In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 24, 2008

Veel in het hoofd

Twee weken niet geschreven, er is ook weer zoveel gebeurd hierzo.
De week van 12 mei kwamen onze beste vrienden uit Nederland over en daar hebben we dus met z´n allen ontzettend van genoten.
Heel veel gepraat, samen leuke dingen gedaan en vooral meer dan genoten van het stralende weer.
Ook eindelijk eens naar het kinderpark in het Pillerseetal geweest. Familienland heet het. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de Efteling (de prijs ook niet, gelukkig maar), maar je kunt je er prima een halve tot een hele dag vermaken zonder dat je je gaat vervelen.

Dan liggen we verder nog steeds compleet overhoop met Austria Telekom, elke dag bellen (minstens 2x), emailen en zo nu en dan een fax. Het is echt schandalig zoals die met ons als bedrijf omspringen. Ik moet het afkloppen, maar het lijkt erop dat er volgende week eindelijk echt eens iets constructiefs gaat gebeuren, maar we moeten afwachten.
Ook afgesproken me de man van de tv-kabel hier in de omgeving dat we met hem eens uitgebreid om de tafel gaan zitten om te zien wat hij misschien voor ons kan betekenen op dit gebied, dus we hebben weer een beetje hoop.

Dan ben ik ook nog hard bezig met mijn cursus. Hierover heb ik volgens mij op m´n log nog niets geschreven, maar dan is het nu mooi tijd daarvoor.
Ik volg een cursus Life Coach bij de NHA.

"Een Life Coach ondersteunt in het emotionele aspect van de persoonlijke ontwikkeling. Een Life Coach is geen mentor die zegt wat je moet doen. Hij/zij zorgt ervoor dat jij zelf de oplossingen vindt. Een Life Coach stelt vragen die leiden tot de juiste antwoorden komende vanuit de cliënt zelf. Een Life Coach geeft geen adviezen vanuit z’n eigen wereld. Een Life Coach kijkt door een neutrale bril naar de situatie en laat het beste uit de cliënt naar boven komen.

Wat mag je verwachten van een Life Coach?
Een Life Coach werkt resultaatgericht. Hij houdt de cliënt dus ook gefocust op het resultaat en luistert niet steeds opnieuw naar de verhalen die hij vertelt. Een Life Coach blijft weg uit het verleden, hij focust op het toekomstige resultaat. Het verleden wordt alleen meegenomen op het moment dat dit het behalen van het resultaat in de weg staat."

Heel bijzonder vond ik het dat ik deze opleiding heb gevonden. Ik weet nog dat ik op middelbare school al (ook in de periode dat ik zo vreselijk gepest werd) naar mensen luisterde en ze door het stellen van open vragen vaak verder kon helpen.
Ook hier in het dorp gebeurt het regelmatig dat mensen naar me toekomen om dingen te vertellen die ze aan het hart gaan waarnaar ik dan luister en soms een richting geef waarin ze verder kunnen denken.

Ik heb ook volledig het gevoel dat ik hierin eindelijk een beroep heb gevonden waarin ik mijn ei echt kwijt kan. Op de camping heb ik al gemerkt dat ik heel graag met mensen werk, ik het fijn vind om naar ze te luisteren en eventueel graag een adviesje geef. Dat dit dan ook nog eens een officieel beroep is, is alleen maar goed te noemen.
Nu hard aan het studeren en momenteel ben ik vooral op zoek naar mensen die ergens op zijn vastgelopen en het wel leuk zouden vinden als ik ze hierbij in het kader van mijn opleiding ondersteun. Let wel, dit doe ik als studie dus natuurlijk gratis en ik verwacht van degenen die dan door mij gecoacht worden feedback zodat ik zo goed mogelijk aan dit werk kan beginnen. Dus mocht er iemand zijn die dit wel leuk lijkt.... gewoon even een mailtje aan: petra.leyten@hotmail.com.

Dan gaan we nu snel verder met de dag van vandaag. Het weer is bewolkt, maar zonnig. We zijn vanochtend wakker gezoemd door zo´n ellendige vlieg (natuurlijk veel te vroeg). Ik ben door dochterlief verwend met een ontbijtje op bed en ga zodadelijk weer hard aan de slag met het voorbereiden van het indonesische eten voor vanavond. Onze vrienden komen weer gezellig eten en ik had al heel lang beloofd dat ik eens indonesisch zou maken dus....