In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 07, 2005

Taart!

En ja hoor, de taart is helemaal geslaagd! Voor het resultaat mogen jullie mijn andere pagina even bezoeken cake van petra.
Daarop staat de sponge bob taart van vandaag en ook nog (eindelijk, schaam schaam) de taart die ik gemaakt heb toen ons nieuwste nichtje afgelopen december (de 18e om precies te zijn) geboren was. De taart zelf was dat keer niet het grote kunststuk, dat waren de poppetjes die ik erbij gemaakt had. Een moedermuis en een babymuisje in een half eierdopje.

Dat was het even voor vandaag, ik heb bij uitzondering namelijk eens zin om tv te kijken en ga dat dan ook lekker doen.

vrijdag, mei 06, 2005

Terug van vakantie

Zo, dat was even gezellig met z'n allen op vakantie.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me zo nu en dan al een soort huismeester voelde. Stofzuigen deden we 2 tot 3 keer per dag, want met 12 man in een huisje ontbijten, soms lunchen en altijd avondeten, dat levert toch een hoop zooi op hoor!
Gelukkig vind ik stofzuigen altijd wel leuk om te doen, dus dat scheelt weer :) De afwas daarentegen vond ik een stuk minder (daar blijf ik een hekel aan hebben, zo gauw het gaat, ga ik daarvoor een Truus regelen) want ook die moet natuurlijk zoveel keren per dag gedaan worden.

We zijn uiteindelijk donderdag toch nog naar Koningin Juliana Toren geweest.
Hartstikke leuk was het met die kinders, maar wel vermoeiend. De twee oudsten (7 en 5) gingen prima, maar de andere drie (3, 3 en 2) waren best moe en tegen het eind echt op. Toen moesten we ook nog een kilometer lopen naar de parkeerplaats en dat is een eind met twee van die zandzakjes aan je armen. Maar wel weer supergezellig.
We hebben tijdens de vakantie ook weer lekker gegeten (tja ik blijf er dol op, haha).

maandag hadden we ciabatta met kip tikka, crème fraiche en sla. toe hadden we karamelvla en slagroomvla

dinsdag: kipfilet met paprikasaus (gemaakt met 28 paprika's), zilvervliesrijst en sperziebonen

woensdag: gehaktschotel met krieltjes, gemengde sla met radijsjes en ijs toe

donderdag: tiroler gröstl, sauerkraut mit kümmel, gemischter Salat en toe gemengd fruit met yoghurt


Vandaag hebben we als feestelijke afsluiting nog een kopje koffie/thee met gebak genomen, toen de kinderen nog even in de binnenspeeltuin laten ronddollen en daarna weer naar huis gereden.
Daarnet ben ik alvast begonnen aan de taart voor buurjongetje Levi. Hij wil graag een sponge bob taart dus die gaan we maken.
De cake heb ik net uit de oven getrokken en de icing is alvast aangemaakt, zodat het mooi op kleur kan komen. Morgen ga ik daarmee weer eens flink aan de slag.
Vind ik erg leuk, want het is weer een tijd geleden dat ik er echt iets mee heb gedaan. Natuurlijk zal ik jullie weer uitgebreid laten meegenieten, dus jullie kunnen morgen een foto verwachten.

Van de mensen van het appartementshuis nog niets gehoord, wel gezien dat ze een oproep hebben geplaatst op een Oostenrijk pagina op internet en gezien dat ze liever mensen zonder kinderen hebben (veel mensen schijnen kinderen helaas meer als een last te zien dan als positief punt wat jammer is), maar we wachten rustig af, als we meer weten horen jullie dat natuurlijk ook.

dinsdag, mei 03, 2005

Weertje!

Vakantie! Gelukkig wel eeen soort van internet cafe hier typend tegen de tijdklok eerst een blogje met een rottig toetsenbord maar goed... een mens moet wat.

Gistermorgenvroeg vertrokken uit W'werf, eerst naar zandvoort om de eerste race te zien van Robert van kantoor! Echt ontzettend leuk. De eerste race zou om 11.20 beginnen, maar zoals wel vaker bij races werd dat natuurlijk uitgesteld ;)
Uiteindelijk een hele mooie race gezien waarbij robert startte vanuit 28ste positie en finishte als negende! De tweede manche hebben we helaas niet kunnen zien, maar via de SMS heb ik vernomen dat hij als 2de op 0.0004 seconden onder de geblokte vlag doorschoot.

Vanuit zandvoort doorgetuft(over keulen en aken)naar Coldenhove in Eerbeek.
Vandaag zouden we even naar de koningin Juliana Toren gaan, helaas brak de wolk open en zijn we voordat we de toegangspoort waren gepasseerd weer teruggekeerd....

Groeten,
Paul