In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 05, 2009

Dank u Sinterklaasje!

Och, och, och,
het is weer de hoogste tijd voor een (b)log
door alle spanning bijna vergeten
dat iedereen best graag zou willen weten
hoe het de familie Leijten vergaat
maar ja, je weet hoe het gaat
als er een pakket met lekkers wordt gebracht
die met de post naar hier was vervracht

vol verwachting klopte ons hart
bij het openen van het pakket als start
dan de geschenken één voor één
dan zijn de gedachten aan een log ver heen

Sint was weer heel lief en gul
en schonk ons weer veel lekker snoepspul
De kinderen kregen ook nog speelgoed kado
dus het was even feest hierzo




Al vieren wij het feest van de lieve Sint
hier niet zoals je het in Nederland nog vindt
toch zijn wij de goede man niet vergeten
en hebben feestelijk fondue gegeten

De maaltijd sloten we af met thee
en ook een zak kruidnoten aten we tevree
Zodadelijk gaan we heerlijk dromen
van Sint en Piet en het waait door de bomen...

donderdag, december 03, 2009

Bij de kapper

Vanochtend natuurlijk eerst de kinderen naar school geholpen en om 8 uur zat ik weer in het buro van de skischool. Ik wilde eigenlijk om half twaalf naar huis gaan, maar om elf uur kwam Hans binnen en die kans heb ik dit keer meteen waargenomen. Een aantal dingen gevraagd die ik nog moet weten, een paar zaken overlegd, wat voorstellen gedaan. Van zijn kant heeft hij dus het een en ander uitgelegd, neemt m´n voorstellen bijna zonder nadenken aan, wilde nog wat dingen van mij weten en heeft me uiteindelijk om half een naar huis gebracht. Zo´n service ben ik niet gewend en vond ik in dit geval erg prettig. Ik moest per slot van rekening ook nog koken en als ik dan moet lopen, dan ben ik pas om 13.00 uur thuis en dan duurt het allemaal wel erg lang.

Alhoewel ik niet alle ingrediënten mag hebben (volgens mijn dieet), heb ik heerlijk een provencaalse ovenschotel met kippenbouten gemaakt. Verse groenten, aardappels (die heb ik niet gegeten), zout, peper, provencaalse kruiden en een flinke scheut rode wijn (zoals Herman den Blijker gisteren zei: "hoe kun je koken zonder wijn? dat is toch een eerste levensbehoefte...").  Het geheel aanbraden en vervolgens drie kwartier in de oven. Daar kan ik maar 1 ding over zeggen: om je vingers bij op te eten!

Vanmiddag had ik een afspraak bij de kapper staan en Joris is gezellig met me meegelopen. Omdat Renate het redelijk rustig had, heeft ze ook Joris even bij kunnen knippen, dus we lopen er allebei weer netjes bij.

(Joris vond dit de mooiste foto)


Nu moet ik weer snel mijn moederlijke plichten uit gaan voeren en m´n zoon met de haren bij het huiswerk slepen. Hij loopt me toch een partij te jammeren....pffff

woensdag, december 02, 2009

Muziek

blijft toch 1 van de belangrijkste dingen in mijn leven. Na weer een dag flink aanpoten ben ik me heerlijk aan het vermaken met bands als:
Siouxie and the Banshees


Therapy? Vooral het nummer Diane vind ik zo fantastisch, zo mooi en tegelijkertijd zo ontzettend smerig. Morbide....




En waar ik helemaal op loop te kikken is toch wel The Sisters of Mercy.

Paul kent het niet, maar This Corrosion is zo´n waanzinnig nummer! Zo´n stem als die zanger heeft hoor je niet vaak.


dinsdag, december 01, 2009

Pas op!

Ik kreeg vandaag een mailtje met daarin de opmerking dat bij het openen van mijn site er een vreemd tekentje verscheen en je vervolgens doorgelinkt wordt naar een chinese sexsite. Uhhh, had ik dus nog niet gezien. Zelf getest, maar op http://leyten.blogspot.com/ was er hiervan niets te zien.
Toen bedacht ik ineens dat er waarschijnlijk ook nog een heel aantal mensen via http://www.leyten.tk/ leest. Dus die geopend en jawel! er wilde een pop-up opkomen en vervolgens stond er ineens een chinees tekentje in het tabblad. Samen met Paul nog even gekeken en op het tekentje geklikt....PLOF een chinese sexsite.
Lieve mensen, ik wil jullie allemaal aanraden om http://www.leyten.tk/ te schrappen uit je lijstje en daarvoor in de plaats http://leyten.blogspot.com/ te gaan gebruiken. Blogger is veel te groot om dat soort zaken te laten gebeuren, dus via deze link is de kans op dat soort ongein heel erg klein. De andere heb ik ooit aangemaakt omdat dat zo lekker makkelijk was en (ook belangrijk, hihi) het was gratis. Nu zie je weer wat er met dit soort vage domainnamen kan gebeuren, je valt erg makkelijk ten prooi aan spam of erger.

Verder was het een drukke dag vandaag. De ochtend heb ik weer doorgebracht in het buro van de skischool, de middag was gevuld met heel veel wassen, drogen, strijken, stofzuigen, poetsen, koken en zodadelijk ga ik nog het een en ander vertalen. Een vol dagje dus!

O ja, had ik trouwens al gezegd dat we vandaag hier beneden natte sneeuw hebben gehad? Dat betekent boven goede sneeuw! Laat de winter maar komen!

maandag, november 30, 2009

Vanochtend begon met een flink stuk wandelen. Eerst met Joris naar school, van daaruit naar de camping waar ik wat spullen af moest geven, toen door naar de skischool. Daar ben ik drie uur hard bezig geweest met gegevens invoeren. Op zich geen probleem, ware het niet dat de burostoel die daar staat zo vreselijk slecht is, dat ik na zo´n anderhalf uur op het houten opstapje ben gaan zitten. Hoe sommige mensen op zulke slechte stoelen kunnen zitten, daar snap ik geen jota van.

Ik had met Joris afgesproken dat ik hem weer van school af zou halen, dus ik heb ook braaf op hem gewacht. Uiteindelijk ging hij met Angelina mee naar haar opa en oma, die vonden het goed dat hij bleef (achteraf gehoord dat Joris had gezeurd dat ze te weinig eten hadden en dat opa en oma het eigenlijk teveel vinden als er een ander kind meekomt, maar ze durven geen nee te zeggen....goed dat we het weten).

Vandaag eens sojamelk geprobeerd maar mensen wat is dat ongelooflijk vies zeg. Ik ben nog aan het denken of ik het nog ergens in verwerk, maar ik vermoed eigenlijk dat het weggooien gaat worden. Er zitten ook nog eens veel te veel koolhydraten in (had ik niet op gelet, op het forum stond dat je sojamelk kon drinken, maar dus niet alle soorten) dus wat dat betreft mocht ik het eigenlijk sowieso niet hebben. Weer wat geleerd zullen we maar zeggen. Ik wacht wel tot ik over een goede week weer langzaam aan wat gewone melkproducten mag nemen, tot die tijd hou ik het wel bij water.

Na het avondeten is Paul meteen weer aan het werk gegaan, hij zit nu (kwart voor negen) ook nog met klanten, terwijl de kinderen en ik wat tv zijn gaan kijken.
Sabine en ik zijn uiteindelijk bij Dancing with Stars beland, een programma waar kinderen dansen en een bekende ster (duits) dan een dans moeten leren en dat samen op moeten voeren. Ziet er erg leuk uit en die kids dansen echt heel goed.

Ik moet zeggen dat ik nog niet echt goed in het werk-/huishoudritme zit; het huishouden begint er nu al onder te leiden en ook de administratie loopt al wat achter. Dat laatste zal ik dan nu maar eens gaan inhalen. Per slot van rekening heb ik er als het winterseizoen echt begint al helemaal niet veel tijd meer voor.

zondag, november 29, 2009

Kaslachpass feest

Paul heeft de kinderen en mij uiteindelijk toch nog voor de show opgehaald. Sabine had eigenlijk toch wel heel veel zin om te gaan en daar de jongens een nieuwe show gingen opvoeren, wilde ik ook wel kijken.
Natuurlijk is het geheel vooraf gegaan door de optocht door het dorp, daar waren wij dus niet bij, maar Paul heeft daar ook al het nodige aan foto´s gemaakt.
















Eerst zonder masker......dan met.




Natuurlijk liepen er nog veel meer van deze bijzondere figuren rond. De volgende foto vond ik ook mooi geworden.


Op het parkeerterrein bij de lift was het weer erg gezellig gemaakt. Natuurlijk stonden er 2 bars met drinken, een aantal verwarmingslantaarns en zoals elk jaar de vuurtonnen.
lekker warm en heerlijk knus. Glühweintje erbij en beter kan het niet worden!


Op het buitenterrein werd toen een soort van kooi gebouwd waarin de show werd opgevoerd. Omdat er vuur in de show was geïntegreerd en er ook een vuurspuwer bijliep, zal dit vermoedelijk in verband met de veiligheidsmaatregelen verplicht zijn. Er hangen helaas ook aan dit soort tradities steeds meer regels, omdat sommige mensen het nodig vinden de jongens te treiteren en soms zelfs aan te vallen. Ook niet alle "duiveltjes" zijn altijd even lief en die moeten met een nummer op lopen zodat herkend kan worden wie er in het pak zit.

Maar goed, dat maakte de show niet minder mooi. Ze hadden overduidelijk heel erg hun best gedaan en de meesten waren stik zenuwachtig voor hun optreden. De mannen doen ook erg hun best om de kinderen te laten zien dat ze er alleen maar gevaarlijk uitzien maar niet gevaarlijk zijn. Hier een plaatje en een duivel die op verzoek speciaal naar de kinderen toekwam die dan aan hem mochten voelen.
Hij deed dat zo verschrikkelijk lief (en dat terwijl de show bezig was), dat was echt heel leuk om te zien.



Natuurlijk kwamen in de show de goede en de slechte duivels tevoorschijn. Hierboven de aanvoerder van de goede duivels.

Dit keer bleek de grote slechterik de heks te zijn, die tijdens het hele optreden steeds de arena binnen kwam rennen en al koprollend voor oproer zorgde. Een hele leuke nieuwe wending, die door het publiek ook gewaardeerd werd met een groot applaus.
Natuurlijk moest de bozerik wel de kist in, dat hoort erbij:
de boze heks ligt hier in de kist en wordt in bedwang gehouden door deze grote gehoornde knapperd :)




Afsluitend was er ter ere van het tienjarig bestaan van de Kaslachpass ook nog een groot vuurwerk, waar we met z´n allen ook waanzinnig van hebben genoten. Echt fantastisch!


Daarna zijn we met z´n viertjes de feesttent in gedoken, waar de kinderen en ik ook nog even volgesmeerd werden met schoensmeer. Het idee achter dit gebruik ken ik helaas niet, maar iedereen accepteert het breeduit lachend en als je niet wilt, dan ben je toch echt een buitenbeentje hoor.
Sabine zag er trouwens heel volwassen uit in haar zwarte jas, met zwarte kaslachpassmuts en zwart ingesmeerde gezicht. Helaas is de foto die ik daarvan gemaakt heb mislukt :(

Iets na tien uur zijn we weer naar huis gegaan, Joris had het helemaal gehad. Sabine is ondertussen een echte tiener, die vindt dit soort dingen prachtig en zou het liefst langer willen blijven.
Thuis eerst onze gezichten en handen gewassen met flink veel zeep en warm water en daarna het traditionele kopje thee voor het naar bed gaan gedronken. Kinderen naar bed gebracht en zelf nog even de bank op gedoken. Ik was absoluut niet moe en ook Paul had nog wel zin, dus we zijn met z´n tweetjes om half twaalf richting Papalapub vertrokken (en voor de zenuwachtigen onder jullie: ja hoor, de buurvrouw hield een oogje in het zeil), zijn daar gezellig tot een uur of 1 gebleven, natuurlijk weer zwart gesmeerd en het was vooral ontzettend gezellig.
Vanwege mijn dieet mag ik eigenlijk alleen maar mineraalwater drinken, maar dat leverde me geen enkel probleem op; ik had het minstens net zo goed naar m´n zin als met cola (met of zonder alcoholische toevoegsels, hihi).

Vanochtend daarom zalig, veel te lang uitgeslapen en helemaal niets gedaan. Ja een speciaal broodimitatie-iets gebakken zodat ik ook een soort brood heb om te eten. Is makkelijker dan elke keer speciaal iets staan bakken. Ik heb al een sneetje met roomboter en kaas geprobeerd, dat was best te doen. Ook een deel gebruikt om vanavond mijn pizza-bodem mee te maken. Werd wel heel slap (is beter geschikt als opgerolde tortilla) maar ik kon zo tenminste met de rest van het gezin mee-eten.

Verder hebben we vanmiddag een matinee-voorstelling gehouden. Gezellig met z´n viertjes op de bank een filmpje kijken.

Morgenochtend ga ik eerst langs de camping om onze flyers eindelijk weer eens bij te vullen en daarna weer hard aan de slag in het buro.