In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juli 07, 2006

Bibber

Gisteren het laatste poetswerk aan gebouwen en machines verricht. Voorlopig heb ik daar wel even genoeg van.

Paul kwam me tussen de middag ophalen, nadat hij Joris van school had gehaald. Sabine bleek maar 2 uur te hebben dus die was al heel snel thuis geweest.
Paul had voor het eten iets erg lekkers bedacht. Gebakken forel met peterselie aardappels en een koude sperziebonensalade. Toch fijn hoor, een man die zo graag en ook lekker kookt.

´s Middags kwamen de kinderen met mij mee naar de camping zodat Paul ongestoord kon werken. Het is best gezellig namelijk dat ze er zijn, maar met werken is het erg onhandig, het gaat allemaal een stuk langzamer en dat is nu eenmaal niet altijd te doen.

Tegen half vijf begon het weer flink te betrekken en zijn we snel het buro ingevlucht. Er kwamen ontzettend dikke regendruppels naar beneden dus eerlijk gezegd had ik even de bibbers dat we weer onder zouden gaan lopen. Gelukkig bleek het maar een kleine bui te zijn, dus we hebben geen last gehad omdat Paul en buurvrouw Sonja ervoor hadden gezorgd dat het water weer weg kon stromen.

Vannacht is het gelukkig ook droog gebleven, dus dat scheelt. Vanavond wordt er een graafmachine bij ons neergezet die morgen onze tuin leeg komt halen. Eindelijk! Als al die troep weg is, kan het water ook weer weg. Dan is de kans dat het weer fout gaat een stuk kleiner, want ik heb echt echt geen zin in nog een keer poetsen.

Vanochtend gelukkig droog, wel bewolkt. Maar dat is niet zo erg, heb me vandaag voorgenomen om het een en ander aan veegwerk te gaan doen. Er ligt nog wat maaigras op de wegen en daar chef heeft gezegd dat hij graag wil dat alles er een beetje netjes uitziet als de gasten komen.....

donderdag, juli 06, 2006

warm

Het blijft hier zomers warm. Goed 30 graden. Eigenlijk te warm voor het poetswerk waar ik op dit moment continu mee bezig ben.
Gisteren 7 uur gepoetst en 2 uur buro gedraaid. Ik was bekaf aan het einde van de dag. En vandaag wordt het niet anders vrees ik.

Paul is gisteren met Joris zijn klas meegegaan de berg op. Die hadden een gezellig wandeldagje waarbij ze ook heerlijk in het water hebben mogen plonzen. Natuurlijk werd er ook bij het restaurant op de berg gegeten, dus dat was een groot feest.
Sabine had een afmaakdagje. Dat wil zeggen dat ze het werk dat ze niet helemaal af hadden gekregen af moesten maken. Zij was er erg blij mee want er waren nog wat zaken die ze graag af wilde hebben.
Sabine en ik hebben tussen de middag wat lekkers bij de Billa gehaald, want als de mannen wat lekkers hebben, willen wij dat natuurlijk ook, haha.

´s Middags zou er een klant van Paul langskomen, dus tussen de middag ook nog snel opgeruimd. Toen we bijna klaar waren, belde de man op dat hij toch niet kwam. Pffffff en daarvoor hadden we zo lopen rennen.
Ik wilde eigenlijk lekker een pauze van 2 uur houden, maar om 13.00 uur belde Christoph op of ik wist waar hij z´n campingsleutels had gelaten. Helemaal in de stress natuurlijk. Dus ik meteen op de fiets gesprongen om de camping af te zoeken, terwijl hij bij het hotel en in de auto ging zoeken. Gelukkig gevonden, maar daar ging mijn pauze wel. Nou ja, dan maar meteen verder werken.
Paul en de kinderen zijn gaan zwemmen, want warm blijft het wel.

Paul had voor het avondeten lekker een simpele pizza met een heerlijke salade gemaakt. Vooral dat laatste ging er in als koek bij de kinderen. Na het eten had ik het helemaal gehad en ben op bed gaan liggen. Ben er alleen nog af geweest om de kinderen in bed te stoppen en een kopje thee te drinken.

Vanochtend ook maar weer om 8 uur begonnen, dan is het tenminste nog niet zo heet en de kinderen moeten toch naar school dus op tijd op moeten we sowieso.
Verder is er helaas weinig loos op de camping, de meeste gasten zijn er nog niet en ook de toerders laten het tot nu toe ernstig afweten.
Nou ja, we hopen maar dat het volgende week beter wordt.

dinsdag, juli 04, 2006

Zo, daar zijn we weer

Het heeft even geduurd, maar hier dan weer even een update uit Brixen.
Voor Sabine is gisteren echt de laatste schoolweek begonnen. Deze week weliswaar nog het een en ander aan les, maar dan puur om wat zaken af te maken. Huiswerk krijgen ze niet meer. Gisteren hadden ze een spelletjesdag en vandaag zijn ze wezen tennissen na de gewone uurtjes les.

Ook voor Joris is het een feestweek, ze hadden vandaag lekker ijs gekregen op school. Morgen gaan ze met de groep wandelen op de berg en natuurlijk gaat Paul gezellig mee.

Paul is gisteren behoorlijk druk geweest met klanten, vandaag had hij een rustigere dag en daarom is hij met Joris gaan zwemmen. Sabine was al met Sabrina mee naar het zwembad dus die was sowieso al weg.
Wat wel opvalt is dat allebei de kinderen ontzettend moe zijn. Elke avond weer wordt er geklaagd over buikpijn en hoofdpijn gewoon van de moeiigheid. Wel moeilijk, want Joris huilt zich ook te pletter en daar wordt de rest van ons dan weer helemaal gek van.

Ik heb het druk op het werk, er moet ontzettend veel gepoetst en opgeruimd worden voor de komst van de zomergasten. En daar er natuurlijk verder niemand is om het te doen (iedereen is nog hard bezig in het sporthotel) ben ik de pineut.

Vandaag ook nog de kontrole ploeg van de ANWB langs gehad. Gelukkig waren ze over het algemeen zeer tevreden op een paar kleine puntjes na. Daar zijn we erg blij mee.
Verder begin ik volgens mij voor zo'n beetje het eerst van m'n leven bruine benen te krijgen. Kijk, dat is dan weer een mooi voordeel van het werk dat ik nu veel doe.
Veel buiten, weliswaar schoonmaakwerk, maar toch buiten. Heb ik in ieder geval straks een lekker gezond kleurtje.

Morgen staan er weer 2 maaimachines op de lijst om schoongemaakt te worden en op de gebouwen moeten de vlekken zoveel mogelijk van de muren. Ik heb al voorgesteld om te schilderen, maar dat vond 'ie niet goed, de zeurpiet.

Foto's van de werkzaamheden enz. hebben we wel, maar kunnen we nog steeds niet publiceren bij gebrek aan apparaat. Dus helaas nog even geduld hiervoor.
Verder is het hier ontzettend lekker weer, vanaf morgen wordt er wel weer warmte onweer voorspeld, dus we duimen dat we het wel droog houden. Ik heb geen zin om de kelder weer schoon te moeten maken....