In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 01, 2005

beetje sportief

Nadat de kinderen gisteren naar school waren gebracht zijn we onze internetpagina's gaan bijwerken en die van anderen lezen. Zo tegen 9 uur bedacht Paul dat hij wel eens bij een kennis die op de camping van Westendorf staat langs kon gaan.
Dus hij is lekker op z'n fietsje gestapt terwijl ik nog even verder aan het surfen was.

Hij was net een kwartiertje onderweg toen hier de telefoon ging. Een mevrouw (kennis van kennissen van ons) wiens laptop het niet deed en die daarvoor hulp nodig had. Ik heb dit dus snel doorgebrieft aan Paul en die heeft z'n fiets omgedraaid en is weer naar huis gekomen. Toch leuk om zomaar een klant te krijgen.
Geldtechnisch heeft ze helaas bijna niets opgeleverd want Paul had het zwikkie binnen een kwartier weer aan de praat. Ze was er wel erg blij mee en dat is natuurlijk belangrijk. Dat betekent toch dat als iemand in haar omgeving problemen met de pc heeft, dat ze ons dan weet te vinden.
Vlak voordat deze mevrouw kwam, werd Paul nog gebeld door iemand van z'n vorige werk waaraan Paul nog een vraag had gesteld. Toen Paul vertelde dat hij op papier heeft staan dat P&O hem heeft geadviseerd om ontslag te nemen en vervolgens via een ander bedrijf zich te laten inhuren, had hij toch zoiets van hé dat is wel erg raar.
Hij gaat dit feit nog melden bij de onderdirecteur en daar horen we volgende week als het goed is meer over.
Verder ligt de zaak bij een advocaat, zodat die z'n licht er ook eens over kan laten schijnen. Zoals jullie begrijpen voelen we ons behoorlijk ge***** dus we bekijken wel alle mogelijkheden.

Toen de Paul van de telefoon af was en de mevrouw verder kon gaan helpen, heb ik m'n loopschoenen aangetrokken en ben een stuk op de berg gaan wandelen. Dat gaat je flink in de kuiten zitten als je dat in een redelijk hoog tempo doet kan ik je vertellen. Maar ja, Paul en vriend Koen zitten me te pushen dat ik meer moet bewegen in plaats van minder eten (nou ja minder, ik eet meer dan normaal) dus dat heb ik nu ook eens geprobeerd. Ik was gisteren ook mooi afgevallen dus dat viel me allemaal goed mee.
Helaas kwam ik door mijn wandeltochtje te laat om Sabine van school op te halen, ik was namelijk een stukkie te ver doorgelopen en stond net op een hele steile weide toen ik zag hoe laat het was. Zo snel als het maar mogelijk was (en dat was niet zo snel helaas) ben ik weer teruggelopen naar de goede afslag en in een noodtempo naar beneden gespurt.
Sabine was al in geen velden of wegen meer te vinden (ik ben nog naar haar school gelopen), maar ze was wel bij Joris z'n school geweest, maar weer vertrokken toen ik daar niet bleek te zijn.
Joris en ik stonden net beneden om naar huis te lopen toen Paul binnen kwam spurten, die was al bang dat ik ergens ver weg nog aan het wandelen was en Joris was vergeten. Gelukkig was dat niet het geval, hihi.

's Middags weer geslapen, want we waren met z'n allen moe. Paul is daarna weer naar de camping gegaan en kwam even later terug met z'n ouders.
Paul z'n moeder had voor Sabine 2 mooie nieuwe schorten gemaakt voor bij haar Dirndl. We hadden natuurlijk al die lappen stof in de kelder gevonden dus daar had ze 2 stukken van uitgezocht om schorten van te maken. Sabine was natuurlijk helemaal blij :)

Rond kwart over vijf, half zes, stonden de oppaskindjes alweer voor de deur en was ik 50 Euro rijker. Toch leuk zo'n oppasklusje.
Weer een gezellige avond gehad met de kids en toen die allemaal op bed lagen met Paul een spelletje Catan gaan spelen. Om half tien kwam Sabine haar bed weer uit, ze kon niet slapen, dus die hebben we toen uitgenodigd voor een spelletje Skipbo en dat won dat kind ook nog! Ze speelt net zo vals als haar opa Dirk! Beu!

Om kwart over elf kwam de buurvrouw thuis en om half twaalf zijn wij ook naar bed gegaan, zelfs toen bleek Sabine nog wakker te zijn, dus die heb ik toen vriendelijk maar dringend gevraagd om ook te gaan slapen.

Om half vijf kwam Joris bij ons, hij had eng gedroomd en wilde graag bij mij slapen. Nou, ik schuif wel een stukkie op hoor. Om iets over half zeven stond hij ineens weer voor me (huh, hoe kan dat nou) en vroeg of ik even een stukje op kon schuiven zodat hij erbij kon. Bleek dat hij in m'n bed had geplast. Niet alleen het bed, maar ook m'n pyama was nat, dus toen ben ik maar helemaal uit bed gegaan.

Toen volgde een giga teleurstelling (en nou niet zeggen dat je het hebt gezegd hè Koen, ik voel me nu heel zielig), ik was 1,2 kg aangekomen! En dat terwijl ik me zo goed aan m'n dieet (of levensstijl zoals die gasten het noemen) heb gehouden. Baf, klap in m'n gezicht.
Ik ben er nog steeds niet overheen, vind het niet leuk. Nog 2 dagen, als het dan nog niet beter is dan stop ik met m'n laatste lijnpoging ooit en ga ik het advies van Paul en Koen proberen te volgen, nl. gewoon meer bewegen (maar ik heb zo'n hekel aan sporten dus dat is best moeilijk voor me).

vrijdag, september 30, 2005

Lekker koud!

Gisteren was voor mij een hele moeilijke dag. M'n hormonen waren duidelijk weer aan het rommelen dus ik had overal trek in, maar 'mocht' natuurlijk niets. Pffff, rotdagen toch altijd. Normaalgesproken rammel ik er dan rustig een reep chocola in maar dat heb ik nu dan toch maar niet gedaan.

Sabine kwam gisteren erg moe uit school en die hebben we dan ook op bed gemikt na het eten. Echt geslapen heeft ze niet, maar ze had wel lekker rustig liggen lezen en dat is natuurlijk ook goed. Ze heeft al wel aangegeven dat ze als ze vanmiddag uit school komt wel even lekker wil gaan slapen. Ze is best goed moe van alle inspanning. Het is nu eenmaal ook niet niks om halve dagen alleen maar duits om je heen te horen en dat ook nog te moeten verstaan.
Wel is ze er ontzettend trots op dat ze ondertussen al meer duits kan spreken (en soms ook verstaan) dan Paul. Tenminste, ze kent andere woorden dan hij en dat is voor haar wel heel erg leuk.
Ze had ook extra leeswerk meegekregen van de meester en daarvan heeft ze gisteren 2 verhaaltjes aan ons voor zitten lezen en ook vertaald in grote lijnen. Er was maar 1 stukje dat ze niet had begrepen. Ik gelukkig wel, maar er zaten ook 2 woorden bij die ook ik niet wist, dus die hebben we in het woordenboek opgezocht. Daaruit blijkt dat ik uit de context de goede betekenis meestal wel kan halen. Sabine vertaald nog erg letterlijk in haar hoofd, dus voor haar is dat nog wat moeilijker, maar ik ben trots op de vooruitgang die ze in deze toch korte tijd heeft behaald.
De extra les gistermiddag had ze besteedt aan schrijfoefeningen. Ze waren gezellig met 4 kinderen van haar klas, dus ze voelt zich gelukkig geen buitenbeentje.

Vanochtend hadden we weer alle 4 wat moeite met opstaan. Alleen Joris was natuurlijk weer binnen 1 seconde echt wakker toen Paul de kinderen goedemorgen ging wensen.
Met Sabine en mij ging het pas echt wat beter toen we eenmaal naar school liepen.
Sabine had op tv al gezien dat er weer op heel wat plaatsen sneeuw was gevallen en was dan ook wat teleurgesteld toen er hier op de bergen geen sneeuw bleek te liggen........tot het moment dat we Hohe Salve in de smiezen kregen! Ook daar was weer een dun laagje sneeuw gevallen. Het blijft toch een prachtig gezicht hoor.
Het is nu buiten best koud, maar de kou is gewoon zo lekker. Niet van die natte kou (ondanks dat het dus erg vochtig is, het was net opgehouden met regenen), maar gewoon koud koud. Mijn oren vinden het wat minder, maar die moeten er maar een beetje aan wennen. Ik heb er nu eenmaal een hekel aan om met een muts op m'n kop te lopen, dan krijg ik altijd zo'n loeiheet hoofd.

Ik zit nu weer lekker in de kelder aan m'n kopje thee. Zo weer m'n dagelijkse internetpagina's bijlezen en dan gaan we weer aan de slag.

donderdag, september 29, 2005

Ik weet het vandaag ff niet

Ik zit me een gat in m'n hersens te denken over een stukje voor vandaag, maar ik krijg het er niet uit helaas.

Gisteren netjes m'n dieet aangehouden, ik kreeg op het forum al commentaar dat ik te weinig eet, terwijl ik voor mijn gevoel best veel naar binnen stouw. Ben ondertussen al 1,7 kg afgevallen, dus dat is heel fijn.
Ik weet nog niet of ik deze fase langer dan een week vol ga houden, want ik ben eigenlijk niet voor zo'n ontzettend snel gewichtsverlies. Weet uit ervaring dat die snelle kilo's eraf ook meestal weer snelle kilo's eraan zijn.

Gisteravond op de bovenbuurkids gepast. Dat ging hartstikke goed. Moeders de deur uit geschopt (ze was erg zenuwachtig voor haar eerste cursusavond, dus ze had een zetje nodig) en toen de kinders onder onze hoede genomen.
Dat was dus geen enkel probleem. Ik heb alleen na een 3 kwartier de kinderen met ongelooflijk harde stem (dus boos) naar de huiskamer gecommandeerd, want het was ze gelukt om binnen een kwartier 3 keer flink ruzie te hebben.
Toen ze onder supervisie van Paul kwamen, ging het meteen een stuk beter :)
Eten ging prima, vooral omdat het bovenbuurmeisje heel graag de hagelslag en de duopasta wilde proberen, haha, ze verheugt zich er al op dat ze vrijdag weer mag komen eten.
Om 8 uur hadden we de hele club in bed, toen even snel de afwas van boven naar ons beneden gehaald en Truus daar verder mee volgeladen. Buurvrouw was vanochtend blij dat ze die zelf niet meer hoefde te doen.

Ik schaam me er bijna voor dat ik geld krijg voor dit soort oppas, want het stelt eigenlijk niets voor. Als de kinderen gewoon overdag bij ons komen spelen, kost het me regelmatig meer energie.
Maar goed, de buuv heeft natuurlijk een oppas nodig voor deze avonden en ik schijn met E 5,- per uur goedkoop te zijn :)

woensdag, september 28, 2005

Brixnet vordert gestaag

De verkoudheid is helaas nog op volle sterkte aanwezig, daarom ben ik gistermiddag ook heerlijk met Joris gaan slapen tussen de middag. Helaas kwam Paul ons om vier uur wakker maken (we waren om 2 uur gaan liggen), net terwijl ik in m'n diepe slaap was.
Het uur daarna is dan ook omgegaan zonder dat ik me echt heb beseft dat ik wakker scheen te zijn.

Met het dieet gaat het tot nu toe prima. Ik ben sinds zondag al 1,3 kilo afgevallen (de 1e halve kilo overigens zonder te lijnen) dus dat geeft de burger moed. Nu moet ik ook nog zien te zorgen dat ik mijn portie beweging omhoog krijg zodat het er ook afblijft! (ja ja, ik weet heus wel hoe het moet hoor, hihi)
Ik voel me er nu niet erg toe in staat, maar ik zal in ieder geval proberen om vandaag nog een klein wandelingetje te maken. In de buitenlucht zijn, is toch goed voor een mens (zelfs als het regent, beu).

Over de buitenlucht gesproken, het valt ons op dat de kinderen hier elke ochtend na het ontbijt zo snel mogelijk naar buiten rennen om te gaan spelen. Dat deden ze in nederland nooit. Ik begrijp het verschil eerlijk gezegd niet zo goed, want ook daar hadden we een fijne tuin en omgeving waar ze konden spelen, maar het zal de andere lucht wel zijn zullen we maar zeggen.
Beide kinderen zijn ondertussen ook een stuk gespierder geworden, wat een beetje buitenspelen niet kan doen voor een mens!

Verder is de site brixnet in de lucht. Paul en Paul hebben hard gewerkt om het zover te krijgen en ook deze dame doet haar best. Zodadelijk snel weer verder met het vertalen van de Fair Use Policy (oftewel de gebruikersregels) van het nederlands naar het duits.
Dat gaat niet zo heel snel omdat ik zo duf ben als een konijn, maar het komt deze week zeker af. Dan komt er ook op de camping overal de mededeling te hangen dat Brixnet er vanaf december is voor de campinggasten en deze info zal ook meegestuurd worden met de reclamefolders en de rekeningen van de camping. We zijn dus al heel benieuwd hoe het zal gaan lopen. Het zou wel helemaal te gek zijn als in het eerste jaar de (opstart + lopende) kosten al voor het grootste deel gedekt gaan worden.

Wegens groot slaapgebrek afgelopen nacht geen lange blog, maar dat maak ik morgen vast wel weer goed.

dinsdag, september 27, 2005

alweer een dag in het mooie Oostenrijk

Gisterochtend na het ontbijt een boodschappenlijst opgesteld en eerst maar op het fietsje naar Kirchberg gegaan om boodschappen te doen.
Vooral de heenweg was ff iets lastiger dan ik in gedachten had (ik ben nu eenmaal 's ochtends een dweil, dat gaat vrees ik nooit over), maar we hebben het gehaald. Ik heb ontzettend m'n best gedaan om flink door te fietsen zodat ik ook wat een de beweging heb.
Allerlei boodschapjes gedaan die ik normaal nooit doe. Ook een hele belevenis, mijn eerste flesje zoetstof (vloeibaar) gekocht, grote zak ingevroren vis, kwark, ricotta, cottage cheese met kruiden en natuurlijk allerlei groenten.
Wel een dure aangelegenheid hoor. Het blijkt namelijk zo te zijn dat eiwitleveranciers over het algemeen genomen een heel stuk hoger geprijsd zijn dan koolhydraatleveranciers. Maar alles voor het goede doel moet je maar denken.

Weer met een flinke snelheid (voor mijn doen dan) naar huis gefietst, Paul ver achter mij latend
eerlijk gezegd niet zo'n kunst, want hij had toen al last van z'n voorhoofdsholte, dat kreeg ik later pas.

Tussen de middag heb ik mij op een grote salade met zalm gestort. Op zich wel lekker op de ijsbergsla na. Ik ben nu eenmaal geen sla mens dus daar moet ik eens mee leren leven en gewoon iets anders nemen wat ik wel lekker vind.

's Middags vierde buurmeisje haar verjaardag ook voor ons, dus ik heb me zo'n drie uur lang in moeten houden om geen stukje taart te nemen (werd me meerdere malen aangeboden) en geen lekker glaasje sekt, maar ik heb het gered.
Toen ik erg trek kreeg heb ik gewoon lekker een stuk kaas gegeten. We hebben trouwens de hele middag in een flink warme zon kunnen zitten, het weer deed fantastisch mee.

Sabine heeft gistermiddag de hele middag bij Mario gespeeld en gewerkt. Ze had de Lernwörter voor deze week niet meegekregen omdat ze op bijles zat (dat heeft ze 1 of 2 keer in de week, ik heb het niet goed van haar begrepen) en toen gingen ze dat bij Mario thuis rechttrekken.
Ze hebben dus netjes huiswerk gemaakt, maar er ook gegeten, tv gekeken en gespeeld. Erg leuk om te weten dat ze nu ook een vriendje heeft die alleen maar duits spreekt, dat is toch beter voor haar spreekvaardigheid dan haar tweetalige vriendinnetje.

Verder zat er een briefje in haar informatieschriftje dat ze motorisch niet zo sterk is (dat wisten wij gelukkig al langer) en dat er wordt aangeraden dat ze op vrijdagmiddag naar de speciale bewegingslessen gaat. Van oktober t/m mei elke vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Voor E 50,- slechts! Daar hebben we haar dus meteen voor opgegeven. Sabine zei dat ze het wel leuk vindt om extra te gymmen, dus dat is mooi meegenomen.
Maandag 3 oktober heb ik daarover een gesprek met iemand die niet netjes kan schrijven en waarvan ik de naam dientengevolge niet heb kunnen ontcijferen. Maar dat geeft niet, ik weet de tijd en de plaats dus dan komt het vanzelf wel goed.

Verder kreeg ook ik gister tegen het einde van de dag last van m'n voorhoofdsholte en ben daarom om half tien met een aspirine m'n bed ingedoken (nadat ik de aspirine eerst m'n keel in had gewerkt natuurlijk, hihi).

Vanochtend om 6.18 uur al aardig wakker en toen maar meteen m'n oefeningen gedaan zodat ik daar om 6.45 uur (opstaantijd) mee klaar was. Het regent hier vandaag pijpestelen en gelukkig kwam de buurvrouw al kloppen of we mee wilden rijden naar school. Nou heel graag! De kinderen gingen allebei weer heel vrolijk naar school, dus dat komt vandaag ook weer helemaal goed.

maandag, september 26, 2005

Niet te geloven, maar wel waar

Petra is weer begonnen met een dieet!
Na alle enthousiast verhalen van Knoopy over het South Beach dieet (da's met heel weinig koolhydraten en veel eiwitten) ben ik dan overstag gegaan en probeer het nog 1 keer!

Vanochtend ontbeten met 2 gekookte eieren, 1 tomaat, 1 plakje uitgebakken tiroler spek (het andere plakje was door de kinderen opgeëist en lustte ik ook niet meer) en 1 kop kruidenthee. Tjonge, dat valt dus echt flink zwaar, maar dat schijnt de bedoeling te zijn.
De lijst met voedsel die ik mag hebben in deze eerste fase ligt al uitgeprint naast me, dus we kunnen gaan inkopen. Eigenlijk wil ik wel op de fiets naar Kirchberg, dat is goed voor de verbranding en daar zit een M-Preis. Deze laatste is weer goedkoper dan de Billa en de Spar die wij hier in het dorp hebben en Kirchberg is op de fiets goed te doen. Dit in tegenstelling tot de Hofer (Aldi) in Westendorf, daar naartoe is ten eerste het fietspad niet zo goed en ten tweede is het die kant op een stuk heuveliger :) Zo goed is m'n conditie nog niet, haha.

Gisteravond goed afgesloten met pannenkoeken met stroop (schoonouders waren gekomen en hadden een flinke levering spullen mee, waaronder 2 potten stroop) en daar hadden we al bijna 2 maanden zin in, dus snel voordat ik het niet meer mag lekker gegeten.

Het weer hier is weer prima, dus ik verheug me weer op een mooie nazomerdag.

zondag, september 25, 2005

Verjaardagstaart

Zoals beloofd een foto van de verjaardagstaart voor ons bovenbuurmeisje.
Om ongeveer kwart over acht ben ik begonnen met de werkzaamheden en om kwart voor tien was de taart klaar. Een vrij snelle taart, ik ben alles bij mekaar ongeveer een kleine 5 uur bezig geweest (dat is inclusief alles klaarzetten, afwassen, opruimen).



Ik heb een moskovische cake gevuld met een flinke laag slagroom en ook de buitenkant is helemaal bekleed met slagroom, met een beetje suiker erdoor. Duitsers zijn nu eenmaal niet gewend om suiker door de slagroom te eten dus ik was bang dat het anders een beetje machtig zou worden.
Voor de houdbaarheid hebben ze de taart in de koelkast gezet, dus ik hoop dat m'n suikerwerk dit houdt.
O ja, onder de beer heb ik van die kleine suikerbolletjes gestrooid zodat het vet van de slagroom er niet teveel grip op kan krijgen. Anders is de beer al weg voordat de taart wordt aangesneden en dat zou zonde zijn.