In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 01, 2005

Ultimatum

De makelaar heeft vandaag aan onze 2 geïnteresseerden een ultimatum gesteld.
Maandag om 17.00 uur uiterlijk wil hij van ze weten of ze een bod gaan doen en zo ja, wat ze gaan bieden!
Tja, wat moet ik nog meer schrijven, m'n nagels zijn tot m'n knokkels afgebeten, loop de hele dag te trillen van de zenuwen en ben ongelooflijk chagerijnig.

Verder schrijf ik maar niets, want julllie geloven het toch niet.
1 april!

donderdag, maart 31, 2005

En dan nu alweer een update!

Jongens jongens, het wordt steeds spannender.
Ik vond daarnet een bericht van onze makelaar op mijn voicemail, dat de mensen die vandaag voor het eerst zijn wezen kijken, morgen weer willen komen.

Dus ineens 2 serieuze kijkers op 1 dag!
De makelaar is nu bezig met een strategie bedenken om te zorgen dat er door 1 van de 2 (of alletwee) geboden gaat worden, want dit is natuurlijk een mooie kans voor ons!

Ik weet dat jullie duimen er al zowat afliggen, maar duim ze d'r maar helemaal verder af voor ons dat dit goed gaat komen. Zo gauw wij meer weten, horen jullie natuurlijk ook meer

NOG EEN KIJKER!

Tjonge jonge, belde de makelaar om kwart voor elf weer op. Om half vijf komt er nog iemand kijken! Van een straat verder. Ze waren al een aantal keer langsgelopen, gecharmeerd van de tuin en ondertussen erg nieuwsgierig geworden naar hoe het binnen is.
Ik verwacht hier niet veel van, maar als ze er toevallig nog net zijn als die andere mensen komen, dan geeft dat misschien net een extra zetje.
duim, duim, duim, duim

Zenuwen

Tjonge, vandaag heb ik dus echt de kriebels.
Gisteravond onze makelaar nog even gebeld om nog iets door te spreken en hij zei dat hij vrijwel zeker een bod verwacht, alleen hangt het waarschijnlijk van de aannemer af 'hoe belachelijk laag' het bod zal zijn.
Tja, het is maar hoe je het stelt natuurlijk %)

We hebben al een keer een bod van E 120.000,- afgewezen omdat dat echt te laag is, dus ik ben heel benieuwd of ze inderdaad gaan bieden en of ze dan echt zo'n stuk onder de vraagprijs gaan zitten.

Maar goed, voorlopig heb ik dus de zenuwen omdat ik het huis weer zo toonbaar mogelijk moet maken en ik met m'n grieperige kop niet zo heel snel en lang achter elkaar kan werken. Het gaat wel wat beter dan de vorige 2 dagen, maar ik voel me nog steeds niet optimaal.
Joris is nu ook helemaal niet lekker en we moeten vandaag ook nog bij de documentatie op school werken, dus we hebben helaas niet de hele dag de tijd. Gelukkig komen de mensen pas om 17.00 uur (rottijd in verband met het eten) dus dat scheelt wel wat.
Maar goed, 1 voordeel, de mensen hebben het huis al 2x helemaal netjes opgeruimd gezien en de aannemer kijkt toch naar de constructie, die zal er een stuk minder om geven of het allemaal keurig gepoetst is of niet.

Hopelijk blijft het de rest van de dag net zulk mooi weer als nu, want met het zonnetje erbij ziet het er hier toch net even wat mooier uit natuurlijk.

woensdag, maart 30, 2005

!!NIEUWSFLITS!!

De makelaar belde ruim een uur geleden met de mededeling dat de mensen die al 2x zijn wezen kijken, morgen nog een keer komen, maar dan met een aannemer.
Ze willen bouwkundig het zaakje na laten kijken en ook meteen een prijsindicatie laten maken voor de door hun gewenste veranderingen.
Dat wordt dus heel hard duimen dat dat allemaal binnen hun budget gaat lukken!
Duimen jullie allemaal mee?

(ik ben net 3 kwartier bezig geweest om de op m'n verjaardag gekregen plantjes in de tuin te zetten, pff wat vermoeiend is dat als je zo slap bent, maar het staat weer een stuk beter)

Verkouden

Gisteren voelde ik me niet in staat om een stukje af te leveren. Ik ben momenteel snip verkouden (ben ik echt vrijwel nooit) en ik voel me er erg ellendig door.
Ik lag gisteravond om kwart over zeven al in m'n bed en heb er eerlijk gezegd nu ook veel zin in.

Helaas nog niets van de makelaar gehoord over de kijkers die afgelopen zaterdag geweest zijn. Hij zou gisteren of vandaag nog even contact met ze opnemen, dus ik ben heel benieuwd wat dat op gaat leveren.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel een beetje spijt heb dat we ons niet hebben ingeschreven voor de open huis dagen komend weekend, maar eerlijk is eerlijk, ik heb er ook nog steeds geen zin in, dus misschien was het toch wel de beste beslissing.

Het blijft heel vreemd hoor, regelmatig kijkers hebben en dan gewoon helemaal niemand die eens een bod doet. Soms word ik daar wel eens een beetje mismoedig van en vraag me echt af wat we nu toch zo fout doen. Echt investeren in het huis is absoluut niet rendabel, dan maken we er straks nog verlies op ook en dat mag toch niet de bedoeling zijn.
Nu ik me niet zo lekker voel, kan ik me voorstellen dat mensen wier huis al meer dan een jaar te koop staat en die al ergens anders wat gekocht hebben op een bepaald moment echt niet meer weten wat ze moeten doen.

Maar goed, als ik van die verkoudheid af ben, voel ik me weer een stuk beter en zie het vast veel zonniger in.

maandag, maart 28, 2005

Snoep goed?

Gisteravond drong het ineens tot ons door.....
na het verorberen van het zoveelste paaseitje hadden we ineens schoon genoeg van de hoeveelheid snoep die we naar binnenwerken. Niet dat wij nu zo ontzettend veel snoepen, maar het is ondertussen wel een gewoonte geworden om elke dag iets te snoepen.
Hoe kun je snoep eigenlijk nog waarderen als je het elke dag krijgt? Het is net als naar een pretpark gaan. Als je dat een paar keer per jaar doet, dan is het fantastisch en geniet je met volle teugen, maar als je elke dag gaat dan wordt het een gewoonte en hooguit een beetje vervelend.
Volgens ons kan dat nooit de bedoeling zijn, niet van een pretpark, maar ook niet van snoep.

We hebben dus het besluit genomen om niet meer zomaar doordeweeks te snoepen en ook niet standaard elk weekend chips te halen. We halen nu enkel nog zoiets op feestdagen.
Om te zorgen dat we er daarvan dan wel een redelijk aantal hebben en niet alleen je verjaardag ofzo, hebben we bedacht om in ieder geval 1x per maand zo'n dag in te stellen. Natuurlijk volgen we de algemeen bekende feestdagen (kerst, nieuwjaar, pasen), maar ook andere feestdagen gaan we nu vieren.
Wij waren nooit zo van de vierderige met dat soort zaken, juist omdat je dan _weer_ jezelf vol zat te stouwen met allerlei vreterigs, maar dat wordt natuurlijk wel aantrekkelijk op het moment dat je verder niet echt snoept.

Kijk, een boterham met pasta zal er nog wel ingaan en een koekje of appelflap eten we ook heus nog wel. Maar gewoon snoep en chips gaan de ban in en worden exclusief voor feestdagen.
Dan worden de zaken die nu saai en vervelend zijn tenminste weer bijzonder voor ons en het is nog goed voor onze gezondheid ook.

zondag, maart 27, 2005

de paashaas en het bankstel

Vandaag, eerste paasdag, konden wij heerlijk uitslapen. De kinderen waren bij opa en oma dus we hadden het rijk alleen. We hebben het wel tot 9 uur (nieuwe tijd!) uitgehouden, dus ik vrees toch dat we dat uitslapen een beetje verleerd zijn.

Toen we de kinderen bij opa en oma hadden opgehaald, bleek dat de paashaas wel 20 chocolade paaseieren in onze tuin had verstopt! Dat was natuurlijk een heel groot feest.
Gelukkig gaan die ook niet zo 1, 2, 3 op bij ons, dus ik vermoed dat we nog wel een dag of 2 van de paaseieren kunnen genieten.

Ondertussen hadden Paul zijn ouders al een aantal reacties gehad op hun advertentie op marktplaats voor de verkoop van hun eiken bankstel met leren kussens.
Omdat ze niet precies wisten hoe ze dat moesten doen met de verkoop, zijn Paul en ik daar gaan zitten en hebben het bankstel voor een aardig prijsje kunnen verkopen. Wij blij en de koper ook blij. Het bleek een handelaar te zijn die zijn spullen verkoopt in Polen en Hongarije en het voordeel was dat hij contant en vooraf betaalt.

Dat zijn fijne dingen voor een mens, je kunt zo'n bank per slot van rekening ook gewoon bij het grofvuil zetten.

Vanavond een paastafel gedekt, met een knalgeel paaskleed, gele kaarsen en een paasdinertje met kipfilet en een door de kinderen gekleurd ei.

Zodadelijk nog thee met een door de paashaas gebracht ei en dan gaan de kinderen naar bed en mogen over de paashaas dromen.

VROLIJK PASEN
FROHE OSTERN