In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, augustus 02, 2007

nieuwe mast, lekker weer en nog veel meer

Woensdagochtend begon voor ons rond half negen met het bij mekaar zoeken van alle zaken voor de nieuwe mast voor het campinginternet.
Informatie gezocht op internet over de te nemen stappen (tja ook voor ons is niet alles gesneden koek) en alles in de auto geladen.
Toen we rond half tien op de camping aankwamen, was naar goed oostenrijks gebruik de mast nog niet geleverd. Dus daar even achteraan bellen. Bleek dat de auto gisteravond niet meer bij de juiste persoon was aangekomen, maar ze zouden het ding zo snel mogelijk brengen.

Ondertussen alle apparatuur in mekaar gezet met behulp van knutselend vriendje Marco en een dikke anderhalf uur later konden we alles op de paal, die ondertussen ook was gearriveerd, monteren.
Op naar de door ons uitgezochte plek. En dan maar testen, bijschaven, testen enz.enz. Gelukkig werkte het weer fantastisch mee, dus dan is het niet zo erg om lang bezig te zijn.
Helaas helaas de mast had op die plek niet het gewenste effect, dus een andere plaats opzoeken. Die gevonden helemaal achterop bij de caravans die daar met de grote verhuizing vorig jaar geplaatst zijn. Nog het telefoonnummer achterhaald van degene bij wiens caravan we de paal neer willen zetten om vooraf even toestemming te vragen. Natuurlijk nog woorden met le chef du camping omdat we volgens hem geen toestemming aan hem hadden gevraagd. Nu had ik dat natuurlijk wel gedaan (ik ben niet zoooo dom) en dat heb ik ook gezegd. Later kwam meneer de mast keuren en was in ieder geval blij met onze keuze van de paal (pfffff, gelukkig want hij kan zo moeilijk doen). Nu nog zaterdag met de caravaneigenaar babbelen over het definitieve standpunt en dan gaan we de paal vastzetten.
De mensen voor wie we de paal hebben neergezet, hadden gelukkig ook een wat betere ontvangst, wat fijn is want laten we het zo zeggen, die zenders, palen enz. zijn niet gratis....

Rond kwart over vijf waren we klaar en konden dan toch weer van onze dag gaan genieten. Even gezellig een biertje gehaald bij ons stamcafé en toen naar huis om te eten.
Na het eten moesten we meteen door naar de dorpsplaats, want deze zomer is er op woensdag 5 weken achter mekaar feest. Dit keer was het de groep Seidl 4 die daar optrad. Niet geheel onze smaak en ook volgens de aanwezige echte oostenrijkers speelden ze toch voornamelijk onbekende nummers. Maar gezellig was het natuurlijk wel! Weer heel veel met mensen lopen kletsen en ook onze vriendinnen van Gasthof Nieding kwamen kijken. Tegen half twaalf maar weer op huis aangegaan, het was weer heel erg gezellig geweest!

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen en toen naar de camping om daar nog even wat dingetjes te doen. Ik moest nog een advertentie voor de verkoop van een caravan ophangen, de lichtslang weer aan de caravan van paul z´n ouders bevestigen en langs het restaurant om te vragen hoe ik hun internetrekening moest adresseren (tja ze hebben naast de restaurantnaam ook nog een bedrijfsnaam dus voor de zekerheid even vragen) en ja, als ik dan rondloop dan kom ik weer gezellig mensen tegen en dan blijf ik even kletsen en als Paul dan later ook nog langskomt, dan is het voor we het weten alweer kwart over twaalf en moeten we gaan opschieten.

Snel brood en drinken gehaald, bergschoenen aangetrokken en naar de boogschietbaan gegaan, want vandaag zou Paul z´n boog geleverd worden!
We hadden om 1 uur een afspraak, maar helaas was Georg z´n mobieltje vergeten mee naar binnen te nemen bij een andere klant en vergat daardoor onze afspraak. Bellen helpt dan ook niet erg dus we hebben eerst even een stukje over het terrein gelopen.
Rond kwart voor 2 kwam hij onder het roepen van heel veel excuses toch aanrijden en konden wij van start.

Dat is me toch leuk om te doen! Kan ik echt iedereen aanraden.
Je loopt door het bos waar allerlei dieren (plastic zooi) staan opgesteld en daar moet je dan op schieten. Er staan steeds drie afstanden gemarkeerd en het ligt een beetje aan de kracht waarmee je schiet, wat de beste afstand is.
De bergschoenen waren geen overbodige luxe want het terrein is behoorlijk geaccidenteerd.
Doordat het vreselijk warm was, had ik wel heel veel last van een lage bloeddruk wat het schieten niet makkelijker maakte, maar het is wel heel erg leuk.
Hier ben ik aan de beurt:


Paul zeer geconcentreerd:


Klaar om te schieten:


...en RAAK!!! (2 van mij 1 van Paul)


Over het algemeen schoot Paul beter dan ik, maar zeker voor een eerste keer mocht ik niet mopperen.

Er zijn 2 rondes die je kunt lopen van beiden 14 doelen. Wij hebben 13 doelen van 1 ronde gelopen en hebben toen besloten om snel terug te gaan, want de lucht begon te betrekken en er kwam onweer aan. En daar dat hier eigenlijk altijd ineens heel erg snel komt, hadden we besloten om te stoppen. Snel mijn spullen ingeleverd en zo snel als ging (dat was niet zo snel) naar de camping gereden om de nieuwe mast om te leggen. Die staat namelijk maar heel provisorisch opgesteld en met een beetje windvlaag had je nog best kans dat hij om zou vallen. Daarbij waren de contactpunten nog niet waterdicht afgetaped dus je begrijpt dat we ´m een beetje zaten te knijpen.
Gelukkig had mede-brixnetter Paul R. voor ons de stroom al losgekoppeld, dus we hoefden alleen maar in de stromende regen naar buiten te springen, mast om te leggen, electrische zooi snel eraf en in de auto en weer weg.
Thuis moesten we nog het een en ander aan ramen dichtdoen en konden we het een en ander opdweilen, want ook daar had het naar binnen geregend. Tja, een onweersbui is hier vrijwel altijd heftig.

We zouden vanavond eigenlijk naar het theater gaan, maar we hebben besloten dat te verschuiven naar volgende week. Gewoon een relaxed avondje ervan maken.


Er zijn mensen die ons vragen: Wat zoeken jullie eigenlijk in Brixen, er is hier nooit wat te doen....
Ik weet niet over welk Brixen die het hebben, want er is hier heel veel te doen, je moet er alleen wel voor open staan.

Morgenavond weer plaatsconcert van de blaaskapel (gaan we niet heen, wij gaan met vrienden bbq-en) en zaterdag het verenigingsfeest Garn Weidach!
Brixen im Thale, nooit saai en de meeste mensen hier zijn nog vriendelijk ook :)

dinsdag, juli 31, 2007

Boog(schieten)

Tjonge wat went het toch weer snel zo thuis zijn.
Gisteren op de camping geweest voor wat internetzaken, we hebben een dip in de ontvangst door de vele bomen en zijn hard bezig daar een oplossing voor te bedenken.
Ook nog gezellig zitten praten bij vrienden van ons en die ook meteen aan een extra bed voor in de voortent geholpen. Wij blij (we deden er toch niets mee) en zij ook blij.

Paul ging ´s middags boogschieten met de mannen en ik heb het een en ander gedaan aan de site van de kitzbüheler alpen. Waarna ik alweer naar de camping ben gegaan ook weer voor het internet en dan kom ik ook weer allerlei mensen tegen dus toen Paul om 7 uur een sms schreef dat hij bijna naar huis kwam, was ik dus niet thuis :) Om half 8 toch maar naar huis gegaan want we hadden nog niet gegeten. Besloten om een hapje te gaan eten bij Hotel Reitlwirt. Was weer erg lekker moet ik zeggen. Toen we richting de buitendeur liepen werden we door de chef aangehouden voor een praatje. Natuurlijk moest er nog een schnaps gedronken worden, waarna we ook nog een kopje thee hebben genomen. Goed een uur later zijn we dan toch maar op huis aangegaan.

Vanochtend moest ik ook weer naar de camping voor het een en ander aan internet gerelateerde zaken. Met Paul ook nog gekeken naar een goede lokatie voor een extra mast, die hebben we waarschijnlijk gevonden, maar dat moet nog uitgetest worden. Vanmiddag wordt de paal geleverd en morgen gaan we met testen aan de slag. Hopelijk is het een goede plek die ook meneer de campingbaas bevalt, want die begon alweer te emmeren dat het wel een mooie mast moet zijn (ach wij vinden een stalen best mooi) en dat de plek wel goed moet zijn.

Toen zijn Paul en ik naar Bockern gereden waar Paul was wezen boogschieten. Daar heeft Paul een aantal bogen getest en een mooie uitgezocht. Oftewel wij hebben een echte professionele boog besteld! Mooi ding en ook het boogschieten zelf is leuk. Ik heb ook wat pijlen mogen schieten en dat bevalt wel! We hebben al afgesproken dat we van de week een keer gaan schieten met z´n tweetjes, echt leuk en toch nog een beetje vakantie.
Het liep toen trouwens tegen twaalf uur en we hadden best honger. We hadden dat nog niet gezegd toen we onmiddelijk werden uitgenodigd om te blijven eten. Lekker tosti´s en salade en een kop thee toe. Ontzettend lief en heel erg gezellig. Om half 2 maar weer eens richting huis vertrokken, want er moet natuurlijk ook nog wat gedaan worden.

Wel moet me van het hart dat het ons maar weer eens op is gevallen in de afgelopen dagen hoe ontzettend stug die tirolers toch (lekker niet) zijn. Het is een beeld dat eigenlijk iedereen heeft, maar dat volgens ons een grote onwaarheid is.

Nu dan weer hard aan de slag met vertalen, ik heb nog een hele hoop liggen.

maandag, juli 30, 2007

Vakantie week 2

Zaterdag 21 juli 2007
Vanochtend rustig de spullen opgeruimd en de caravan weer schoongemaakt. Het zwikkie laten controleren en toen op ons gemakje naar Monnickendam gereden waar onze vrienden op de boot te vinden waren.

Het waar was goed genoeg dus we zijn eerst op de motor naar buiten gevaren en hebben nog een klein stukje kunnen zeilen. De kinderen mochten ook aan het roer en dat was natuurlijk fantastisch! Vooral Sabine nam deze taak heel serieus en voelde zich er ook prima bij.
Zalig de middag op het water doorgebracht; Paul, Patrick en de kinderen hebben ook nog lekker gezwommen in dat veel te koude water, terwijl Yvette en ik zorgden dat op de boot de handdoeken klaarlagen en de koude mensjes snel afgedroogd werden.

´s Avonds naar het Amerikaanse restaurant in Purmerend geweest, waarna Paul, Joris en ik in het huis van P&Y bleven slapen, terwijl zij met zoon en Sabine op de boot gingen slapen.

Zondag 22 juli 2007

Heerlijk uitgeslapen en vervolgens met z´n allen naar Artis gegaan. De kinderen hebben genoten van alle dieren en het samenzijn en toen we om 6 uur weer naar huis gingen waren ze aardig afgeleefd.
Daarna heerlijk met z´n allen gebarbecued waarna de kinderen echt hun bed inmoesten. Wij hebben de Wii toen nog even gedemonstreerd en na een klein spelletje zijn ook wij onze bedjes ingedoken.

Maandag 23 juli 2007

Ook weer heerlijk uitgeslapen (tja het is vakantie), nog gezellig zitten praten, gelunched en toen was het tijd om naar Eerbeek af te reizen.
Mijn ouders hadden wat huisjes gehuurd op Landal Park Coldenhove waar we gezellig met z´n allen heen gingen.
Toen we aankwamen was de schoonmaakster nog bezig, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben gewoon in de auto (tja, het regende) gewacht tot ze klaar was.
Hartstikke leuk om iedereen weer eens te zien en vooral de kinderen waren helemaal door het dolle dat ze eindelijk weer eens met elkaar konden spelen.
Natuurlijk eerst het 8-persoons huis omgebouwd tot eetzaal (tja we waren met 13 mensen dus daar moest even wat uit de andere huisjes geleend worden) en na het eten gingen de fanatieke spelers zich weer snel te buiten aan een potje pesten.
Ook nog een internetkaart aangeschaft en 1 1/2 uur bezig geweest met mail lezen en zaken vertalen. Toen viel de verbinding uit. Tja, kan gebeuren dus daar maken we ons niet zo druk over, morgen is er weer een dag.

Dinsdag 24 juli 2007

Vandaag lekker op het park gebleven zodat de kinderen alle tijd hadden om met elkaar te spelen. En natuurlijk zijn de zwemmers weer het zwembad ingedoken, want dat is altijd goed.
Ik ben weer naar het café gegaan omdat daar de KPN Hotspot is, maar vandaag ook weer totaal geen verbinding te krijgen. Een klacht neergelegd daarzo en de vraag of ze kunnen kijken of de modem gereset kan worden, waarschijnlijk ligt het probleem daar, maar dat weten we natuurlijk niet zeker. Ook deze avond na de gezamenlijke maaltijd natuurlijk weer een uitgebreid potje pesten.

Woensdag 25 juli 2007

Ik heb zelf de hele ochtend in bed doorgebracht vanwege de maandelijkse ellende, Paul en de kinderen zijn weer lekker gaan zwemmen.
´s Middags hebben onze kinderen een middagje Wii georganiseerd voor zichzelf en 2 nichtjes terwijl Paul en ik boodschappen zijn gaan doen. Wij hadden de beurt om te koken dus dan moet een mens natuurlijk wel wat hebben om te koken.
Blijft toch leuk in een ander land in de supermarkt. Daar zie ik wel hoe verwend we in NL waren met al die producten. Er is echt veel meer te krijgen dan in Oostenrijk. We hadden besloten om lekker een gevulde nasi goreng te maken, natuurlijk met saté en kroepoek erbij. Toe vanille-ijs met verse aardbeien.
Daarna hebben we de afwas gedaan en toen ben ik in bed gevallen, want vanwege de lage bloeddruk enz. was ik echt nergens meer toe in staat.

Donderdag 26 juli 2007

Het weer zou vandaag wisselvallig worden, dus een prachtige dag voor een pretpark! We hadden Sabine per slot van rekening beloofd dat ze een keer in een achtbaan mocht die over de kop ging en laten we nu op een kleine anderhalf uur rijden van Slagharen logeren!
Dus wij zijn met z´n viertjes naar Slagharen gegaan. Harstikke gezellig en natuurlijk ben ik met Sabine in alle enge attracties gegaan. Ze moest en zou ook persé in de Traum Boot. Dat is zo´n schip waarin je vastgeklemd wordt en die vervolgens over de kop gaat. Nu is dat nog niet zo erg, maar het ding blijft ook een paar keer op z´n kop hangen. En ook dat gaat nog wel, maar als je dan zoals Sabine met je voeten niet bij de grond kunt en een heel klein stukje heen en weer schuift, dan is het heel erg eng.
Daarna durfde ze ook eigenlijk nergens meer in, maar daar hebben we haar doorheen gesleept en natuurlijk zijn we daarna toch gewoon in de achtbaan over de kop gegaan.
Een hele fijne dag gehad, die we hebben afgesloten met het kopen van een zuurstok en een etentje bij de Mc Donalds.
Thuisgekomen mochten ze nog even bij de familie hun belevenissen vertellen, maar daarna ook meteen naar bed, want dat hadden ze eigenlijk al ruim een uur eerder gemoeten. Joris in ieder geval, maar Sabine na zo´n vermoeiende dag ook.

Vrijdag 27 juli 2007

Bij het ontbijt besloten de kinderen dat ze graag bij opa en oma wilden blijven terwijl Paul en ik bij mijn tante in Zoetermeer op visite gingen.
Ze hebben weer fijn gespeeld en waren ook nog met opa en oma wezen mini-golfen. Dat is natuurlijk altijd een groot succes, dus die waren helemaal blij ´s avonds.

Wij eerst de tocht naar Zoetermeer gemaakt, dan merken we toch wel hoe mooi wij hier in Oostenrijk wonen hoor. Wat is het daar in de randstad toch ontzettend vol gebouwd! Als je er woont, merk je daar niets van maar als je als buitenstaander (dat zijn we na al die jaren dorp wel) komt dan valt het toch wel op.
We hebben een hartstikke gezellige middag gehad. Heel gezellig zitten praten over echt van alles en nog wat en ook heel lief oude elpees, stripboeken en meer meegekregen.
Rond half zes weer afscheid genomen en richting Eerbeek gereden.
Onderweg besloten dat we natuurlijk ook wat moesten eten en via de TomTom een grieks restaurant gevonden. Restaurant op het Raadhuisplein en het heet Parthenon. Alles piekfijn in orde. Lekker schoon, de glazen en het bestek werden na het wassen keurig opgepoetst, de tafels netjes schoongemaakt als er iemand was geweest (alleen jammer dat dat met zo´n spuitfles gebeurde waardoor de schoonmaaklucht wel even langsdreef) en de bediening was heel vriendelijk en oplettend.
Wij hebben er in ieder geval heerlijk gegeten en kunnen het restaurant alleen maar aanraden. ´s Avonds weer in het gezamenlijke huisje geweest waar Paul heeft gepest en ik met ma heb zitten kletsen.

Zaterdag 28 juli 2007

De laatste dag voor Paul en mij. Eerst weer geprobeerd om te internetten, maar dat ging weer niet. Paul heeft gekeken en er was 57% dataverlies dus dan gebeurt er ook niet zoveel. Fijn die KPN. We hebben het zaakje gedocumenteerd en er gaat een klacht die kant op. Verdorie niet eens kunnen doen wat ik eigenlijk moest doen (vertalen dus) en dat is niet de bedoeling als je speciaal zo´n kaart hebt gekocht.

´s Middags met z´n allen gaan bowlen en daarna zijn wij met de kinderen ook nog een rondje gaan mini-golfen. Dat wilden ze zo graag en het weer was goed dus wij hebben heerlijk gespeeld.

Toen zijn de kinderen met de computer gaan spelen en zijn Paul en ik nog wat inkopen gaan doen. We wilden graag nog wat spullen meenemen naar huis (Oostenrijk dus), Joris en Sabine hadden hard sokken en onderbroeken nodig en we moesten nog tanken.
Toen we terugkwamen, was het alweer half zes en moesten we zorgen dat de kinderen klaargemaakt werden voor het eten. We gingen namelijk met z´n allen eten in het restaurant van het park. Was hartstikke gezellig en het eten was lekker. Sabine mocht nog even opblijven (d.w.z. met opa kaarten, hihi) en Joris hebben we in bad gezet. Die was vies en natuurlijk ook jaloers dat Sabine wel op mocht blijven en hij niet (tja nu ga je het leeftijdsverschil toch echt wel merken). Sabine kwam snel terug en dook toen gezellig ook nog even bij Joris in bad. Dus twee schone kindjes in bed gemikt, terwijl wij aan het opruimen waren. Per slot van rekening wilden we het huisje graag netjes achterlaten. Marieke en Roel kwamen ook nog even buurten en na het spelen van Mario Party was het half 12 en hoogste tijd om ons bedje in te duiken.

Zondag 29 juli 2007

Om kwart voor 8 opgestaan, spullen in de auto gezet, stofzuiger door het huis gehaald, bedden afgehaald, vuilnis weggegooid en de kinderen bij Marieke en Roel achtergelaten. De rest van de familie sliep nog lekker (de gordijnen zaten tenminste potdicht) dus die hebben we laten slapen en wij zijn op weggegaan naar huis. Heerlijk! Wat hebben we een heimwee gehad ondanks dat we het erg gezellig hadden.
Na een lange vermoeiende rit (tot Nürnberg bakken regen) en een aantal keer aquaplaning terwijl we echt niet harder dan 70/80 reden en daarom een aantal keer stoppen kwamen we om half zes in Brixen aan.
Meteen maar gestopt bij Tresor om daar een Radler te drinken om bij te komen :)
Daarna met onze onmisbare Brixnet partner Paul Rense en vrouw een hapje gaan eten bij Massimo. Was weer erg lekker en ook erg gezellig moet ik zeggen.
Spullen thuisgebracht en daarna Andi opgehaald om met z´n drietjes nog gezellig uit te gaan. In Brixen was echt niks te doen, in Westendorf ook al niet, dus uiteindelijk in Kirchberg bij Bar Coconuts uitgekomen. Daar hebben we pool-biljart gespeeld en natuurlijk ook een potje dart. En toen waren we moe! Om kwart voor twaalf naar huis, want we hadden erg veel behoefte aan ons bedje.

Nu zitten we nog te twijfelen of we nog naar Venetië ofzo gaan. De weersvoorspellingen zijn niet heel goed, dus we kijken wel wat we doen.