In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, januari 12, 2016

Drukke periode

Zo, dat was een flink drukke periode. Veel te doen op het werk, thuis ook. Helaas de nodige spanningen op het werk, omdat ik onder professioneel iets anders versta dan mijn collega(´s) en dat is niet fijn. Ik ben nog hard aan het nadenken hoe ik dit het best met de chef kan bespreken. Helaas ben ik niet gezegend met veel politiek talent, dus ik moet heel voorzichtig zijn, zodat ik niet met de botte bijl ga hakken.

We moeten met z´n allen ook nog steeds wat wennen aan het feit dat ik vrijwel dagelijks van 17.00 tot 18.00 uur moet werken. Daardoor komt het er op neer, dat Paul meestal moet koken en die is dat al heel wat jaartjes niet meer gewend :)
Tot nu toe gaat het gelukkig heel behoorlijk, want we hebben al heel wat dagen achter elkaar heerlijk gegeten.

Op zondag zorg ik er meestal wel voor dat ik ´s avonds vrij ben (behalve als er aankomsten zijn, dan moet ik natuurlijk wel naar het buro), maar afgelopen zondag betekende dat niet dat ik kon koken. Ik mocht namelijk een taart maken voor de bruiloft van Nancy en Johan. Hartstikke leuk natuurlijk en de taart was gelukkig ook goed gelukt. Het bruidspaar was er erg blij mee!




Op 5 januari zijn Paul en ik naar het vliegveld van Salzburg gereden om daar opa en oma op te halen. Het blijft heerlijk zo´n klein vliegveld. Niks geen veel te grote aankomst- en vertrekhallen, geen kilometers lopen, maar gewoon voor de deur parkeren, bij de enige aankomstpoort gaan staan en snel de auto in en weg.

Verder is het gewone schoolleven voor de kinderen sinds 7 januari ook weer begonnen en ze hebben het er weer niet makkelijk mee. Sabine heeft momenteel flink wat proefwerken, dus die is behoorlijk gespannen.
Joris heeft het op dat gebied nog iets makkelijker, alhoewel hij vandaag pas om kwart voor vijf thuis was en toen nog een heel fikse berg huiswerk moest maken. Hij was uiteindelijk om half acht (natuurlijk met een flinke eetpauze) klaar.

De winter is ondertussen trouwens voorzichtig aan het komen. Er is al sneeuw gevallen en zo nu en dan is het ook wat kouder aan het worden. Voor mij mag het nu echt wel eens beginnen, anders zitten we straks eind april nog met winter en dan wil ik voorjaar!