In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, november 13, 2009

Vrijdag de dertiende

Het begon met Sabine die geen zin had om naar school te gaan, omdat vrijdag volgens haar altijd een rotdag is. Die dus een opvoedkundige schop onder haar achterste gegeven en naar school gestuurd. Daarna mocht Joris de vissen eten geven en was het voor hem ook tijd om naar school te gaan. Hij had met Angelina afgesproken, maar die was om 7.30 uur nog steeds nergens te bekennen dus toen moest Joris echt snel alleen gaan.
Ik ben toen lekker nog even bij Paul in bed gedoken en om half negen zijn wij er maar eens uitgekomen.

Na het ontbijt ben ik een laptop naar een klant gaan brengen, bij het postkantoor langsgegaan om er vervolgens thuis achter te komen dat ik de was die ik gisteren in de wasmachine had gedaan, vergeten was aan te zetten. Zucht.
Ook erg veel last van zwarte vlekken voor m´n ogen die steeds erger werden. Bloeddruk opgenomen en inderdaad die was weer flink laag. 95 over 57 met een hartslag van 66. Dus maar weer eens een pilletje genomen om dat omhoog te krijgen. Het is ondertussen een ietsje beter, maar ik moet morgen zeker nog een keer zo´n pilletje.

Toen Joris thuiskwam, hebben Paul en hij zo´n 35 slakjes uit het aquarium gevist, nu zien we nog een stuk of 6 van die beestjes dus er zullen er zeker minstens nog 10 in zitten. Dat wordt volgende week weer vissen! (of slakken, het is maar hoe je het wilt noemen, hihi)

Als middageten hadden we grieks gekruide hele kip met aardappels uit de oven en daarbij snijboontjes in een tomatensaus. Heeeeeerlijk. Met de resten van de kip maak ik weer een lekkere bak ragout.

Joris is daarna met zijn vrienden en vriendinnen gaan spelen, terwijl Sabine huiswerk heeft zitten maken (die heeft weer veel op voor het weekeinde). Van Evi kregen we een groot stuk chocoladetaart, waar we al lekker een stukje van op hebben, de rest eten we vanavond op.

Bij het avondeten hadden Paul en ik allebei zo´n trek in iets anders dan brood en we stonden eigenlijk al op het punt om wat te gaan halen, toen we bedachten dat we nog twee kant en klare pizza´s in de vriezer hadden liggen. Die dus lekker opgewarmd en zo een lekker en goedkoop avondhapje gehad. Scheelt toch weer een hoop centen en we zijn heel blij met het feit dat we de laatste tijd zoveel hebben voorgekookt en ingevroren. Voor dagen als deze ideaal!

Nu zijn we aan het klooien, we denken dat er een breukje zit in de kabel van onze satellietschotel, want zelfs met een signaal van 84% en een ontvangst van 74% hebben we een kl*** beeld. Ik ga dus zo het dak maar op om de schotel er af te schroeven, zodat we de schotel weer gewoon op het terras kunnen zetten.
We willen namelijk graag gezellig met z´n viertjes op de bank naar Domino Day kijken.

Mocht ik niet meer schrijven, dan ben ik van het dak gevallen!

20.06 uur: UPDATE
Voor degenen die nu hun nagels hebben afgebeten, misselijk achter de pc zitten of met knikkende knietjes aan het wachten zijn.... ik ben weer van het dak af, met schotel en al. Het moeilijkste is dat je in het pikkedonker aan het werk bent, dus niet kunt zien waar je precies staat. Juist op het punt waar de schotel bevestigd was, is het dak het schuinst (zul je altijd zien) en 1 moer wilde niet los dus ik moest eerst nog terug om van Paul een ratel te krijgen en daar de rest mee los te maken. Beetje knikkende knietjes, maar de klus is geklaard en er zijn geen ongelukken gebeurd. En wij kunnen nu zonder stotterend beeld naar Domino Day kijken!

donderdag, november 12, 2009

Wat wonen we toch op een mooi plekje

Joris und Angelina sind ferliebt!
Dat heeft Angelina bij Joris in zijn Schulbox (kartonnen map waarin je je schriften netjes kunt bewaren) geschreven. Ook vond ik buiten briefjes waarvan ze vliegtuigjes hadden gevouwen en die ze naar elkaar hadden gegooid. Daarop had ze geschreven: Ich hab dich lib! Oeioeioei, zoonlief zit al helemaal vastgeplakt aan z´n vriendin. Natuurlijk weet ik dat ze zich toen ze 5 waren al met elkaar verloofd hadden, maar afgelopen jaar was er toch echt een flinke kilte in de relatie geslopen, toen wilden ze niet veel meer met elkaar te maken hebben.
Maar ja, nu woont Angelina sinds gisteren ook hier op het rijtje en vanochtend hadden ze al met elkaar afgesproken. Om 7.25 uur moest meneer echt buiten staan, want Angelina zou komen. Natuurlijk was ze twee minuten te laat, dus we dachten al dat ze misschien toch nog in het oude huis had geslapen, maar gelukkig voor Joris kwam ze dus toch nog. Hij was weer helemaal gelukkig :-)

Sabine gaat gewoon braaf en zonder zeuren naar school. Heeft het niet ontzettend naar haar zin, maar ziet er ook niet tegen op en dat vinden wij al goed genoeg.
Gisteren was Landesrätin Beate Palfrader bij haar in de klas geweest.
Ik had mevrouw Palfrader al ontmoet bij de eerste keer van de Politikcursus en vond het een vreselijk aardige vrouw, dus Sabine was daardoor niet zenuwachtig voor de ontmoeting. Sabine moest dus ontzettend grinniken om het feit dat bleek dat de leraren juist ontzettend zenuwachtig waren! Dat vond ze echt heel vreemd, juist degenen waar de leerlingen toch een klein beetje tegenop kijken, zijn zenuwachtig...

Verder heb ik weer een zieke man in huis. Hij heeft de laatste tijd weer zo slecht op zichzelf gelet (lees: alleen maar gewerkt en als hij niet werkte wel steeds met z´n werk bezig geweest in z´n hoofd) dat z´n afweer op een heel laag pitje staat. Gelukkig is hij zo verstandig geweest om de dag dan maar de dag te laten en ligt hij nu lekker in z´n bedje.

Daarom ben ik vanochtend al naar een klant gereden om een laptop af te leveren en toen ik terug kwam rijden, zag ik nog eens extra goed hoe vreselijk mooi we nu wonen.
Het grootste deel van het dorp lag nog in de schaduw (net iets na acht uur) en ons huis lag al heerlijk in het zonnetje.
Wat wonen we toch op een mooi plekje!!

dinsdag, november 10, 2009

En om half twaalf was het terras klaar!



terras

Vanochtend om half acht zijn de mannen verder gegaan met het maken van ons terras. Eerst nog een extra laag versteviging erin en toen mochten de tegels er op. Om 9.20 waren ze zo ver...


maandag, november 09, 2009

190!!!

Eigenlijk wilde ik vandaag schrijven over het weer, dat momenteel ontzettend wisselvallig is. We hebben een flinke tijd in de mist gezeten, dan weer zon, dan weer mist.

Over dat we tussen de middag lekker wraps hebben gegeten met kipfilet, chinese kool, lente ui en tomaat. Dat we als toetje chocoladepudding met mangosaus hadden.

Ook wilde ik graag schrijven dat er een begin is gemaakt met het leggen van het terras. Vriend Sepp stond met 2 van z´n mannen ineens voor de deur; de randstenen liggen al en ook de vulling is er in geschept.


Daarna werd alles nog even netjes aangetrild met de machine...


Sepp kreeg nog een flinke klap op z´n rug toen hij in z´n eentje de trilmachine met de kruiwagen de zandlaag opreed. Natuurlijk wilde de kruiwagen toen een beetje gaan kiepen en hij probeerde dat tegen te houden. Ik schrok me te pletter, zag me de ziekenwagen al bellen. Gelukkig ging het goed. Heb hem daarna maar gezegd dat ik liever heb dat er een deuk in m´n terras zit dan dat hij de ziektewet in moet.

Over dit alles had ik eigenlijk heel uitgebreid willen vertellen, maar toen kwam Sabine thuis van de schützen. Ze heeft een nieuw persoonlijk record geschoten met 190 (HONDERDNEGENTIG!!!!!) ringen. Het maximum is 200 dus we zijn echt helemaal supertrots op haar.

zondag, november 08, 2009

Balkon

Vrijdagmiddag was het dan zover, we zijn vissen gaan halen. 11 stuks hebben we er nu. 2 black molly´s, 2 gold molly´s, 3 neonvisjes, 3 bodempoetsertjes en 1 zo´n vis die z´n best doet het glas schoon te houden.
De grote baas is het mannetje van de black molly´s, direct gevolgd door wat het mannetje lijkt te zijn van de gold molly´s. De neonvisjes zijn uitermate saai, die zwemmen maar een beetje en proberen mooi te zijn. De leukste visjes zijn de bodempoetsertjes, dat zijn echt een beetje de deugnietjes van het aquarium.
Er is maar 1 vis met een naam dat is degene die het glas schoon houdt. Joris heeft hem Slurpie gedoopt.
Helaas hebben we nog geen goede foto´s van het aquarium kunnen maken, daarvoor is het te donker.

Vrijdagavond moest Paul weer draaien, het was weer de grote speel en win van Chris avond. Iedereen die tegen Chris aan wil treden gaat in een bak en de vijf spellen die gespeeld worden gaan in een bak. Eerst wordt de volgorde van de 5 spellen bepaald. Biljard, darten, tafelvoetbal, dobbelen en spijker slaan. Voor elk spel krijgt de winnaar een aantal punten. Het begint met 6 punten voor het eerste spel, daarna loopt het flink op. Chris is vrijwel onverslaanbaar met dart en biljard, maar de andere drie spellen zijn te doen.
De inzet van het spel is € 500,- dus je wilt je best wel doen! Chris wil sowieso altijd winnen dus die doet ook ontzettend z´n best.
Het was erg gezellig en Paul kwam dan ook pas tegen vier uur thuis. Ikzelf was al veel eerder vertrokken, ik had gewoon geen puf meer (was compleet alcoholvrij en dan wordt je nu eenmaal eerder moe).

Zaterdagochtend om 8 uur stonden de balkonbouwers ineens voor de deur en die hebben al heel wat werk kunnen verrichten aan de twee balkons. Eerst worden de lange balken neergelegd waarop vervolgens de planken getimmerd worden.


Het geheel wordt netjes afgezaagd, waarna de verticale balken erop worden gezet.


Als die allemaal netjes staan, gaat de bovenste horizontale balk erop.


Volgende week wordt dit vervolgd. Sabine is in ieder geval al erg blij, er staat al een stoel op het balkon :)

Vandaag vond buurman Christian het nodig zijn dochter te verbieden om bij ons op balkon te klimmen. Dus ik zeg tegen hem: ik weet niet hoe het met jou was, maar ik zat vroeger altijd boven in bomen, dat was een stuk gevaarlijker. Met een grote grijns beaamde hij dat hij daar ook meestal zat, maar z´n dochter mag niet op een balkon waarvan de zijkant er nog niet op zit..... Vreemde jongens die vaders...