In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 08, 2011

Dat was weer een heerlijk weekendje

Vrijdag kwamen ook de lessen van mijn studie binnen en kon ik echt aan de slag gaan. Sowieso eerst flink inlezen, bekijken hoe de leeromgeving in het internet werkt, aanmelden voor de universiteitsbibliotheek (gaat deels ook op afstand, een heel aantal vaktijdschriften zijn deels electronisch verkrijgbaar voor de studenten) en voor ik het wist was de vrijdag en ook een deel van de zaterdag voorbij. Makkelijk is het niet, na zoveel jaar weer echt heftig leren, maar interessant is het tot zover in ieder geval wel. De eerste les ben ik doorheen, les twee heb ik doorgelezen, het doorwerken gaat morgen gebeuren.
Maar voor het zover is, ga ik morgen eerst op het studentenforum kijken of ik de vragen van les 1 wel goed beantwoord heb en of ik de opdrachten dus wel goed begrepen heb. Ik verwacht dat ik eind van de week zover ingewerkt ben, dat ik niet meer hoef te zoeken en dat ik dus een stuk sneller op ga schieten dan ik nu heb gedaan. Het voordeel van deze studie vind ik dat het meerdere disciplines in zich verenigt: pedagogie, psychologie, philosophie en ook deel philologie (taalgeleerdheid). Ik ben dus ook heel benieuwd naar het verdere verloop.

De zaterdag is trouwens niet zo verlopen als geplanned. Ik was nl. ongesteld geworden en degenen die mij kennen, weten dat dat voor mij platliggen betekent, in ieder geval de eerste twee dagen, dus gesport werd er door mij niet. Sabine had geen zin om alleen te gaan fitnessen en daarmee had Paul geluk, want die zocht een squashmaatje. Nu had Sabine dat nog nooit gedaan, maar wel zin om het eens te proberen. Terwijl Joris en ik genoten van het zonnetje, bleven Paul en Sabine goed anderhalf uur weg. Als verrassing hadden ze ook nog boodschappen gedaan, zodat we heerlijk buiten konden blijven en bbq-en.

Vandaag werd ik wakker gemaakt met een heerlijk ontbijtje op bed. Natuurlijk ook nog van elk kind een knutsel erbij. Tussen de middag alweer lekker gebbq-ed, Paul had erg z´n best gedaan op een paar mooie spiesen en die waren dan ook erg lekker. Gemarineerd met een koreaanse bbq-saus die ik een poosje geleden bij zo´n asia winkel had gekocht. Dat sausje blijft in ieder geval op de bestellijst staan, want hij is erg lekker.
Daarbij ook nog gelachen met de buren. Richard houdt namelijk wel van een heet/pittig sausje. Daar Sabine net haar mond gebrand had aan de bananen-chilisaus, hebben we hem die laten proeven. Eerst riep hij al dat het eigenlijk alleen maar zoet smaakte, kwam hij er even later achter dat de nasmaak toch wel heet was :) Maar nog grappiger was dat we hem daarna de hete chilisaus met knoflook lieten proeven. Hij riep dat die niet echt heel heet, maar vooral smaakvol was, waarop Evy ook een vingertje proefde. Die liep vervolgens al scheldend weg om haar mond uit te spoelen, want die saus was natuurlijk wél heet. Het was een heel grappig gezicht moet ik eerlijk zeggen. Sabine dook ook meteen achter Evy aan met een schijf komkommer, want dat koelt natuurlijk toch echt een stukje beter.

Verder hebben we vandaag ook weer genoten van het heerlijke weer. Joris heeft het gras weer gemaaid, het terras een beetje geveegd en alle planten water gegeven. En vanavond zijn we naar Schmiedhäusl gegaan om te eten, we wisten eigenlijk geen van allen wat we zouden moeten gaan eten en hadden ook geen van allen echt zin om te koken.
Ik had een heerlijke runderfilet, met salade en wat patat.
Sabine nam kasspätzl, Joris een pizza prosciuto en Paul had een jägerschnitzel. We vonden het allemaal ontzettend lekker en vooral heerlijk dat er voor ons gekookt werd.
Nu liggen we lekker op de bank, kijken naar Galileo en genieten van de rust voordat het morgen weer allemaal hektisch wordt.