In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 31, 2015

eindelijk een beetje zomers

En daar genieten we dus ook met volle teugen van. Het is weliswaar niet de hele dag zonnig en droog, maar gelukkig wel regelmatig.
Niet alleen wij zijn er blij mee, ook onze plantjes vinden het fijn.
De rode bes is alweer een beetje groter geworden en de besjes zitten al in grote getale aan de struik.
 

Ook ons kleine moestuintje doet z´n best.
Links achter zie je spinazie, rechts achter lollo rosso en de voorste twee rijen staan vol met lente-ui. Die laatsten groeien niet erg hard, maar het begin is er in ieder geval.

Dan hebben we nog een tweede bak:

Achteraan staan twee tomatenplanten. De hoogte willen ze niet erg in jammer genoeg, maar de eerste bloemknoppen zitten er in. In de tweede rij van achter staat snijbiet. Helaas wil het zaad dit jaar niet meer erg kiemen, maar een paar plantjes staan er toch. Dan een rij met kleine worteltjes en de voorste rij is voor de zomersla.

Zo gauw het weer het een beetje toe laat zitten we op het terras of gaan we ergens heen.

Vrijdag was Sabine´s laatste dag voor dit jaar en voor haar klassenleraar had ze een lekker flesje wijn meegenomen. Hij heeft dit jaar veel voor haar gedaan, dus wilden we toch even laten merken dat we dat zeer waarderen. Bij een prachtige wijnwinkel (Klosterhof) in Kitzbühel lieten we ons adviseren en kozen de volgende wijn. Klik op de foto voor de uitleg.
http://www.uvinum.nl/bordeauxwijn/chateau-cissac-2011


Sabine en ik hebben gister een picknickje ingepakt en zijn tussen de middag naar Aschau in het Spertental gereden. Daar zijn we een berg opgelopen en hebben al genietend van het prachtige uitzicht onze broodjes opgegeten. We waren net klaar toen de wolken die al een tijdje dreigend op ons af kwamen, wel heel donker werden. Snel liepen we naar beneden en halverwege begon het inderdaad aardig te regenen. Gelukkig hadden we daar al op gerekend en dus onze regenjassen mee. Daarna zijn we weer rustig naar huis gereden waar de mannen zich tussen de middag op een klein bbq-tje hadden getrakteerd en daarna ook een rondje waren gaan wandelen. Het weer klaarde snel op, dus heb ik ook nog heerlijk een boekje op het terras zitten lezen.

Vandaag was het ook al weer heerlijk weer en na een lekkere luie ochtend stapten we in de auto naar Leogang, want daar had Paul een kartbaan ontdekt.
Sabine, Joris en Paul hebben daar heerlijk rondgecrossed, terwijl ik foto´s maakte.
Hier komt Paul aan scheuren, hij had goede concurrentie van een andere vader die er ook flink vaart in had. Ze waren goed aan elkaar gewaagd en uiteindelijk won Paul, dus die z´n dag kon niet meer stuk ; - )
Hier onder zie je Sabine en Joris in gevecht. Sabine maakte uiteindelijk een klein stuurfoutje waardoor Joris haar inhaalde. Maar ook die twee zijn aan elkaar gewaagd.
Na de inspannende rondes hebben de kinderen een ijsje genomen, Paul en ik iets te drinken. Daarna hebben ze nog een keer 10 minuten gereden, waarbij ze de andere twee karters compleet van de baan reden. Toen was het weer genoeg geweest en reden we weer door het prachtige landschap naar huis. Sabine moest nog even door naar Wörgl, waar ze met een vriendin had afgesproken.
Omdat het nog steeds heerlijk weer was, hebben we voor het avondeten de bbq aangestoken en de kipfilet die we nog hadden liggen gegrilld. Daarbij een flinke salade en wat patatjes en wij waren weer helemaal tevreden.

Morgen moeten we helaas weer vroeg op, want Sabine is weliswaar vrij, maar Joris moet natuurlijk wel gewoon naar School.