In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, januari 03, 2013

Pannenkoeken

Na een vreselijk slechte slaap vannacht, was de ochtenddienst nu niet echt iets waar ik zin in had, maar ja, wat moet dat moet.
Gelukkig wel de hele tijd bezig kunnen zijn, dus de tijd ging lekker snel.

Het enige nadeel is dat ik door de slechte nacht tussen de middag op de bank in slaap ben gevallen en pas dik twee uur later weer wakker werd. De planning ging dus compleet de mist in, maar ach, dat gaat dan maar zo, het is gewoon zoals het is.

Vanavond waren we uitgenodigd om op de pannenkoekenavond van Ferienhaus am Brixenbachl te komen eten.

Heerlijk natuurlijk om zelf niet te hoeven koken :)

We hebben lekker gegeten en genoten van het verzorgd worden.

Op naar een nieuwe dag!

woensdag, januari 02, 2013

Gelukkig nieuwjaar!!!

Zoooooo, de drukke Kerstdagen en Oud & Nieuw zijn weer voorbij, dus we gaan er weer helemaal voor dit jaar.

2012 is weer voorbij gevlogen en dit jaar zal vast niet langzamer voorbij gaan. Daarom gaan we met z´n allen weer ons best doen om er volop van te genieten.

Oud & Nieuw hebben we gezellig met z´n viertjes gevierd. Ik moest de 31e natuurlijk ´s ochtends eerst werken en de middag heb ik doorgebracht met het bakken van oliebollen en appelflappen. De oliebollen heb ik dit jaar in de frituurpan gebakken, omdat er bij het recept stond dat ze op 180 graden gebakken moesten worden. Ze werden prima gaar, maar niet oliebollen bruin, dus volgend jaar toch maar weer gewoon in de pan. Ik vermoed dat ze toch een temperatuur van zo´n 200 graden nodig hebben en dat gaat niet in de friteuse.
Voor de appelflappen was het prima, die zagen er goed uit en smaakten ook helemaal goed.

´s Avonds hebben we naar allerlei oude afleveringen van mr Bean gekeken en heerlijk gelachen. Voor het proosten hadden we nog een fles Hugo (sekt met vlierbloesemsiroop en munt) staan, die vooral Sabine erg lekker vond :) Samen met buren Richard en Evi en hun kinderen vuurwerk afgestoken en geproost op het nieuwe jaar.
De volgende ochtend mochten we allemaal uitslapen omdat mijn collega zo lief was geweest om dienst te ruilen! Zij deed dit jaar helemaal niets aan oud & nieuw en vond het niet erg om vroeg te beginnen. Ik ben helemaal blij met die meid!

Vandaag gaat het leven dan weer door in het gewone gangetje. Paul, ik en Sabine (vanavond) weer gewoon aan het werk, Joris naar snowboardles. We hebben de laatste rekeningen over 2012 weer geschreven, de prijzen voor het nieuwe jaar aangepast en nog een advertentie in elkaar geknutseld voor mijn hobbywinkel. (wel met hulp van Robert, onze reclame-man)
Daarnaast stofgezogen, afgewassen, gewassen, was opgeruimd, makkelijk gegeten. We hadden nog een deel van de boerenkoolschotel over en vanavond hebben we brood met wat goulash en een restje chinees kipgerecht gegeten. De puf om eten te koken, hadden we niet meer, dus dan maar lekker snel.