In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, maart 14, 2009

De rest van de week

Verder is er ook nog van alles gebeurd.
Afgelopen zaterdag gingen Paul en ik eindelijk weer eens gezellig in het weekeinde een glaasje drinken waarbij we in de Papalapub Christoph en Christine tegen het lijf liepen.
We waren twee van de bij mekaar tien klanten, maar hebben het wel gezellig gehad. Ook gezellig met Anita bijgepraat en ik heb nog en spelletje gedobbeld met de drie bovengenoemde personen.

We hebben ook nog vrij veel gepraat over het feit dat de Griek op de camping het nu echt voor gezien heeft gehouden. Het wilde maar niet lopen zoals hij dat wilde (tja als je nooit reclame maakt.....het is ook echt wel een beetje zijn eigen schuld).

Afgesproken dat ik de zondagmorgendienst zou draaien. Vond het zielig voor Christine dat zij altijd de pineut is als ze met z´n tweetjes uitgaan dus ben ik de volgende ochtend met een lach op mijn gezicht en een zwaar hoofd in het buro gaan zitten om te zorgen dat het hele zaakje gewoon door bleef lopen.
Daar heb ik me wel een beetje boos gemaakt over het feit dat Dimitrios alle schuld van zijn mislukte restaurant poging op Christoph probeerde te schuiven. Hij liep ook onzin rond te kramen op de camping over de hoogte van de pacht die hij moest betalen en zo komt mijn vriend en collega weer in een slecht blaadje te staan terwijl hij dat echt helemaal niet verdient en dat vind ik niet eerlijk. Ik weet wat de griek heeft betaald en dat is een meer dan faire deal geweest, dat hij vervolgens zelf z´n bedrijfskosten niet binnen de perken weet te houden dat is niet de schuld van de verpachter!
Voor de rest gewoon een gezellige leuke dienst gedraaid dus ik had het weer prima naar m´n zin.
Daarna zijn Paul en ik dus meteen door gegaan naar het nieuwe huis om alle stuc van de vloer te vegen.

Voor de rest is de week gewoon weer heel snel voorbij gegaan. Ik heb waar een grote achterstand aan was en strijk weggewerkt en eindelijk eens de koel/vriescombi in de kelder schoongemaakt. Het was hard nodig, maar ik zie altijd vreselijk tegen dat soort klussen op omdat ze zoveel tijd kosten. Gisteren tijd gemaakt door steeds een half uur administratie of vertaalwerk te doen en dan een half uur aan de schoonmaak te werken. Uiteindelijk ben ik bij mekaar twee uur bezig geweest met schoonmaken, maar nu is het dan tenminste eens gebeurd.

Verder heeft Paul van de week een paar keer apres ski gedraaid waarbij er eigenlijk niks loos was. Hij was dan ook steeds weer heel snel terug.
Behalve gisteren..... om vijf uur werd Paul gebeld of hij kon komen draaien, Sabine was net naar de Schützen en Joris en ik hadden geen zin om thuis te blijven dus zijn gezellig met Paul mee gegaan.
Het was heel lekker druk en er was een groep duitsers die duidelijk zin hadden om te feesten, dus Paul ging lekker aan de slag en wist de stemming er steeds beter in te krijgen.
Sabine kwam bij de Schützen vandaan ook naar de pub en uiteindelijk lukte het Joris en haar om het biljard voor zichzelf te krijgen, zodat ze ook nog heerlijk hebben staan biljarten.
De duitse groep die er was, bleek een groep kennissen van Anita te zijn van het oktoberfeest. Ze was superblij dat de mensen het zo naar hun zin hadden en om dat te vieren kregen we dus onze drankjes (en nog een aantal jägermeisters...) gratis! Dat is echt bijzonder want normaal gesproken geeft ze niet veel weg.
Uiteindelijk zijn we om half acht weg gegaan, bij Cafe Central lekker nog wat kroketten en bitterballen gegeten en toen door naar huis.
Vandaag hoorden we dat er vanaf acht uur weer vrienden van ons in de Papalapub waren gekomen, waarbij we dit keer blij waren dat we ze hadden gemist, we hadden nu ook echt wel genoeg op.

Vanochtend weer vanaf ca. kwart voor acht aan de slag waarbij we onder andere de antenne voor op het restaurant van de camping hebben gerepareerd. Er bleek een contactje niet helemaal goed te werken waardoor de verbinding erg slecht was. Na controle bij een klant bleek het weer lekker te lopen dus daar zijn we erg blij mee.
Verder natuurlijk de stucadoors een beetje gecontroleerd en naar de bouwmarkt geweest om het nodige aan spullen te kopen die we van de week verwachten nodig te hebben.
De kinders zijn lekker met opa en oma onderweg dus die hebben het ook prima naar hun zin.
Vanavond gaan we gezellig uit eten met opa en oma en nog 2 vrienden uit Middenmeer, hartstikke leuk we hebben er al echt zin in.

De bouw (......alsnog)

Ik zou schrijven over de bouw omdat er 3 grote silo´s voor ons huis waren gezet...

Tja, dan ineens komt er weer van alles tussen waardoor het er toch niet meer van komt om een logje te schrijven.

Om weer even terug te komen op de bouw. Afgelopen weekend zijn de stucadoors begonnen en moesten ze na een kleine anderhalve dag ophouden omdat de machines kapot waren.
Paul en ik zijn vervolgens zondag de hele dag aan de slag geweest met het van de bodem afschrapen/bikken van geknoeid stucwerk, zodat alles weer netjes is voor als de vloer gestort moet worden.
Gisteren ben ik dan ook nog een paar uur bezig geweest met vegen en rommel opruimen zodat de mannen vandaag weer in een opgeruimd huis konden beginnen.

Natuurlijk zijn we ook nog even wezen kijken en er ligt alweer een mooie laag knoeispul die we van de week weer op kunnen gaan ruimen.

Ook heb ik nog wat foto´s van afgelopen week van het stucgebeuren dus die zien jullie hieronder:
Eerst moest alle beton en gips in de grond/voorstrijk (zo heet het echt in het NL hoor Marike :) ) gezet worden. Hier het muurtje voor de dubbele wasbak in de badkamer.


Dit is de muur in Joris zijn kamer zonder stuc erop.

En hier zit het eerste laagje er op.



Zo wordt het hele zwikkie er op gespoten waarna het netjes wordt afgewerkt.




Helaas hadden we dus pech en ging eerst deze machine stuk:


Waarna de volgende dag de pomp die aan de silo vastzit naar z´n grootje ging.


Het kan nu eenmaal niet altijd allemaal meezitten, maar we hebben toch goede hoop dat de mannen het dit weekeinde voor elkaar krijgen om het hele zwikkie op de muren en het plafond te krijgen.
Zo niet dan gaan ze maandag verder tot het af is, verzekerde de baas mij gisteren.