In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, oktober 31, 2012

Terug...

... van ons verrassingsbezoek aan Nederland.

Op 26 oktober is het bij ons in Oostenrijk National-Feiertag en dat betekent dus een vrije dag. Daar Allerheiligen en Allerzielen hier ook bewust beleefd worden, is 1 november bij ons ook een vrije dag. Onze herfstvakantie wordt dus rond die tijd ingedeeld.
En laat mijn zusje nu toevallig op 28 oktober 40 (zijn ge)worden! We hadden bedacht dat we als verrassing dan maar eens Nederland zouden gaan bezoeken.
Alleen mijn ouders in het geheim ingewijd, tja we moesten ergens slapen natuurlijk (hihi), en op donderdagmiddag zijn we richting Nederland vertrokken.

Overnachten deden we in Köln, omdat we daar de vorige keer zo lekker goedkoop in een jeugdhostel hadden overnacht. Hadden we nu eerst de prijs maar nagevraagd, want het was nu twee keer zo duur! Het bleek dat er een grote beurs op het gebied van gezondheidszorg was en alle prijzen waren daar aan aangepast en niet zo´n beetje ook. Uit teleurstelling hebben we besloten het ontbijt niet in het hotel te nemen. Vorige keer was het € 4,- per persoon, nu was hetzelfde ontbijt ineens € 6,- per persoon en dat vonden we het niet waard.
Vrijdag eerst nog even langs Almere om de leukste taartenshop in Almere en vrienden van ons te bezoeken. Daarna snel door naar Den Haag, waar mijn ouders al bij het Turkse restaurant Harput hadden gereserveerd om te gaan eten.
Als we in Den Haag zijn, dan proberen we daar altijd te gaan eten, het is per slot van rekening het restaurant waar we ook met onze bruiloft gegeten hebben, dat moet je in ere houden!

Zaterdagochtend eerst nog het een en ander rondgefreubelt en vervolgens om twee uur op weg naar zuslief. We werden een straat van tevoren afgezet en liepen vervolgens een klein rondje dat we van tevoren op Google-Earth al hadden bekeken. Mijn ouders reden alvast braaf verder en deden alsof er verder niets aan de hand was. Zusje dacht dat iedereen er toen was en was heel verbaasd dat de bel weer ging, maar ging braaf opendoen.
........ "Wat doen jullie hier? Wat doen jullie hier nou?"....
Vervolgens viel ze om Sabine haar nek (die stond vooraan) en begon van blijdschap te huilen :-) Kijk, dat is nou nog eens leuk als iemand zo blij is om je te zien.
Helaas amper bij kunnen praten, omdat zusje hard bezig was om iedereen van eten en drinken te voorzien, maar dat doen we dan gewoon weer eens telefonisch.
Sabine heeft heerlijk op haar oom z´n electrische gitaar mogen spelen, terwijl Joris zich met de andere kinderen ook prima vermaakte.

Zondag zijn we eerst met z´n viertjes naar de Wassenaarse Slag geweest, waar we even heerlijk hebben uitgewaaid. Daarna naar een snackbar in de Valeriusstraat, waar we ons heerlijk ongezond tegoed hebben gedaan aan de Nederlandse vette hap. Sabine had ondertussen gezien dat er in "de Broodfabriek" een gothic beurs was. De heren in de snackbar waren zo lief om op te zoeken waar dat was. In Rijswijk dus. Wij daar heen en genoten dat we hebben! Superleuke sfeer, iedereen liep elkaar met de kleding te complimenteren en er waren continu live-optredens van artiesten.
Zo hebben we kennis mogen maken met de band Omnia
ik moet tot mijn schande bekennen, dat ik ze nog niet kende, maar nu wel dus! Erg leuk op het podium en zingen kunnen ze ook. Als je van pagan-folkmuziek houdt, dan moet je ze echt eens gaan bekijken.

Sabine wilde al langer heel graag een mooie gothic jurk en op de beurs vonden we er een. Met de goedkeuring van alle dames die er omheen stonden, is het niet de jurk met paars er in geworden, maar een mooie zwarte.
Nu heeft ze nog de passende make-up nodig (de visagist die de kans had haar het een en ander te verkopen, heeft die kans gemist door te zeggen dat met haar haar- en huidkleur eigenlijk alles wel staat) en een paar mooie laarzen en dan is madam er helemaal klaar voor.

Maandagochtend zijn we na het ontbijt nog even langs de supermarkt geweest voor de broodnodige Nederlandse inkopen en vervolgens zijn we rustig aan naar huis gereden.
We hebben volgens mij nog nooit zo´n goede reis gehad, helemaal nergens een file, de wegwerkzaamheden waren op de hele route maar 6 stuks en nog redelijk kort ook, dus we kwamen uiteindelijk al om 19.00 uur thuis!

Dinsdag begon het werkcircus meteen weer voor Paul en voor mij natuurlijk ook in de vorm van een hoop was, stofzuigen, poetsen, Sabine helpen met haar haar blonderen (ze vond het toch wat te donkerblond worden ondertussen), wat vertaalwerk en een doosje met hobbyspul om te tellen.
Want...ik heb het een en ander aan hobbyspul aangekocht en dat ga ik nu met een klein beetje winst verkopen. Nog wel als privépersoon, dus geen echte zaak, maar ik wil eens kijken of er animo is voor zoiets hier in het dorp. Als dat zo is dan wil ik een officiële zaak beginnen met hobby- en taartspulletjes.

Vandaag ook weer doorgebracht met huishouden en hobby-uitzoekwerk. Om half vier Sabine uitgezwaaid, die om twee minuten voor vier met de trein weg moest. Naar vriendinnetje Mischa in Uderns, daar gaat ze twee nachten slapen. Lekker met een aantal vriendinnen kletsen, gek doen, muziek maken. Vrijdag komt ze weer thuis heeft ze beloofd. We zijn benieuwd!

Ik zit nu gezellig samen met Joris in m´n "winkeltje", zo kom ik de avond wel door.