In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 26, 2007

veel geknutsel

Tjonge jonge, wat kunnen die mannen toch knutselen. Ze hebben zich gisteren bijna 5! uur bezig gehouden daarzo. Om half acht verzamelen en pas om kwart over twaalf een biertje drinken in Tresor. Tegen die tijd had ik het al voor gezien gehouden. Had ontzettend veel zin, maar om jezelf zolang bezig te houden na een niet zo´n beste dag dat lukt me dus niet.

Dank trouwens voor je compliment Jo, lief van je.
Ben wat dat betreft ook gewoon echt trots op mezelf, elke keer weer als ik een opdracht(je) scoor, voel ik me heerlijk. Vind het ook nog steeds ontzettend fijn dat de mensen op de camping nog altijd zo vriendelijk tegen me zijn, kom er daarom nog heel graag. Leverde me gister helaas wel de opmerking op: (sorry moet even op z´n duits) Du bist hier immer beim rumstolzieren! Es ist MEIN Camping, nicht deinen!
Vond ik niet leuk, heb per slot van rekening nooit beweerd dat de camping van mij is alhoewel het wel zo voelde in de tijd dat ik er werkte.

Vandaag een vrije dag en natuurlijk ook de poets vrijaf gegeven. Dus heerlijk uitgeslapen en langzaam opgestart. Wel alvast een lijstje gemaakt van wat maandag gedaan moet worden. We moeten in verband met de administratie toch echt een privé en een zakelijke bankrekening hebben. Nu hebben we al twee rekeningen, maar dat loopt nog een beetje door mekaar dus daar moeten we wat zaken op orde gaan stellen en ik moet heel nodig langs het gemeentehuis voor de verlenging van m´n rijbewijs, anders moet ik straks hier opnieuw examen gaan doen en ik heb echt geen zin meer om weer al die theorie te moeten leren en af te moeten rijden, dus actie gevraagd!

De kinderen zijn helemaal blij dat ze vakantie hebben, vooral Sabine liep echt weer op het einde. Gelukkig had ze wel een hele fijne gitaarles gehad, waardoor ze vrolijk de vakantie induikelde.
Joris was vooral bezig met het feit dat hij niet zo laat naar bed wilde, hij wilde niet bastelen. Maar toen we hem duidelijk hadden gemaakt dat niet hij maar papa moest gaan knutselen was het goed :)

Verder is het weer hier grijs, maar er ligt nog sneeuw op de berg, dus toch een redelijk mooi plaatje naar mijn bescheiden mening.

donderdag, oktober 25, 2007

dagje bijkomen

vanochtend is de site dan echt in de lucht gegaan, dus ik ga hier even uitgebreid reclame maken natuurlijk voor mijn werk. Ga allemaal kijken op DE SITE VAN KITZALPS.COM en natuurlijk weer fouten bij mij melden graag.

Vanochtend nog even snel de site nagekeken, want op een bepaald moment zie je het gewoon niet meer en ik moest even iets hebben om me af te leiden dus dat kwam goed uit. Natuurlijk vond ik nog wat linkjes die niet werkten dus die heb ik snel verbeterd en ook nog een pagina waar op mysterieuze wijze iets niet op stond. Waarschijnlijk heb ik die later netjes willen verlinken en dat vergeten, maar goed ook dat nog gauw verbeterd. Toen nog even iemand aangestuurd om een door hem vergeten linkje te laten verbeteren en sindsdien zijn we volgens mij helemaal OK!

Verder de map voor de boekhouder eindelijk helemaal klaargemaakt, dus die kan ook volgende week zijn kant op. Hebben we daar tenminste geen omkijken meer naar, per slot van rekening moet het allemaal wel goed lopen.

En verder heb ik lekker helemaal niets gedaan wat op werk leek, was toch wel heel erg moe van de afgelopen weken en vooral de afgelopen paar dagen. Helemaal geen probleem, het kan.
Morgen hebben we een officiële vrije dag, het is weer National Feiertag. Dan kijken we wel of we wat werken of niet. Er ligt heus nog het een en ander, maar aan de andere kant heeft het ook allemaal niet zo´n haast dat we er persé morgen mee aan de slag moeten.

En voor Paul is het vanavond natuurlijk weer DE AVOND VAN HET JAAR!! Het is weer zover, de enige echte VÄTERBASTELABEND op de Kindergarten. De mannen hebben mekaar alweer flink opgestookt om te komen, gaan er graag heen en volgend jaar gaan ze het allemaal jammer vinden dat ze niet meer mogen knutselen bij de juffen, maar dat de kinders dan op de Volksschule zitten, waar zoiets moois natuurlijk niet georganiseerd wordt.

Één ding weet ik zeker......het wordt vanavond niet vroeg :)

woensdag, oktober 24, 2007

Denk je dat je klaar bent...

Tja dat dacht ik gisterochtend dus. Helaas kwam gistermiddag al een telefoontje dat er nog wat onregelmatigheden geconstateerd waren, waardoor ik gister tot 22.30 uur bezig ben geweest. Vanochtend om 7 uur alweer achter de pc en om half 9 een afspraak in Kitzbühel om samen nog wat door te spreken en na te kijken.
Daar ben ik tegen 11 uur weer weggegaan en na middageten opgewarmd te hebben en lekker met z´n allen te hebben gegeten ben ik weer aan de slag gegaan.
Doordat ik bepaalde sites opnieuw moest doen vanwege het ontbreken van plaatjes die ik van hieruit niet in kon voegen, moest ik op allerlei pagina´s ook weer de links naar die sites aanpassen. Oftewel een hele- heleboel werk.
Maar goed, volgens mij zijn er nu nog maar een paar kleine dingetjes die aangepast moeten worden en daar heb ik het bedrijf voor nodig dat het programma voor de website in mekaar heeft gedraaid en die zijn gewoon om 5 uur naar huis (en gelijk hebben ze).
Mijn werkdag vandaag zat er om half negen weer op, nu ben ik moe en ga ik lekker in bad liggen.

Ik hoop dat de site nu verder goedgekeurd is en dat ´ie morgen de lucht in kan. Dat is dan 4 dagen voordat het uiterlijk moest dus ik ben wel tevreden, en zover ik vandaag van haar heb begrepen, de opdrachtgeefster ook.

Slaap lekker!

dinsdag, oktober 23, 2007

Bijna klaar....

Even een dagje overgeslagen vanwege de werkzaamheden. Ik heb beloofd dat ik deze week de vertaling klaar zou hebben dus dan moet ik daar natuurlijk ook voor zorgen. Dus gisteren tot 22.00 uur doorgewerkt, maar nu kan ik dan ook zeggen dat mijn werkzaamheden vrijwel klaar zijn.
Moet nu wachten op gegevens die ik nog van de website bouwer moet krijgen. Ik kan namelijk niet alles online vertalen, omdat dat via een ander systeem loopt. Maar ik ben blij dat ik nu even wat meer lucht heb. Weliswaar in het weekend ook veel met de kinderen gedaan, maar dan blijft die druk continu op je liggen, want je weet dat je echt verder moet.

Paul heeft het momenteel ietsje rustiger dus dat is wel lekker, dan kan hij weer wat zaken, zoals koken, overnemen. Wat zijn we toch ook een goed team!
(werd net gebeld door de contactpersoon van de Kitzalps.com hoever het staat. Heb haar vorige week al gezegd dat ik hoop woensdag helemaal klaar te zijn, maar goed, ik ben in zoverre klaar. Vorige week was het nog prima als het in week 44 af zou zijn, nu wil ze het eigenlijk meteen hebben....zucht. Ben blij dat ik het niet als een Oostenrijker heb gedaan....grinnik dan was het nu nog niet klaar geweest vrees ik)

Gistermiddag was onze poetshulp er weer en die is weer als een razende tornado door het huis gegaan. We hadden echt ons best gedaan om het enigszins bij te houden, maar we zijn er echt niet voor gemaakt. Zij moet er wel om lachen en commandeert ons na gevraagd te hebben wat ze moet doen weer rond. Waar is mijn schoonmaakemmer, en waar hebben jullie de stofzuiger toch weer gelaten, echt een goeie voor ons.
De kinderen moeten nog t/m donderdag naar school en hebben dan een goeie week vakantie. Het is tijd want ze zijn moe.
Joris gaat vandaag met school naar de brandweer en morgen gaan ze naar de rettung in Kirchberg. Allebei hartstikke leuk natuurlijk, maar meneer vindt er niets aan want dat is eng. Eigenlijk wil hij alleen maar buiten in de sneeuw spelen, wat niet verwonderlijk is, want het is heerlijk. We hebben nog steeds continu van die hele kleine mini-vlokjes die naar beneden vallen. Echt sneeuw kun je het niet noemen, maar het zorgt er wel voor dat het hier een witte wereld blijft.

Na de administratie weer op orde te hebben gebracht, ben ik vanochtend nog even langs de camping gereden. Kreeg nog geld van een weekabo, moest nog even wat doorspreken v.w.b. abonnementenverstrekking (ook wij hebben helaas onze wanbetalers) en ben nog even langs een klant geweest om de rekening af te geven.
Had er even niet over nagedacht dat 9 uur voor mij weliswaar al 2 uur werkdag is, maar dat zij natuurlijk vakantie hebben en tegen die tijd ontbijten. Gelukkig waren ze niet boos, maar ik blijf natuurlijk niet plakken als ik ongelegen kom.

Toen ging het bij Paul ineens weer loos, binnen de kortste keren 2 telefoontjes van mensen met problemen/wensen dus ik snel weer terug en hij weer verder.
Vanmiddag om 13.00 uur kunnen we dan eindelijk de banden om laten wisselen voor winterbanden. Dat is wel fijn, want het rijdt toch wat minder met zomerbanden die al bijna op zijn op een licht besneeuwd wegdek.

Ondertussen staat de wasmachine weer naast me te draaien, de post moet uitgezocht worden en ik moet nu eindelijk de administratie van dit jaar helemaal klaar maken voor de boekhouder. Met een beetje geluk kunnen we dat dan ook vanmiddag overdragen en is ook dat stukje achterstallig weggewerkt.

Dan liggen er ondertussen nog 3 websites te wachten die (af)gebouwd moeten worden, zie ik morgen of overmorgen een hoop werk van het tourismusverband Brixental komen (moet nu even wachten tot ze de wintersites allemaal klaar hebben en dan moet dat allemaal in 1 keer) en moet ik contact gaan leggen met Feratel over een aantal zaken die daar naar mijn mening beter moeten (vertaling van nederlandse begrippen is soms om te huilen) en moet ik toch ook echt eens mijn mailing voor de gastgevers hier in de buurt eens afmaken.
De nederlandse site van Brixnet moet nog steeds afgemaakt worden en de duitse is er nog helemaal niet dus ook daar moet eens aan gewerkt worden. Genoeg te doen dus voorlopig.

Dan ga ik nu snel een kopje thee zetten en dan weer snel verder.
Het eten voor tussen de middag weet ik al: geröstete knödel (ik heb nog een stuk liggen en dat is heerlijk opgebakken) met tomatensalade en maar weer eens een toetje.

zondag, oktober 21, 2007

sleetje glijden

Zaterdag zijn we maar eens naar Wörgl gereden om te kijken voor een goede burostoel voor mij, want ik heb op zich geen slechte stoel, maar er zitten geen leuningen op en dat wordt toch een probleem als je dagelijks veel moet typen. Krijg daardoor last van m´n bovenrug en dat is niet de bedoeling.
Helaas geen goede stoel kunnen vinden, maar uiteindelijk bedacht dat we eens kunnen kijken of we de fabrikant hierover aan kunnen schrijven. Ik dacht namelijk dat op deze stoel wel leuningen kunnen dus wie weet. Dan hoeven we geen nieuwe stoel te kopen, alleen maar leuningen.

´s Avonds kwamen Andi en Inken weer gezellig gourmetten.
Andi had vlees, fruit en vooral heel veel drank meegenomen. Dat laatste heeft hij zelf op mogen drinken, wij hadden niet zoveel behoefte om dronken te worden. Daarover was hij wel heel beledigd, maar ja, we hadden de vorige keer al gezegd dat hij echt vrijwel de enige is die breezers drink, wij houden daar gewoon niet zo van. Ik word binnen de kortste keren dronken van die dingen (heel maf want veel alcohol zit er niet in) en Paul houdt er ook gewoon niet zo van.
Het eten zelf was weer erg lekker en gezellig, het blijft nu eenmaal een leuke manier van eten. De kinderen waren redelijk snel weer klaar en zijn toen heerlijk samen wii gaan spelen dus daar hadden we ook geen kind aan.

Toen de kinderen later in bed lagen, zijn wij naar de Papalapub gereden en hebben de hele avond heerlijk spelletjes gedaan. Om te beginnen heel erg veel geoefend met nagelen, want we moeten van de winter natuurlijk wel kunnen winnen van al die toeristen :) Om het moeilijk te maken en te zorgen dat de rondjes niet al te snel gaan hebben we ook een aantal series linkshandig of met twee handen geslagen. Dat is veel moeilijker natuurlijk, is ontzettend lollig (je staat echt als een beginner te meppen dat is vreselijk) en zoals gezegd, het drinken gaat een stuk langzamer.
Verder hebben Paul en ik nog tafelvoetbal gespeeld tegen Mario en Franci, wat resulteerde in een gelijkspel. Beide partijen hadden evenveel gewonnen toen de euro´s op waren dus dat was ook wel mooi.
Op het laatst werd Paul nog bij een groepje mannen geroepen waarvan er 1 jarig was en die vond het nodig om Paul dronken te gaan voeren. Onder andere met bacardi cola waarvan driekwart bacardi was en slechts 1 kwart cola. Nu is dat natuurlijk al geen drinken want het smaakt naar niks meer en zo´n groot glas vol alcohol.... bleegh!
Dus Paul heeft zich even later los kunnen rukken, waarna wij snel de wisseltruc hebben gedaan. Paul mijn glas gewone bacä en ik het zijne dat ik even later door de barvrouw snel heb laten lozen. Toen de jongeman even later naar de wc ging, zijn wij gevlucht want ook Inken had van die gozer veel te veel gekregen en er stond er ook 1 om haar heen te draaien die haar erg leuk vond, maar waar zij niet zoveel van hoefde te weten. We gaan uit omdat we het leuk vinden en niet om dingen opgedrongen te krijgen dus het was wel goed zo.

Ik ben toen thuis naar bed gegaan en Paul en Inken hebben nog lekker een filmpje zitten kijken, die hadden nog geen zin om te gaan slapen.

Vanochtend weer wakker geworden met de vrolijke klanken van een blije Joris, want er lag alweer verse sneeuw! Toen besloten dat we op de camping zouden gaan sleeën, want daar hadden de kinderen zo´n zin in. Daar aangekomen natuurlijk weer bekenden tegengekomen waar we een hele flinke pot thee of twee hebben gedronken. Supergezellig weer moet ik zeggen. Ondertussen had Sabine van kennissen daarzo 2 rookworsten gekregen. We hadden de kachel voor ze aangestoken op voorwaarde dat zij voor ons een rookworst zouden meenemen, we hebben namelijk zo´n zin in erwtensoep met worst en een goede rookworst is hier nu eenmaal niet te krijgen. Helaas geen tijd meer gehad om daar ook nog voorbij te gaan, maar dat komt van de week waarschijnlijk nog wel een keertje.
Ondertussen waren de kinderen heerlijk aan het sleeën met campingvriendjes dus die hadden het ook heerlijk naar hun zin.


Tegen een uur of 3 zijn we weer naar huis vertrokken onder achterlating van Sabine die echt nog met vriendinnetje Esmee wilde spelen.
Joris ligt nu heerlijk in bad, Paul is lekker aan het lezen en ik ga zo weer verder met mijn vertaling.

Wat een heerlijk weer is het toch zo, ik ben zo dol op sneeuw! En dan ook nog eens zo´n fijn weekend achter de rug, wat wil een mens nog meer!