In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, augustus 31, 2006

daar was ik weer

Zo, een aantal dagen flink problemen gehad met blogger en daardoor geen fatsoenlijk logje kunnen schrijven.
We zijn in ieder geval flink aan het werk geweest. Heel erg veel oude troep is naar de vuilnisbelt verdwenen, dankzij de noeste arbeid van Christine, Petra en Christoph. Vooral wij dames waren natuurlijk ontzettend goed, maar dat wisten we gelukkig al.

Ook zijn we erachter gekomen dat adverteren in campingbladen vrijwel onbetaalbaar is (tja, je moet wat met zo´n tunnel voor je neus) dus dat we dat maar niet doen.

Paul en ik kunnen heel goed samenwerken als het gaat om gaten zagen in een schoorsteenkap en schroefjes uitzoeken is een echt monnikenwerkje (misschien een nieuwe carriëre als ik niet meer op de camping mag werken, hihi).

Verder mochten we vanavond op komen draven op de kennismakingsavond van de Kindergarten. Ik hou absoluut niet van dit soort avonden, maar goed, wat moet dat moet. Natuurlijk moest de kennismaking beklonken worden met een alcoholische versnapering. In dit geval een Prosecco. Nou ja, je mocht ook een glaasje sinaasappelsap, maar daar doe ik dan natuurlijk niet aan.

Verder van deze kant eerlijk gezegd geen nieuws en zoals vaker gezegd: geen nieuws is goed nieuws. We genieten nog steeds met volle teugen en ik kon vanavond zowaar alles verstaan wat er gezegd werd op de bijeenkomst in Kindergarten. En als je bedenkt dat het echt op z´n tirools ging.....

zondag, augustus 27, 2006

problemen met internet

Laatste dagen een beetje problemen gehad met internet of was het met blogger? Weet het niet welke van de 2, want ik heb niet zoveel tijd achter het internet verbracht.
Ik ben op het werk alleen maar bezig geweest met het invoeren van stroom- en gasstanden en kon ´s avonds echt geen computer meer zien wat dat betreft.
Enkel m´n favoriete weblogs gelezen, zelfs m´n mail amper bekeken. Ik heb nu vrijwel het hele zwikkie up to date dus iedereen kan fijn z´n stroom- en gasrekening komen betalen, hihi.

Voor de rest is er de afgelopen dagen niet veel gebeurd wat mij betreft.
Paul en de kinderen zijn gistermiddag richting Söll gegaan (natuurlijk lopend over de berg) om daar ex-buurvrouw Anita en dochter Lydia te treffen. Ze hebben een fijne middag gehad en heerlijk bij het hexenwasser in de verschillende watertjes gespeeld. Op de terugweg had Paul de verkeerde weg genomen. In plaats van de lage weg had hij de hoge weg genomen en als je moe bent dan is dat nog best vermoeiend. Met als gevolg 2 zeurende kinderen.

Zelf was ik flink hard bezig met computerwerk en heb daarna de camping maar eens ontdaan van rondslingerende takken. Door de flinke wind en regen die hier de laatste tijd zijn langsgekomen, was er het een en ander naar beneden gekomen en dat ziet er dan weer zo slordig uit. Was wel weer lekker na een dag of 4 vrijwel alleen maar burowerk om weer buiten bezig te zijn.

Gisteravond eerst nog een glaasje gedronken bij onze duitse vrienden Marion en Andreas. Daarna zijn de kinderen naar opa en oma gegaan om daar te slapen. Wij hadden met vrienden afgesproken in de plaatselijke kroeg dus zijn daar gezellig naartoe gegaan.
Het was weer erg gezellig. Op een bepaald moment had ik een volledig dronken gozer om m´n nek hangen, die probeerde met z´n dronkemans praatjes indruk op me te maken. Ik heb ´m volledig gek geluld door ongelooflijk achtelijke antwoorden te geven, waar hij helemaal niets mee kon. Was ik weer even van ´m af.

Ook m´n schuld van een biertje aan Christoph af kunnen lossen, want die kwam ook langswaaien met vrienden. Toen mijn dronken ´vriend´ weer langskwam, heb ik me er vrij snel vanaf kunnen maken. Onder andere door hulp van Paul die hem een schop onder z´n kont heeft verkocht. Om ongeveer half 2 vonden we het welletjes en zijn weer richting huis gegaan.
Was weer een gezellig avondje, alleen is het de volgende ochtend toch altijd wel enigszins lastig opstaan na zo´n lange avond.

Vanochtend in het buro is het natuurlijk weer superrustig, eigenlijk altijd op zondagochtend. Vind ik niet zo erg, kan ik tenminste rustig wakker worden.

Nu hoop ik alleen dat de bewolking wil wegtrekken, want we wilden met de kinderen vanuit Westendorf naar beneden gaan lopen. Maar met deze hoeveelheid lage bewolking is dat niet zo´n goed idee. Wel jammer, want ik heb er erg veel zin in.