In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 30, 2004

geen nieuws

vandaag alweer geen nieuws over Oostenrijk.

Maar.....wel een leuke taart gemaakt. Kijk maar eens naar deze foto:



vrijdag, oktober 29, 2004

Circus en oostenrijkse dromen

Vandaag naar ´het beste en meest fantastische circus van de hele wereld´ geweest. Tenminste dat was het volgens de spreekstalmeester (een meester van school). De klas van m´n dochter had een circusvoorstelling en het was echt heel erg leuk. Acrobaten, een dompteur met ´echte´ tijgers, een evenwichtskunstenares, een sterke man, clowns en mijn favoriet de act met de chinese ronddraaiende bordjes (mijn dochter). Helaas nog even geen foto hierbij, ze zijn erg donker geworden, dus je ziet niet zoveel.

Verder weer lekker samen zitten dromen over wat ons leven in oostenrijk zou kunnen zijn. Deels ook naar aanleiding van ´het roer om´ dat sinds deze week weer op tv is. Jammergenoeg hebben die mensen op tv altijd veel geld dus zoals die het doen, kunnen wij het natuurlijk nooit. Verder een tip gehad van een collega die heel erg misschien iemand weet die wel eens in horeca avonturen investeert. Ach, we zien wel wat dat betreft en we kopen natuurlijk ook gewoon braaf een oudejaarslot van de staatsloterij. Wie weet winnen wij wel :-)

donderdag, oktober 28, 2004

taartjes en co

Mijn taartenhobby blijft ontzettend leuk. Ik hoop ook echt dat ik er in Oostenrijk wat mee ga kunnen. Het lijkt me namelijk ontzettend leuk om cursussen taartdecoratie te gaan geven, maar ik heb geen idee of daar wel animo voor is.
Mocht je m´n taarten nog niet gezien hebben, kijk dan even op mijn taartenpagina dan kun je zien wat ik tot nu toe gemaakt heb. De volgende update komt zondag 31 oktober 2004, dan moet ik voor mijn zusje Marieke een drakentaart maken.
Dus kom vooral ook daar eens een keer kijken :-)

woensdag, oktober 27, 2004

Tijd voor rust

In mijn hoofd dan wel te verstaan.
Ik zat er gisteren even helemaal doorheen na allerlei ellende berichten uit NL en de rest van de wereld gelezen te hebben. Ik heb dan ook besloten om me van alle nieuws (behalve dan de regionale krant uit oostenrijk) af te sluiten.

Gelukkig kun je op internet nog van alles lezen zonder meteen in de ellende terecht te komen. Zo kwam ik er vandaag via een mailgroep achter dat de hypotheek van ons NL huis ook aftrekbaar is als wij al in Oostenrijk wonen, maar ons huis nog niet verkocht mocht zijn (wat ik niet hoop, want dat is best wel een probleempje natuurlijk). En weer een hoop positieve verhalen van andere wannabee emigranten gelezen, daar wordt een mens ook weer vrolijk van.

Dan ga ik nu snel verder met het maken van mijn eigen pizzasaus, pizzabodem, loempiavulling en groentenschotel, want daar valt natuurlijk heel wat mee te besparen en die kunde zal ik in Oostenrijk vermoedelijk hard nodig hebben :-)

dinsdag, oktober 26, 2004

ff wennen

Het is wel even wennen hoor, zo´n openbaar dagboek. Ik moet er natuurlijk ook aan denken om er regelmatig iets in te schrijven.
Toch valt het me alles mee hoeveel we er al van hebben kunnen maken in twee uurtjes tijd. Nu nog even zien of we deze template blijven gebruiken of toch een ander. Ik ben niet zo tevreden over de buitenrand (behalve dan de header, maar die hebben we dan ook zelf aangepast, hihi).

De beslissing is genomen.....

we gaan dus gewoon echt naar Oostenrijk verhuizen. De datum die we geprikt hebben is 1 augustus 2005. Ik had best wel eerder gewild, maar helaas eindigt het schooljaar van Sabine deze keer pas op 25 juli.

Het is ontzettend spannend en er komt ook heel wat bij kijken. Van het opruimen van alle overbodige troep, het verkopen van het huis tot het regelen van allerlei belasting- en verzekeringszaken.
En natuurlijk moeten we in ons droomland ook nog een onderkomen zien te vinden.

Het liefst zouden we iets willen vinden in het Brixental in Tirol, maar omdat de prijzen daar erg hoog liggen kijken we ook verder.
Momenteel zijn we eens aan het praten met de eigenaren van een pension in Wolfsberg, Kärnten. Als je wilt weten welk pension, klik dan even hier
Het is altijd leuk om van insiders informatie te krijgen dus dit zullen we dan ook zoveel mogelijk gaan doen de komende tijd.