In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juni 09, 2006

Veel foto´s van de camping

Gisteren toen de kinderen aan het spelen waren in het speeltuintje bij de camping, heb ik daar een serie foto´s geschoten en ook vandaag heb ik geprobeerd wat plaatjes van de camping te schieten.

Ik vind het namelijk zo ontzettend jammer dat veel mensen vanwege de bouwwerkzaamheden niet naar de camping willen komen, omdat ze bang zijn voor de hoeveelheid herrie, stof enz.
Vandaag is er vrijwel niet gewerkt bijvoorbeeld op het stuk voor de camping.
Toen ik om 4 uur kwam om foto´s te maken, was er niemand meer op de bouwplaats aanwezig.

Dus eerst wat foto´s van de bouw, daarna van camping met naaste omgeving. Kunnen jullie allemaal zien in wat voor mooie omgeving wij toch wonen.

Foto van de bouwput vandaag:


Als je de heuveltjes naast de bouwput zo tegenover de achterliggende bergen zet, zijn ze echt niet zo hoog hoor:


Mijn hokkie (voor de mensen die nog nooit op de camping geweest zijn):


Speeltuintje + wei (in de winter skipiste) naast de ingang:


Uitzicht vanuit het buro:


2 experimentjes vanuit muizenzicht:



En als je goed kijkt, zie je ook hele leuke bloemetjes:


De skipiste, maar dan in de zomer:


En zo kun je ook eens een laantje bekijken:


En nu de juiste caravan (vorige keer de verkeerde gefotografeerd, oepsie):


Plus het bijbehorende uitzicht:


Nog maar eens een keer het laantje achter op de wei:



Zo, dat was het voor vandaag.
Morgen de foto´s van de kinders in de speeltuin.
Mocht er iemand een verzoekje hebben, dan mag je dat natuurlijk altijd naar me opsturen. Ik kijk dan of ik er iets mee kan doen.

2 dagen geen blogger

Zo, we zijn weer in de lucht.
Wegens problemen bij Blogger kon ik helaas niets schrijven.

En daar ik dan ook niet zo slim ben om het even in het kladblok te schrijven en op te slaan, even een heel korte update van de afgelopen twee dagen.

Het weer is aan het omslaan. Wordt langzamerhand steeds beter. Op dit moment is het zonnetje alweer heerlijk aan het schijnen. Dat gaat een mooi weekend worden.
Op de camping loopt alles in z´n gewone gangetje. Naar mijn mening mogen er wat dingen gedaan worden, maar dat moet ik er heel voorzichtig in masseren anders gaat het zeker niet lukken.
Met de kinderen zijn we gistermiddag lekker bij het speeltuintje bij de camping geweest. Het was lekker weer en ze hadden zo´n zin om in de speeltuin te spelen. Nou, dan mag dat toch!
Onze vrienden hebben ondertussen afscheid genomen. Maf hoor, was wel weer erg gezellig.

De werkzaamheden aan de tunnel gaan gestaag door. Het is op dit moment moeilijk om de vooruitgang te fotograferen, omdat het nu minder grof werk is waar ze mee bezig zijn. Ik wil zondag eigenlijk even de bouwput inlopen om vanaf die kant eens wat foto´s te maken. Lijkt me erg leuk.

Tot zover de update, vanavond meer.

dinsdag, juni 06, 2006

werkzaamheden

Gisteren zijn we met onze vrienden gezellig de berg op geweest.
Eerst naar Hoch Brixen, een beetje bij de Filzalmsee rondgespeeld en in het jausenstation daar wat gegeten. Het was niet echt warm, maar wel droog en dat vonden we al goed genoeg.
Daarna naar Söll gereden en daar de lift(en) naar Hohe Salve genomen. Daar hebben we lekker sneeuwballen gegooid, hartstikke leuk. Op een bepaald moment had ik het toch wel erg koud gekregen (tja, geen winterkleding aan) dus het restaurant ingedoken om een kopje thee te drinken. Even later kreeg ik gezelschap van Patrick en Joris, want ook die vonden het niet zo warm.
Toen die waren voorzien van een beker warme chocolademelk, kwam de rest er ook aan.
Snel allemaal wat warms gedronken en vervolgens weer naar beneden gegaan.
Omdat we geen zin hadden om te koken, hebben we besloten om bij Massimo te gaan eten. Per slot van rekening zijn ze daar weer open en hebben we ze heeeeel erg gemist.
Was weer erg gezellig en erg lekker (alhoewel Patrick de pizza van de concurrent lekkerder vindt) en veel te vol weer naar huis gegaan.
Sabine bleef bij Bram slapen, terwijl Joris gewoon met ons mee naar huis ging.

Vanochtend daardoor toch vrij lekker uit kunnen slapen en daarna snel weer een uurtje camping draaien. Joris ging met me mee omdat Paul naar een klant toe moest. Na een goed half uur kwam Yvette langs om even te kijken waar ik nu precies werk en om Joris op te halen, zodat ik het laatste deel van het werk even rustig alleen heb kunnen doen. Vind ik toch wel zo prettig als ik eerlijk ben.

Snel naar huis en onderweg door Paul opgepikt om weer met z´n allen naar het appartement te gaan. Daar heerlijk gelunched en na het uitbuiken naar Wörgl om te zoeken naar schoenen, een portemonnee en nog wat gewone boodschapjes.
Natuurlijk kwamen we thuis met meer dan we van te voren verwacht hadden. Een paar goede wandelschoenen voor Paul gevonden en voor mij een waterdichte pet. Met dit weer geen overbodige luxe. Verder nog een paar schriften voor Sabine gekocht die ze verwacht voor school nodig te hebben.

Daarna weer snel naar huis, waar Paul en Sabine even lekker lui gingen zijn en Joris en ik het fototoestel hebben gepakt en weer eens bij de werkzaamheden zijn gaan kijken. Er staat nu een hoop materieel voor de camping en er wordt een flinke hoop grond verplaatst. Het lijkt misschien niet heel snel te gaan, maar de vorderingen zijn toch wel te zien:


En hier nog eens zonder hek ervoor:



Hier een stukje dat toch teveel naar beneden is geschoven. Oei oei, straks gaat onze stroom/gaskast nog naar beneden....


Vanaf morgen wordt er wat beter weer verwacht. Op dit moment komt er wat blauw door de wolken heen piepen, dus ik hoop echt dat het goed gaat worden.
Van het weekend hopen ze op barbeque weer.......

zondag, juni 04, 2006

beloofd is beloofd

Gister en vanmiddag waren ze nog niet beschikbaar, maar wel beloofd..
hier de foto's:




Gezellig in de tent :D





Hee, dat lijkt Yvette wel op die DVD speler..




De snelheid spat er vanaf, ook al staat ie stil.



Mooi rood is niet lelijk....

feest

Gisteravond mocht Sabine in de kelder slapen en gingen de twee jongens samen op de kinderkamer. Dat was feest voor alle partijen! Sabine vindt het heerlijk om beneden te slapen en die twee donderstraaltjes maakten er samen een feestje van. Natuurlijk hebben we dat laatste wel afgekapt tegen acht uur, maar grappig was het wel.

Om kwart voor acht kwam oma langs om op de kinderen te passen en gingen wij met z´n vieren naar het feest van de voetbalvereniging. Nog nooit naar zoiets geweest, dus we hadden ook geen idee wat we konden verwachten, maar het was dus heel gezellig.
Zoals bij elk feest lange tafels met banken die allemaal veel te dicht op mekaar staan, waardoor iedereen zo´n beetje bij mekaar op schoot zit.
En een bandje erbij dat nog best goed speelde. Gewoon degelijk en niet zo vals als die entertainer die altijd bij het sporthotel zit.
Ze speelden ook allerlei liedjes die wij in het NL kenden (maar vanavond heb ik hoofdpijn, aaaaargh) en mooie meezingers zoals Anita, Prosit, en über den Wolken (favoriet van mij van Reinhard Mey). Dus heerlijk mee zitten zingen.
En natuurlijk zitten zuipen, want dat hoort er wel bij hoor.

Erg gezellig, maar helaas moesten we om half elf weer naar huis, want oma moest op tijd naar bed omdat ze vanochtend weer vroeg naar huis wilden gaan rijden.
Thuis nog even gezellig door zitten borrelen, meegenomen kippetje opgegeten en vervolgens ook onze bedjes maar eens opgezocht want ik moest dus wel werken.

Nu was het vanochtend niet echt heel druk, maar toch genoeg werk om me anderhalf uur bezig te houden.
Moest ook nog een beetje moeilijke brief schrijven en dat wil je dan wel graag netjes doen. Tja, alle nederlandse correspondentie handel ik volledig zelf af, natuurlijk na het doorgesproken te hebben met Christoph. Hij begrijpt nederlands toch niet dus verder heeft het weinig nut.

Daarna meteen door naar onze vrienden om hun zoon weer terug te brengen en een bakkie thee te drinken. Ook nog even kennis gemaakt met de vrouw des huizes daar. Die vond het ook erg leuk om mij eens te zien, want Paul kende ze al (het zijn klanten van Paul), maar mij hadden ze nog nooit gezien.

Tussen de middag allemaal apart gegeten en toen even gaan liggen, want de kinderen waren erg moe van alle indrukken en Paul en ik voelden de drank van gisteravond toch ook nog wel een beetje. Nou ja, de invloed ervan zullen we maar zeggen. En dan natuurlijk het feit dat de kleine boeven alweer om 7 uur klaarwakker waren, was ook niet geheel goed voor onze uitgeslapenheid, haha.

Toen een rondje gaan rijden richting Aurach en daar de Kelchalm opgereden. Daar liepen ook een aantal koeien vrij rond en 1 daarvan vond het prachtig om pal voor onze auto stil te gaan staan en vooral niet aan de kant te willen. Zo jammer dat we ons fototoestel niet mee hadden, want nu mist de foto van dit stuk eigenwijs en het was zo leuk!

Op dit moment begint de lucht een beetje open te breken, dus we hopen dat het morgen net ff wat beter gaat worden zodat we een stukje kunnen gaan wandelen. We willen toch ook nog graag de berg op en daar was het weer vandaag echt te slecht voor.

Zodadelijk gaan we lekker met z´n allen gourmetten. Daar verheug ik me al erg op, want verder doen we dat echt vrijwel nooit, maar als zij er zijn eigenlijk altijd wel een keer.
Sabine is al hard bezig met het snijden van de groenten, dus ik zal me zo eens op het vlees gaan werpen.