In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, februari 14, 2011

Ziek, zwak en Valentijnsdag

Afgelopen week dinsdag stond ik al zwalkend op m´n benen in het buro van de skischool. Het begon al vreselijk slecht voor me omdat de een of andere dronken figuur onze hele trap had volgekotst en die moest ik met m´n toch al zieke lijf gaan schoonschrobben. Niet echt bevorderlijk voor je humeur om 8 uur ´s ochtends... Met heel veel moeite m´n dienst tot 12 uur volgemaakt, maar daarna dan ook compleet ingestort.
Woensdag voelde ik me zo slecht, dat zelfs alleen het in een ligstoel op balkon liggen zo vermoeiend was, dat ik na ongeveer een kwartiertje weer naar bed moest om te gaan slapen. Lezen ging niet langer dan hooguit 5 minuten en dan was het ook echt over.
Gelukkig was afgelopen week geen ontzettend drukke week, waardoor Hans de honneurs zelf kon waarnemen.

Paul en de kinderen zorgden ervoor dat er eten op tafel kwam en de hoogstnodige dingen gedaan werden, dat is dan altijd heel erg fijn.
Vrijdag stortte ook Joris compleet in. Om half vijf ´s ochtends begon het bij hem met overgeven en diarree en dat heeft hij tot een uur of negen volgehouden. Daarna gewoon heel zwak en heel moe, dus heb ik met mijn iets minder zieke lijf voor hem gezorgd.
Zaterdag waren we allemaal weer zodanig opgeknapt dat we het er op waagden om naar Innsbruck te rijden, naar de Ikea. Helaas helaas, een leuk nieuw tafeltje naar onze smaak vonden we niet, net zo min als donkere gordijnen voor onze slaapkamer. Tja met een buurman die regelmatig ´s nachts met alle lichten aan in slaap valt, is dat geen overbodige luxe. We hoeven zo nu en dan bijna niet eens licht aan te doen om te kunnen lezen :(

Zondag ben ik weer aan het werk gegaan. Sabine is naar skiles en Joris op snowboardles. Ze hebben vakantie en hadden daar allebei ook best zin in. Verder lekker een rustig dagje ervan gemaakt.

Vanochtend was het weer raak. Paul ziek. Hoge koorts en ook al problemen met de ingewanden. Ik heb zijn telefoon dus maar meegenomen naar het werk, zodat hij echt uit kon zieken. Joris zou ondertussen met kopjes thee enz. goed voor hem zorgen.

Daar het Valentijnsdag is en ik nog een portie mislukte icing over had (ik had afgelopen week bloemetjes willen spuiten, maar ja, als je je icing niet goed afdekt en het dus klontjes krijgt....), had ik besloten er een valentijnstaartje van te maken. Hier het resultaat. Eenvoudig, maar leuk.


Daar ik bij thuiskomst eerst snel de was had gesorteerd en in de machine had gemikt, de administratie had bijgewerkt en aanmaningen had geschreven, had ik nog net tijd om de taart in elkaar te zetten voordat ik de kinderen weer van hun ski- resp. snowboardcursus op moest halen.
Toen ik in het buro kwam, kwam ook Hans naar binnen rennen en had voor Karin en mij een doos chocolaatjes gehaald. Dat is toch echt wel ontzettend lief! Voor z´n "süße Madels" :-)


Dan ga ik nu snel verder met het inhalen van de achterstand aan werk die ik nog heb liggen van afgelopen week.