In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 30, 2009

Koninginnedag en gelukkig ook nog wat leuks

Om te beginnen, Jo ik verf de badkamer gewoon 2x joh, zo erg is dat niet hoor (en de verf die we hebben is voor een heel goed prijsje ingekocht dus dat scheelt). Peter, dank voor de felicitaties en natuurlijk ook voor het overbrengen van de groeten. We hopen Marion, Andreas en kinders van de zomer ook weer te ontmoeten hierzo. Zijn vreselijk lieve, gezellige mensen. Voor de rest zijn ook wij hier behoorlijk onder de indruk van de beelden van Koninginnedag. Echt heel erg voor de mensen die hierdoor in het ziekenhuis terecht zijn gekomen of hun geliefden daar hebben liggen of hebben verloren. Dat zo´n mooie, feestelijke dag zo verpest kan worden door de een of andere persoon, bah. Gelukkig hebben we ook nog goed nieuws. Daar wij hier geen koningin hebben, ook geen koninginnedag en dus werd hier vandaag de post gewoon bezorgd. De pakketdienst kwam ook langs en die bracht een heel leuk pakje voor Paul. We hadden nl. op Ebay zo´n modelbouwbuggy gekocht (alvast voor Paul z´n verjaardag) en die kwam vandaag binnen. De lol is groot kan ik vertellen, hieronder een filmpje (niet zo´n beste kwaliteit, maar alla) van een van de eerste ritten:

dinsdag, april 28, 2009

1000e log!

Vandaag is het dan zover, ik schrijf mijn 1000e logje! Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden dat ik het ook zo lang volhoud.

Natuurlijk moet ik nu iedereen bedanken die ooit heeft gefigureerd in mijn schrijfsels, dus bij deze.....heel hartelijk bedankt lieve familie, vrienden, kennissen die zo lief zijn geweest om een rol in mijn leven te spelen :)

Niet in het minst gaat mijn dank de laatste tijd uit naar ons nieuwe huis. Gisteren en vandaag stonden al compleet in het teken van het sauzen. Heel snel gaat het niet, maar per dag werk ik er een 25 liter emmer doorheen.
Tot nu toe heb ik de badkamer, Joris zijn kamer en onze slaapkamer gedaan. De badkamer moet nog een keer, daar hebben we cementstuck en daar dat vrij donkergrijs is, dekt de witte verf daar niet meteen in 1 keer. Voor de rest moet ik ook nog een tijdje wachten, want het drogen wil niet echt heel erg vlotten. Paul heeft al beloofd dat hij morgen eens rond gaat bellen of we van iemand zo´n ontvochter kunnen lenen.
Ondertussen is ook de vloerverwarming helemaal aangesloten dus die moeten we binnenkort maar eens proef gaan laten draaien. Vandaag zijn ook de afvoer voor de afzuigkap en die van de badkamer/het toilet aangesloten dus we zijn ook op dat gebied weer een stapje verder.


Wat ik ook nog vergeten was te schrijven, is dat wij ons Clio´tje de deur uit hebben gedaan. Vanwege een oververmoeide accu had het beste auto´tje deze winter al stil gestaan en toen we bij de APK hoorden dat er voor 700 euro aan verspijkert moest worden, was de keus snel gemaakt.
De garagehouder had ook binnen no-time een koper (tja we hoefden er ook vrijwel niets voor te hebben, wilden het ding gewoon kwijt) dus dat kleine beetje geld (we hadden netto iets van 200 euro over omdat we ook nog het kenteken deel 1 na moesten bestellen en dat is best wel duur) gaat mooi in de pot voor het nieuwe huis.

Dan ga ik nu braaf verder met strijkwerk en kijken of ik nog wat kan doen aan de laptop die hier naast me staat en ingericht moet worden. Nu hoeft het ding maandag pas geleverd te worden dus we hebben nog tijd zat.

Paul is lekker met een paar mannen boogschieten. Andi van Brixnerwirt belde vandaag om te vragen of Paul zin had om mee te gaan. Nou dat hoef je Paul geen twee keer te vragen, dus die is al lekker twee uurtjes onderweg. Daarna zullen ze nog wel een biertje gaan halen, het zal dus wel niet heel vroeg zijn voordat hij terug is.

zondag, april 26, 2009

Schrijfster in spé?

Een poosje geleden kwam Sabine thuis met de mededeling dat ze in Brixen een sagenwedstrijd hadden uitgeschreven voor de kinderen.
Gezien het feit dat haar duits meestal niet zo heel best is op school, zou je verwachten dat ze daar dus niet aan mee zou willen doen. Niets is echter minder waar! Met een klein zetje van mij (joh Sabine, je vindt het op zich toch altijd zo leuk om eigen verhaaltjes te schrijven, ik help wel een beetje mee) is ze gaan schrijven. Na het bespreken van de onderwerpen hebben we besloten dat de sage moest gaan over het ontstaan van de Brixenbach.

Vrijdag werd Paul gebeld of Sabine zaterdag naar de bibliotheek wilde komen om haar verhaal voor te lezen. Ontzettend nerveus maar wel heel trots heeft ze gisteren dan ook haar verhaal voorgelezen:


Daar is ze gelukkig heel goed in, dus ondanks de zenuwen kwam ze toch heel zeker over.
Voor de nieuwsgierigen hieronder het verhaal:
---
Die Sage vom Brixenbach

Vor vielen Jahren lebte eine sehr arme Bäuerin Johanna. Sie lebte am Einködlscharte am Gampenkogel.
Dort war kein Fluß und das Regenwasser das sie fing, war zu wenig um zu überleben.
Mann noch Kinder hatte sie. Eines Tages war eine dramatische Hitzewelle in Brixen. Die Leute aus dem Dorf hatten schon zu wenig Wasser, also was war mit Johanna?
Die Bäuerin fand ein kleines Rehkitz, das fast verdurstet war. Sie rettete diese Geschöpf durch es mit das letzte bißchen Wasser zu versorgen.
Dann zogen große, graue Wolken über den Berg. Der Blitz schlug gewaltig schnell ein und eine Quelle entsprang, die weiter herunter zum Bach wurde.
Das war ein Segen Gottes, weil sie ein Geschöpf seines gerettet hatte!
Seitdem versorgt der Bach die Menschen und Tiere im ganzen Brixental.
---

Het geheel werd omlijst met muziek van de kinderen op klarinet, (tafel)cither, trekharmonica, gitaar en trombone.

Na een uurtje zijn we weer naar huis gegaan, want we moesten nog het een en ander voorbereiden voor de bbq die we ´s avonds gingen houden met vrienden Franz, Martina, Xaver en Thomas. Supergezellig, want we hadden ze al ontzettend lang niet meer gezien.
Eigenlijk zouden we daarna ook nog naar het Jungbauernball gaan, maar we hadden geen puf meer, dus gewoon braaf op tijd naar bed.


Verder nog een kleine correctie op de vorige log. Het blijkt dat de vloerverwarming toch aangesloten wordt door het bedrijf dat ook de warmtepomp regelt, wist de installateur ook niet, maar die was ondertussen langs geweest en had het ook al gezien. Dus toen we hem op het bruggetje vlakbij de camping tegenkwamen en daar even het verkeer stil hebben gezet (grijns) konden we dat snel doorspreken.

Gisteren hadden we qua weer trouwens weer een prachtige dag, het leek wel hoogzomer. Vandaag is begonnen met een dun wolkendek, het zonnetje probeert er alweer doorheen te piepen dus we zijn benieuwd.