In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, september 25, 2009

Boodschappen en koken

Toen ik gisteren boodschappen ging doen, had ik het grote geluk dat er een aantal groenten en een hoop vlees 50% afgeprijsd was.
Daar ik er de laatste tijd sowieso al een sport van maak om alleen het afgeprijsde vlees te eten en de vriezer half leeg was, natuurlijk een buitenkansje.
Nu heb ik 2 kippen, een goeie kilo kipfilet, bijna 2 kilo kippenbouten, anderhalve kilo kalkoensteak en een dikke kilo rundvlees, 2 pakjes soepgroenten, 1 kg sperziebonen, 400 g prei en als extra (vind ik normaal te duur) 6 ham/spekbroodjes meegenomen.

Thuis aan de slag gegaan, meteen 5 liter groentensoep en een bak hachee gemaakt en de sperziebonen voorgekookt. Natuurlijk tussendoor ook nog eten gemaakt. We aten stamppot witte kool, gehaktballetjes in ketjapjus, gebakken appel en banaan. Een succesgerecht bij ons dus ik had geen chagerijnige gezichten aan tafel zitten.
Sabine at op school, want die had weer een lange dag. Doordat de bus vertraging had, kwam ze uiteindelijk pas om vijf uur binnenstappen. Als je bedenkt dat ze ´s ochtends om tien over half zeven al de deur uit was, dan is dat een erg lange dag. Helaas moest er toen ook nog wat huiswerk gemaakt worden, alhoewel ze al zo slim geweest was om haar engelse huiswerk al op school te doen.
´s Avonds de groentensoep met het ham/spekbrood gegeten en daarna op balkon naar de hete luchtballonnen gekeken die weer in de lucht waren.
(met deze ballon waren Sabine en ik 2 jaar terug onderweg)

Daar zagen we ook een ballonvaarder die zijn of haar ballon niet goed onder controle had. We zagen eerst achter een rijtje bomen de ballon al heen en weer slingerend omhoog komen, daarna over de bomen heen en aan onze kant zagen we hoe de mand tegen de grond sloeg, het vuur weer opengedraaid werd, de ballon weer slingerend omhoog ging. Toen een nieuwe poging, de mand sloeg weer tegen de grond, de ballon klapte daardoor in elkaar en bijna vloog de ballon in brand omdat ook nu het gas weer open werd getrokken. Gelukkig zag de ballonvaarder het zelf ook op tijd dus deed het gas weer snel dicht. Er is zeker schade aan de ballon ontstaan, maar gelukkig verder geen ongelukken gebeurd.

Daarna kwamen opa en oma een kopje thee drinken en die hadden vanuit Nederland heerlijke stroopkoeken meegenomen.

Dit omdat onze buurvrouw Evi mij verteld had dat ze ooit eens van die heerlijke lichte koeken met daartussen een soort caramelsiroop had gegeten. Daarop gokte ik dat dat deze koeken moesten zijn en jawel! Ik heb haar daar erg blij mee gemaakt vanochtend :)

Vandaag voel ik me trouwens weer aardig brak, ik hoop wel dat het beter gaat worden, want Paul gaat vanavond weer DJ spelen in de Papalapub en ik vind het wel heel leuk als ik dan gewoon mee kan gaan.

donderdag, september 24, 2009

Weer een stuk beter

Zo, na twee dagen brak zijn vanwege een (buik)griepje, gaat het nu weer een stuk beter. Nog een beetje slap op de beentjes, maar dat gaat ook vanzelf wel weer over.

Natuurlijk heb ik wel gewoon de hoognodige administratie gedaan (de minder nodige niet), het huis redelijk aan kant gehouden en het koken is natuurlijk ook wel doorgegaan. Gister aan het einde van de middag in het wat minder warme zonnetje ook het terras weer voorzichtig een beetje aangeveegd, dan wordt er tenminste niet zoveel troep naar binnen gelopen.

Joris heeft ondertussen een speciaal leesboek voor kinderen met een leesachterstand meegekregen en daarvan gaan we elke dag twee pagina´s lezen. Gisteren zijn we begonnen en het is nu al spannend! Natuurlijk moet meneer luid jammeren als hij moet lezen, maar de belofte dat hij langer op z´n Nintendo DS mag spelen (daar hebben we een max. tijd per dag voor staan), zorgt ervoor dat het lezen ineens een stuk interessanter wordt.
Ik zorg er wel voor dat ik het pas als laatste doe, dan kan ik de beloning van het Nintendo spelen er tenminste meteen op laten volgen. Gisteren zijn we om half vijf gaan lezen en dat is een goed tijdstip. Z´n huiswerk is af, hij heeft al lekker kunnen spelen en dan gezellig samen zitten om te lezen.

Met Sabine gaat het verder ook goed, erg moe natuurlijk ´s ochtends, maar ze staat met maar weinig morren op en gaat keurig op tijd weg, zodat ze gezellig met de rest mee kan lopen.

Gistermiddag zijn trouwens ook de tegels voor ons terras geleverd.

Het zal nog wel even duren voordat ze gelegd gaan worden, daarvoor moet eerst de buitenkant van het huis gestuct en geverfd zijn. We hebben ze in ieder geval maar alvast liggen.

Verder heb ik nog even een plaatje geschoten van het uitzicht vanaf ons terras. Zo´n foto geeft natuurlijk nooit het echte beeld (dat is veel indrukwekkender) maar toch..



Wat momenteel erg lastig is, is dat de foto´s in blogger er ontzettend moeilijk op komen. De eerste foto van vandaag ging snel, maar met de tweede ben ik ruim 15 minuten bezig geweest. Uiteindelijk m´n explorer uitgezet en opnieuw opgestart, toen ging het ineens wel. Sowieso de laatste dagen veel moeite met het openen vanaf het derde tabblad, open nu voor iedere site maar een nieuwe internet-explorer, dat gaat een stuk beter.

Het is vandaag weer prachtig weer, echt een prachtige nazomer. De zomers hier zijn vaak wat wisselvallig, maar de nazomer is hier echt altijd fantastisch!

maandag, september 21, 2009

21.09.09 en een beetje 22.09.09

Gisterochtend begon niet echt lekker. Ik kon m´n bed niet uitkomen, Sabine had buikpijn en miste daardoor de aansluiting met de groep, zodat ze in haar eentje naar beneden moest lopen.
We waren vergeten in Joris zijn tas te kijken om z´n huiswerk te controleren (hadden hem op zijn woord geloofd dat hij alles netjes gedaan had) en daar vond ik dus nog een boek dat gekaft moest worden. Ook wilde ik dat hij z´n leesoefening nog snel even zou doen. Daar vond ik ook z´n gymtas ineens en daarbij kreeg ik de mededeling: ja, jullie moeten me leren om mijn veters te strikken.... Hadden we het hele weekend kunnen oefenen, maar meneer had natuurlijk lekker niets gezegd! Moeten we nu vanmiddag hard gaan oefenen, want hij heeft morgen weer gymnastiek.
We kregen een telefoontje van een internetklant dat het sinds gisteren niet gaat, dus snel naar de camping waar zo snel aan de server niets te zien was, maar waar een reboot gelukkig wel geholpen heeft. Waar ik natuurlijk ook weer aangesproken werd door een mevrouw die de sleutel van het invalidentoilet nodig had, maar ik kan echt niet helpen als ik niet in het buro werk en daar dus ook geen sleutel van heb.

Sindsdien ziet het er gelukkig weer wat beter uit, geen vervelende dingen gebeurd en ook geen zaken fout gegaan.

Tussen de middag heerlijk pompoensoep en (voor degene die dat niet lust) erwtensoep met brood gegeten, daarna de kinderen geholpen met hun huiswerk en een berg strijk weggewerkt.
Om kwart voor vijf de kinderen naar de schützen gestuurd en de voorbereidingen voor het avondeten gedaan. We aten wraps met tomaat, kaas, lenteui en ei. Weer eens een andere variatie op het broodje gezond en zeker net zo lekker.

Daarna nog met de werkmannen buiten een biertje gedronken, Joris was naar beneden gestept om z´n spijkerjack bij z´n vriendje op te halen (en moest vervolgens weer naar boven steppen, wat toch wel wat moeilijker bleek, grinnik) en Sabine is uitgebreid in bad gaan hangen. Nog een kopje thee en dan snel in bed. Zelf nog heerlijk gelezen en m´n Flairck cd´s geluisterd, terwijl Paul nog hard aan het werk was.

Vanochtend mochten we een half uurtje uitslapen, want Sabine heeft wandeldag en hoefde pas om 8 uur op school te verschijnen. Helaas moest Joris om 7.15 uur beginnen, anders hadden we een uur kunnen uitslapen. Sabine moesten we namelijk even brengen, omdat de bus om dat tijdstip niet rijdt en we het echt onzin vinden als ze bijna een uur buiten bij school moet staan wachten, terwijl we haar in 10 minuutjes gebracht hebben.

Paul is ondertussen alweer hard aan het werk, terwijl ik vooral veel moeite heb om m´n ogen open te houden. Ik lijk wel een klein griepje onder de leden te hebben.
In ieder geval heb ik de administratie gedaan, de kinderen zijn netjes naar school geholpen, dus de belangrijkze zaken zijn geregeld.
Kan ik lekker een rustig dagje houden.

zondag, september 20, 2009

Weekend

Om het weekeinde feestelijk in te luiden, zijn Paul en ik vrijdag weer eens een keer naar de Papalapub gegaan. Dit weekeinde gingen ze weer open dus eens kijken hoe het met de verschillende vrienden staat. We hadden afgesproken met vriendje Andi, maar die was weer redelijk snel vertrokken nadat bleek dat hij met nagelen niet kon winnen. Ik sloeg slecht, hij sloeg slechter.
Wel ontzettend leuk staan spelen met 2 jongelui met wie Paul al 2x is wezen boogschieten en later ook met Ria en Gerry. Ook weer gezellig even bijgepraat met Francie en Mario (met wie ik natuurlijk ook bij moest zoenen, we hadden elkaar sinds het Papalapub toernooi niet meer gezien) en natuurlijk ook Chris weer even uitgebreid gedag gezegd. Anita loopt weer rond op het oktoberfest in München dus die zien we daarna wel weer een keer.

Zaterdag door de herrie van de bouwmannen (die begonnen alweer om half zeven) heen een beetje uitgeslapen, waarna Paul is gaan helpen bij het isoleren.
Tussen de middag een boerengroentenomelet met knoflook-tuinkruidenaardappeltjes met kaas overbakken uit de oven, gegeten. Smaak was goed, alleen was het geheel een beetje aan de droge kant. Volgende keer toch wat meer boter en/of olie gebruiken.
Joris was trouwens om half twaalf al huilend naar bed gegaan, hij was zo ontzettend moe. Is ook meteen in slaap gevallen en die hebben we om half twee maar wakker gemaakt.
Even omgekleed in de wat nettere kleding en vervolgens naar de almabtrieb gegaan. Ook daar weer heel gezellig met allerlei mensen gepraat. De kinders van Christian Bucher (onze installateur) weer eens bewonderd en met de kleine meid naar de koeien wezen kijken. Tja papa zat te kletsen, mama was met broerlief onderweg en zij wilde de koeien zien. Nou, dan offer ik mij graag op hoor, dus even later stond ik met een anderhalf-jarige gezellig koetjes te kijken.
Joris werd opgebeld door vriendje Gabriël of hij misschien kwam spelen. Eerst heb ik gezegd dat het niet ging, omdat we op het dorpsfeest waren, maar Joris wilde eigenlijk wel heel graag gaan spelen. Dus die is even later weer terug gewandeld en lekker bij z´n vriend gaan spelen.
Rond half vijf zijn we weer naar huis gegaan, daar gezellig even met de buurvrouw gekletst nog even wat op de computer gaan doen en rond zes uur werden we geroepen of we de dag ook gezellig kwamen afsluiten. Dus naar beneden onder de carport bij de buren met de werkmannen lekker zitten drinken en kletsen. Later heb ik nog een stapel tosti´s gemaakt zodat we ook iets anders te eten hadden dan (bolle) chips. Tot een uur of negen zitten praten en toen kwamen ook Paul z´n ouders aan.
Nog even een bakkie koffie gedaan, de veranderingen in het huis laten zien en toen was het voor iedereen zoetjes aan tijd om de lakens op te zoeken.

Vanochtend eerst uitgebreid uitgeslapen, Sabine had gezorgd voor thee en croissants (we hebben wel geluk met zo´n dochter) en vlak daarna vroeg Joris of hij opa en oma niet mocht bellen om te gaan spelen. Dus de kinders lekker naar de camping gebracht, waarna Paul en ik lekker naar huis zijn gegaan. Lekker een luie zondag; lezen, een spelletje spelen, filmpje kijken, blog schrijven..

Morgen begint het echte leven weer :(