In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 05, 2006

De grote verhuizing

Vanochtend stond ik met m´n handen vol met spullen vlakbij de auto om Joris naar school te brengen, toen ik gebeld werd.
Wat doe je? Joris naar school brengen. Oké kom je daarna hier naartoe? Dan kun je meteen beginnen met stroom aflezen.
Om tien voor acht stond ik dus op de camping stroom af te lezen.
Daarna snel naar achter om de plaatsen uit te meten, waar we al meteen voor problemen kwamen te staan. De plekken bleken minder groot dan verwacht door de gasten, waardoor er een probleem ontstond met de hoeveelheid caravans die we hadden gepland.
Na veel heen en weer gepraat en gedoe een oplossing gevonden, gelukkig uiteindelijk met de meeste mensen tevreden.
Daarna weer verder gegaan met meten met behulp van allemaal vriendelijke campinggasten. Christoph was namelijk ondertussen bezig met het heen en weer rijden van spullen en het verslepen van caravans.

Verder moesten de hoofdstroomkabels nog aangelegd worden en de nieuw neergezette caravans van stroom worden voorzien. Alles bij mekaar nog een hele flinke klus, vooral nog eens extra omdat het flink begon te storten en we met z´n allen daardoor nogal nat en koud werden.
Toen iedereen erg chagerijnig begon te worden, kreeg ik het op mijn heupen en begon het liedje Ik ben een klein geel visje van K3 te zingen, daardoor moesten er weer wat mensen lachen en ook anderen begonnen wat grapjes te maken waardoor de stemming weer wat beter werd.

Ook heb ik vanmiddag lekker een bakkie thee gedronken bij 1 van de gasten. Harstikke gezellig, maar ik moest snel weer weg omdat Christoph me in het buro verwachtte (ik zei al tegen ´m dat íe natuurlijk gewoon jaloers is, haha). Niet zo vreemd, dat was namelijk de hele dag nog niet open geweest en de mensen moeten natuurlijk toch ook de mogelijkheid krijgen om wasmuntjes, telefoonkaarten enzo te kopen.

Om zes uur nog even de stroomkast voor iemand opengezet zodat die ook vanavond stroom kan pakken als de caravan staat, daarna nog wat spullen die in m´n auto lagen opgeruimd (tja, die had ik vandaag als werkauto gebruikt) en toen snel naar huis om me om te kleden. Ik was namelijk een beetje nat.
Het was een fijne dag vandaag, iedereen werkte fijn samen waardoor de sfeer heel lekker bleef.

Daarna voor de laatste keer naar het vakantie adres van m´n familie om daar te eten en nog even te kletsen. Toen iedereen gedag gezegd, want ze gaan morgenochtend heel vroeg alweer weg. Nu nog even lekker bijkomen en niet te laat naar bed, want morgenochtend moet er weer om 8 uur gewerkt gaan worden.

donderdag, mei 04, 2006

De dag van de grote verhuizing nadert...

Eerst even de huishoudelijke mededelingen:
Jeroen wil jij a.j.b. even privé contact met me opnemen: petra.leyten@hotmail.com

Families Varenhorst en Pasztjerik (schrijf ik het zo goed?) kunnen jullie contact met me opnemen via: info@camping-brixen.at.

Dan nu verder met het dagelijkse camping nieuws.

Achterop de camping komt alles steeds verder in gereedheid. Morgen breekt de grote dag aan, dan kan er al een heel deel van de mensen gaan verhuizen. En dat is maar goed ook, want de mannen worden ongeduldig. Ze willen eindelijk eens wat opbouwend werk gaan doen.

Het worteldoek en een deel van het grind lag er om half vier al:


Door de bouwfirma werd er ook flink aan de weg getimmerd om alles zo snel mogelijk goed te krijgen:


Aan de voorkant zijn al een aantal van de bomen weggehaald en wordt het ook steeds leger. Heel vreemd als je bedenkt dat het tot en met de paasdagen nog vrijwel helemaal vol stond hierzo:


En aan de overkant ziet het er zo uit:



Het is heel vreemd om de vertrouwde omgeving zo te zien veranderen, maar het blijft me wel intigreren. Ik ben dus ook dagelijks privé op de camping en in de omgeving te zien, want ik vind het machtig interessant.

woensdag, mei 03, 2006

MET DE GROETEN VAN:


De bouwploeg van de rijen 61 en 62!

Klein foto´tje van de bouwput :)



Verder even weinig idee over wat te bloggen, dus de foto´s mogen het verhaal verder vertellen:






dinsdag, mei 02, 2006

Er zijn er twee jarig hoera hoera

Dat kun je wel zien dat zijn zij!
Van harte Henk en Bob!

De weergoden waren ons vandaag redelijk goed gestemd. Vannacht had het wel weer geregend en vooral vanochtend was het erg wisselvallig weer, maar hoe later op de middag, hoe meer het opklaarde.
Goed voor de nieuw aangelegde plaatsen dus.

De bedrijvigheid op de camping is hoog en ook de stratenbouwers zijn al begonnen met het verwijderen van de eerste laag humus. Gelukkig op een stuk naast de camping en niet op de camping zelf, want daar moeten eerst de bomen nog weg.
Verder is Christoph hard bezig met het ´redden´ van de weg op het achterste stuk. Een weg aanleggen, is nogal duur en ook de zogenaamde schotter (steenslag) die ze daarvoor gebruiken is prijzig dus zo kan er weer wat bespaard worden.
Er zijn weer wat caravans verzet en zo langzamerhand komt er lekker wat schot in de zaak.

Helaas vergeten om het fototoestel mee te nemen, dus ik kan jullie alweer niet blij maken met nieuwe foto´s, maar ik zal morgen mijn leven weer beteren, beloofd.

Verder weer lekker bij de familie geweest, boodschappen gedaan en heerlijk burrito´s gegeten. Daarna naar de camping gelopen om nog even bij Bob langs te gaan (Henk was ´m met z´n familie gesmeerd, haha). Natuurlijk eerst nog een heleboel keer aangehouden door allerlei mensen.
Of ik nog even de belichting achterop aan wou zetten, de mensen daar breken ´s avonds zowat hun nek omdat ze gewoon niks zien. Verder nog twee gasten met mekaar in contact gebracht die met mekaar van plekkie wilden ruilen. Ze waren beiden tevreden met de ruil, dus wat wil een mens nog meer.

Daarna nog gezellig bij Bob en Ingrid een bakkie thee gedronken en wat zitten praten, waarna we weer naar de familie zijn gegaan om de kinderen uit bed te vissen. Paul bleef gezellig om met de familie een potje te pesten en ik ben lekker naar huis gegaan om de kids in bed te mikken en nu even een blogje te schrijven.
Ondertussen heerlijk Golden Earring LIVE aanstaan. Blijft toch een ontzettend lekker album.

Morgen is het alweer 3 mei, wat gaat de tijd toch snel. Voordat we het weten is het weer zomer!

maandag, mei 01, 2006

Familie op bezoek kost veel tijd :)

Doordat m´n familie nu op bezoek is, zijn we vrijwel niet meer thuis te vinden en heb ik dus ook niet veel tijd voor m´n weblog. Sorry daarvoor.

Er zijn heel veel gasten op de camping aanwezig en die maken er met z´n allen het beste van. Gelukkig speelt het weer nu mee, waardoor de gemoederen weer wat minder verhit zijn. De eerste caravans zijn al van hun plaats af en morgen volgen er nog meer.
Ook op de wei komt alles steeds een stukje verder. Helaas gisteren en vandaag niet door de mensen daar gewerkt, want op zondag en op de nationale feestdag werken die echt niet helaas.
Ik heb zondag nog wel wat foto´s gemaakt van de werkzaamheden:
Joris als professioneel model bij een pas aangelegd stuk weg:


Nog veel hopen achterop, maar gezien het werktempo verwacht ik dat die binnen een dag of 2 weg zijn:


Wel is er beneden al het 1 en ander weggehaald. Het hek is voor een groot deel weg en ook de lantaarnpalen zijn al deels verwijderd. Veel werk allemaal.

Verder heb ik vandaag gezellig een kop chocolademelk gedronken bij een stel gasten. Heel erg gezellig en ook nog even lekker zitten kletsen daar.
Daarna weer lekker bij de familie geweest.
Ook nog een leuke foto van een deel van de kinderen met Marieke op de wip:


Vanmiddag was het weer lekker druk. Ik ben vrijwel de hele tijd echt bezig geweest en dat vind ik wel zo prettig. Nog even wat kleine dingen afgewikkeld voor wat mensen en snel Christoph weer even bij kunnen praten. Die laatste was ook weer snel weg, want hij had nog het een en ander te regelen. Mij achter latend met 2 mappen papierzooi waarin ik orde moet gaan scheppen. pffffffff.

Om 6 uur weer snel naar de rest van de familie, want die wilden graag zo snel mogelijk eten in verband met de bedtijd van de kinderen.
Dat bleek ook erg verstandig, want van het hele dagen buiten spelen worden ze toch wel erg moe.
Onze kinderen moeten morgenochtend ook gewoon weer naar school, dus voor ons is het ook erg belangrijk dat ze op tijd in bedje liggen.

Nu ook weer even snel de was aan het bijwerken, want dat is natuurlijk 1 van de eerste dingen die blijven liggen....

zondag, april 30, 2006

sneeuw

Gisteren was het vrij druk op de camping. Veel mensen die zijn aangekomen en ook nog een plekje wilden bemachtigen of iets willen veranderen.
Erg hectisch, maar wel leuk.

Achterop de wei ook nog de laatste rij uitgemeten, zodat de graafmachines ook weer verder konden.
Na het werk meteen doorgegaan naar de overkant van de camping, want m´n ouders, broertje en zusje zijn er met hun families, vandaar geen blogje gisteravond.
Erg leuk om iedereen weer te zien moet ik zeggen.

Om 9 uur bedacht ik dat ik nog bij 1 van de campinggasten een stroomkast open zou zetten, dus dat ben ik even snel gaan doen.
Ondertussen was het al aan het sneeuwen en dat heeft het een groot deel van de nacht gedaan, waardoor we vanochtend wakker werden met een mooi wit dekentje van zo´n 10 cm dikte. Mooi gezicht, maar natuurlijk erg vervelend voor de mensen die nu bezig zijn om hun caravans verzetbaar te maken.