In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, februari 03, 2010

Een lekker pak sneeuw

Alhoewel ik eigenlijk vind dat ik nog steeds geen tijd heb om te bloggen, toch maar gaan zitten om te schrijven. Het is 17.00 uur en ik ben de hele dag alweer flink aan het werk geweest.
Natuurlijk om 6 uur opgestaan om de kinderen naar school te helpen, vervolgens nog de afwasmachine uitgeruimd en weer ingeruimd, een was in de machine gestopt, wat rekeningen betaald en om 8 uur weer netjes in het buro van de skischool begonnen.
Daar tot kwart over twaalf aan het werk geweest, waarna Paul me kwam ophalen.
Thuisgekomen even met Joris geknuffeld en gek gedaan, toen snel aan het eten begonnen.
Vandaag hadden we dubbel bereide (spercie)boontjes, rijst en gebakken visfilet in een zoetzure saus. Chinees dus. Veel werk, maar weer om je vingers bij op te eten.
Toe hadden we ook nog drie-kleuren-ijs, dus om half drie waren we allevier helemaal voldaan :)
Toen naar een klant van Paul toegereden om toners af te leveren. Onderweg naar beneden had ik een auto over het hoofd gezien en dus niet netjes voorrang verleend. De arme dame in kwestie moest daardoor net op het rotste punt van de berg stil gaan staan..... schaamde me nogal moet ik zeggen.
Al glibberend naar de klant gereden, ik was blij toen ik weer netjes thuis was. Voordat ik de berg opging maar even braaf gewacht op de auto die naar beneden kwam rijden, met zoveel sneeuw is dat wel nodig.
We hebben vandaag namelijk eindelijk een lekkere hoeveelheid sneeuw gekregen hierzo, prachtig gezicht is dat toch.
Thuisgekomen heb ik Sabine met haar huiswerk geholpen; Angelina was Joris al aan het helpen, dus daar was ik niet meer nodig. Verder nog een was weggestreken, afwas ingeruimd en de machine aangezet, opgeruimd en een klein beetje achterstallige mail weggewerkt.
Helaas heb ik van dat laatste nog heel veel staan, dus sorry als ik iemand niet heb beantwoord, ik kom er gewoon niet aan toe.

In de afgelopen tijd is er ook wel het een en ander gebeurd, we hebben onder andere een nachtje een logee gehad. Die was jarig en ze hadden haar flink te pakken genomen met het schenken van allerlei drank. Ze was zover heen dat Paul en ik het niet goed vonden dat ze alleen zou slapen en dat was maar goed ook want ze kwam midden in de nacht onze slaapkamer binnenvallen (hadden we al gezegd dat ze dat moest doen) en ik heb dan ook de halve nacht met haar opgezeten om te zorgen dat het weer enigszins ging. Alleen moest ik er veel eerder uit dan zij....
Paul heeft flink wat werk en doordat ik nu niet kan helpen, maakt hij ook steeds vreselijk lange dagen, erg vermoeiend als je nooit eens echt rust hebt.
Gelukkig hebben we ook een dagje helemaal vrij genomen. We zijn heerlijk met de kinderen de hele dag naar de sauna in Wörgl geweest. De kids kunnen dan ook naar het gewone zwembad, maar ook die vonden het in de warmte van de sauna helemaal niet zo verkeerd! We zijn wel blij dat we ze van kleins af aan meenemen, want vooral Sabine begint er nu soms toch een klein beetje moeite mee te krijgen (gelukkig duurt dat niet zo lang, hihi, de gasten die daar in hun zwemkleding rondliepen, hadden het zwaar te verduren want die werden gewoon openlijk uitgelachen...).

Het is momenteel trouwens behoorlijk donker in huis, de dakramen liggen vol met sneeuw.... JOEPIE!!