In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 19, 2005

blubbercross en oostenrijk

Vandaag had Sabine een crosswedstrijd met de atletiek. Hartstikke leuk, erg zwaar en vooral heeeeeel blubberig. Ze was ook helemaal kapot aan het eind van de wedstrijd (en de andere kinderen ook). Er kwamen heel wat kinderen met tranen in de ogen langslopen zo moe waren ze.

M´n schoonouders zijn net weer terug uit Oostenrijk met een berg foto´s van de prachtige sneeuw, dan heb ik toch zoooooooo´n heimwee, echt ongelooflijk.

We hebben trouwens een brief gekregen van de eigenaar van het appartement dat we graag willen huren, dat het goed is, maar dat we nog wel een en ander even moeten regelen (bv. of we het huis al eerder willen huren om een deel van onze meubels daar op te slaan). Dat kunnen we dan mooi in onze komende vakantie doen.
Zaterdag de 26e mogen we weer.


De kijkers die vandaag voor ons huis kwamen, wilden toch eigenlijk een groter huis (zucht). Ik word zo moe van die mensen die dan naar huizen gaan kijken die ze eigenlijk toch niet willen hebben. Betekent voor ons toch elke keer weer hectiek in verband met het schoonmaken en opruimen. Maar goed, woensdag weer kijkers dus hopelijk dat we daar eindelijk wel eens een positieve respons van krijgen.

donderdag, februari 17, 2005

Taart

Ik ben dol op bakken, ik kan er niets aan doen ik vind het gewoon heerlijk.

Gisteren heb ik een amandelpraline-taart gebakken. Ik kan jullie vertellen (mede namens m´n gezin) hij was heeerlijk
Nu heb ik net een chocoladetaart de oven ingemikt (voor bij Paul op kantoor) en met een beetje geluk kan ik die binnenkort, met wat gepaste versiering, aanbieden bij de geboorte van een nieuwe wereldburger.

Dat is nu iets wat me ook zo ontzettend leuk lijkt aan het hebben van een eigen pension. Dan kan ik me onbeschaamd uitleven in het bakken van taarten voor m´n gasten. Die zijn dan op vakantie en willen dus wel graag wat extra verwend worden en ik kan me ongestraft op m´n hobby storten, omdat ik het nu eenmaal niet nodig vind dat wij met ons gezin elke dag/elke 2 dagen een nieuwe taart wegwerken.
Ik heb zo´n 150 kook- en bakboeken en dan nog eens een gigantische lading met Allerhandes en Tip Culinairs.
Ik kan tot m´n dood elke dag iets nieuws koken en dan nog heb ik recepten over.

Ook brood bakken vind ik zo leuk. Vandaag een volkoren-karwijzaad brood gebakken. Heerlijk met alleen volkorenmeel, dus zwaar en met veel smaak. Superlekker!
Voor valentijn had ik voor mijn geliefden een kaas-uienbrood-hart gemaakt. Weer eens wat anders dan taart en een groot succes.

Ik zit alweer helemaal fanatiek te zijn hierzo, ik wil zoooooo graag straks een pensionnetje waarin ik me helemaal kan uitleven op kookgebied dat is niet in woorden te omschrijven.

Nu kun je zeggen, waarom verhuur je jezelf niet als kok aan een bedrijf met een gutbürgerliche Küchen? Nou ja, dat is dus misschien wel een mogelijkheid, maar ik ben bang dat ik daar niet echt de creabea uit kan gaan hangen in de keuken :-( Meestal heb je dan zo´n 20 gerechten die je dag in, dag uit moet maken en dat vind ik niet echt creatief bezig zijn.

Misschien ben ik wel te veeleisend hoor, maar ja die droom van een eigen bedrijf komt natuurlijk ook wel ergens vandaan.

Ik ga even bij de chocoladetaart kijken.....

dinsdag, februari 15, 2005

Alweer geen kopers :-(

Dat was weer even pech met de kijkers van vandaag. Ze zaten met een krap budget en omdat er best nog wat aan dit huis moet gebeuren (in ieder geval in hun ogen) kunnen ze het zich gewoon niet veroorloven.
Of ze het huis wel leuk vonden, daar liet de makelaar zich niet over uit.
Dat was dus helaas weer poetsen voor niets.

Maar gelukkig ook goed nieuws! Aanstaande zaterdag hebben we weer kijkers, dus hopelijk zijn die wat reëler voor wat betreft hun verwachtingen.
We houden jullie op de hoogte....

maandag, februari 14, 2005

wat is internet toch een gaaf medium

We kunnen op onze eigen computer heerlijk naar de uitzendingen van Tirol heute kijken. Heerlijk om te zien. Die uitzendingen zijn een beetje als de nederlandse provinciale zenders. Niet alleen maar ellende, maar ook veel aandacht voor leuke zaken die in de provincie plaatsvinden.
Vandaag een kleine special over skiër Benni Raich en een item over een vrouw van 95 en een man van 87 die 3 weken geleden getrouwd zijn. Zo leuk om te zien.
En dan natuurlijk ook steeds prachtige beelden van ons favoriete land, wat wil een mens nog meer.

En als ik dan weer lees over alle sneeuw die momenteel weer naar beneden valt in Oostenrijk, dan weet ik zeker dat ik het daar echt eens wil proberen. (heb alleen nog een beetje moeite met het volgen van het tirools, merk ik bij het interview met Benni Raich :-) )