjes gerepareerd is:


Het is er zeer idyllisch wandelen als je er oog voor hebt. Prachtige doorgangetjes maken het zelfs een beetje avontuurlijk:


Ook nog geprobeerd op foto te vangen dat Joris een paardebloem blaast. Helaas blies hij toen net over de bloem heen, maar toch wel grappig om te zien.




En 1 boom is superinteressant, want dat is net een kabouterhuis. Dus daar moest Joris ook even in gaan zitten.



´s Avonds hebben Paul en ik 1 van de Lord of the Ring (the 2 towers) films zitten kijken. We hadden geen idee welke delen we hebben, maar het bleek niet deel 1 te zijn, dus ff lastig om in te komen. Wel heel erg mooi geschoten en een spannend verhaal.
Toen om half twaalf nog even naar de kelder afgedaald om daar de 2 websites online te zetten. Natuurlijk klopte er iets nog niet, zoals altijd, maar Paul kwam er gelukkig nog vrij snel achter wat dat was, waardoor ze nu netjes online zijn.

Vanochtend ging Paul weer aan het werk en ik ben maar eens weer de was en strijk gaan doen. Daar ben ik heel wat uurtjes mee bezig geweest en helaas nog steeds niet klaar. Ik neem ook steeds even pauze na ongeveer anderhalf uur, want dan heb ik echt geen puf meer. Helaas nog niet klaar, maar dat komt anders morgen wel weer.

Vanavond moeten we eerst om 7 uur gaan eten met het team van de Papalapub waarna we met z´n allen naar het jungbauernball gaan. Dat wordt weer gezellig vrees ik, haha. Vriendin Katharina riep van de week al tegen me dat er zeker een schnaps voor me klaarstaat, hopelijk is ze niet al teveel van dat soort van plan, grinnik.

donderdag, april 19, 2007

vertalen

Vandaag dan de rest van het vertaalwerk voor de camping gedaan. De campingsites al vertaald naar nederlands en engels (oei oei daar zullen heus stijlfouten in staan vrees ik) en vandaag dan ook de site van het resort oftewel feriendorf gedaan.
Morgen gaat het zwikkie online en dan mag er natuurlijk getest en becommentarieert worden. Van opbouwende kritiek leert een mens per slot van rekening alleen maar.

Ook nog heerlijk genoten van het zonnetje en m´n kindjes die alweer in zwemspul rondliepen en mekaar nat liepen te spuiten met de tuinslang. Natuurlijk liep dat weer op ruzie uit, want Joris gaat vaak te ver door naar Sabine´s zin en ook vandaag was dat weer zo. Ach, even dreigen met in bed stoppen helpt altijd uitstekend :) Dan zijn ze meestal weer lief tegen mekaar.

Ik besefte ook ineens dat ik een droevig nieuwtje ben vergeten te vertellen.
Ton en Anneke hebben het helaas niet gered met het campingrestaurant en hebben per 1 april (geen grapje) de deuren gesloten. Gelukkig allemaal al weer hard aan de slag in andere banen, want wie echt wil, heeft hier altijd wel een baan.

Verder is Paul weer veel bij klanten geweest en heeft vandaag weer ruzie zitten maken met z´n rekeningen programma. Dat vindt hij het ergste wat er is: rekeningen uitschrijven, maar ja we zullen toch ergens van moeten leven.... En hij werkt er hard voor, dus het is eerlijk verdiend.
Vandaag heeft hij een klant geholpen met het plakken van posters of banners, weet niet precies wat het zijn. Diegene heeft Paul ook gevraagd of ze niet samen een kantoorruimte kunnen delen en dan opdrachten samen kunnen doen.
Daar heb ik dus NEE op gezegd. Paul kan het werk over het algemeen zelf net aan, en in de rustige periodes heeft hij z´n rust dan weer hard nodig of kan eens rustig op een wat groter project broeden. En niet te vergeten: gezellig iets met ons doen :) vinden wij erg leuk.
Per slot van rekening was een van de redenen om hierheen te komen ook het genieten van het land waarin we zijn gaan wonen en als je dan alleen maar werkt dan komt daar niet zoveel van. Dan maar een ietsje minder geld hoor, zolang we genoeg hebben om van te leven vind ik het best.

Morgen ga ik weer foto´s maken van de bouw van het resort en van de omlegging van de weg bij de camping, want die is nu ook een feit.

woensdag, april 18, 2007

Nog wat foto´s

Vandaag was het niet zulk mooi weer als de afgelopen dagen. Het was een flink aantal graden kouder en de lucht was grijs in plaats van strakblauw.
Ach, dat is niet zo erg vinden wij tenminste.

Ik heb van de bouw van het resort nog een aantal fotootjes die ik ook wel grappig vind om te plaatsen. Het leuke hier van de bouwplaatsen is, dat je er gewoon op kunt. Er staat weliswaar een hek aan de kant van de weg, maar dat is meer om te zorgen dat de automobilisten niet per ongeluk de bouwplaats oprijden dan om echt te zekeren.
Zo ligt er van alles zo voor het oprapen:


Oké, oké je moet wel een beetje sterk zijn en een flinke auto hebben, maar toch:


En natuurlijk moet je je electra goed beschermen voor het geval het gaat regenen of sneeuwen:


Je weet per slot van rekening maar nooit, er zou nog een vlokje of druppeltje naar beneden kunnen komen en dan is een afdakje natuurlijk nooit weg:


En een meterkast afsluiten is natuurlijk de grootste onzin (ik heb ´m na het nemen van de foto maar wel dicht gedaan):


Ook de camping staat er nog en zag er een paar dagen terug zo uit:



Onze kinderen zijn dol op het spelen met hun Nintendo. Sabine nog erger dan Joris. Joris vindt het heerlijk als hij met zijn grote zus mag meekijken:


En als ze dan wint, is dat natuurlijk het mooiste:



Paul was vandaag in Bad Gastein, bij Thijs en Inge van Wijk van Chalet Gastein. Daar staat nu ook zo´n draadloos internet server, zodat iedereen die daar komt logeren lekker met de eigen laptop aan de slag kan.

Tot zover het nieuws, meer was er niet vandaag, dus tot morgen dan maar weer.

dinsdag, april 17, 2007

Voortgang bouw Feriendorf ofwel Resort Brixen

Ik had al een tijdje foto´s klaarstaan, maar nog geen puf gehad om ze hier neer te zetten.
Omdat ik voor de site van het resort toch foto´s uit moet zoeken, zet ik ze hier alvast op een rijtje voor jullie. Van het begin tot de laatste foto´s van afgelopen vrijdag.

Het plan:


Eerst werd het stuk gemaaid:


Toen afgepaald:


Waarna de eerste graafwerkzaamheden begonnen:



Hier ontstaat de aanvoerstraat en de eerste huisjes:


Eerst graaf je een gat:


Daar stort je dan een betonbodem in:


2 naast mekaar ziet er ook leuk uit:


Dan zet je er muurtjes omheen (en ik op een heel wiebelig plankje om een foto te maken, brrrr):


Waarna de benedenverdieping klaar is en de volgende betonvloer gestort kan worden:


Nu gaat het in een rap tempo:


En zo is ´ie al bijna af (nou ja bijna....):


Nog 2 overzichtsfoto´s van het bouwterrein: