In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juli 21, 2011

fietsen en dolfijnen

Joris wilde graag fietsen en we wilden eigenlijk ook best naar het dolfinarium, dus die hebben we gecombineerd. Volgens Paul was het maar een kilometertje of 7 dus best te doen voor ons ongeoefende fietsers.
Het bleken 15 kilometer te zijn en dat met lekker wat wind langs het water is natuurlijk best zwaar op gehuurde fietsen. Maar we hebben ons er best doorheen geslagen, vond ik.
Na een uurtje fietsen kwamen we aan bij het dolfinarium en hebben daar genoten van de zeeleeuwenshow, dolfijnenshow, walrussenshow en vooral van de roggen. Die laatste vonden het heerlijk om geaaid te worden en kwamen dus ook continu langs het publiek zwemmen. Sabine en Joris hebben er flink gebruik van gemaakt en geaaid tot ze niet meer konden.

Daarna bij de snackbar tegenover het dolfinarium hollandse frituurlekkernijen gehaald en de terugweg weer aanvaard. We waren best moe dus toen viel het nog een keer extra tegen toen we wind tegen hadden en er ook nog een buitje viel, was dat best ff slikken. Want dan is een uur fietsen best veel.
Thuisgekomen lekker wat gedronken en een koekje gegeten, waarna ik ben gaan koken.
Kip Siam, ook best weer eens leuk, maar helaas niet zo lekker als we in ons hoofd dachten.

Vandaag is onze laatste overnachting hier in dit huisje. We hebben het hier prima naar ons zin gehad en kunnen het iedereen aanraden, als je eens op vakantie wilt in deze omgeving is dit park en ook dit huisje zeker aan te raden!

woensdag, juli 20, 2011

woensdag 20 juli 2011

Paul en ik hebben de kinderen vandaag wat langer laten liggen en zijn eerst samen boodschappen gaan doen. Het brood hadden de kinderen en ik natuurlijk gisteren al opgegeten en ook het broodbeleg is vrijwel helemaal op.
De kinderen waren al wakker toen we terug kwamen, dus hebben we toch nog samen ontbeten.

Wat later in de ochtend zijn de kinderen naar de recreatieruimte gegaan en kwamen mijn tante Greet en oom Luc op visite. Echt hartstikke leuk dat ze langskwamen, want we hebben elkaar sinds ons vertrek uit Nederland niet meer gezien. Foto´s gezien van mijn nichten en hun families en weer een beetje bijgepraat. De kinderen waren er ondertussen ook weer bijgekomen en lekker samen een stuk vlaai gegeten. Daarna moesten ze helaas alweer weg, maar zoals gezegd, was het sowieso super dat ze langs zijn gekomen.
Daarna zijn de kinderen en ik weer naar het surfstrandje gegaan, waar we lekker bij het water gespeeld hebben. Tegen half twee weer naar het huisje gegaan om tussen de middag te eten, waarna Diana en oma kwamen om Manon op te halen. Om vijf uur gingen ook die weer naar huis. De kinders zijn nog even in het speeltuintje gaan spelen terwijl ik nog even buiten ben gaan zitten.
Lekker tartaartjes met peultjes en gebakken aardappels als avondeten en griesmeelpudding met bessensap als toetje.

en dan nu de volgende dagen

Zaterdag 16.7.11

Daar Paul natuurlijk gewoon moet werken, staan we om half acht op om samen te kunnen ontbijten. Wel zijn Paul en ik ook om acht uur nog even boodschappen gaan doen, zodat we het grootste deel van de week voorzien zijn. Na het ontbijt is Paul meteen naar Almere gereden om aan het werk te gaan, terwijl de kinderen en ik een wandelingetje zijn gaan maken. Het weer was helaas niet zo best en we hadden onze regenjassen niet mee, dus we zijn maar weer terug naar het huisje gegaan, waar we ons de rest van de (regenachtige) dag prima hebben vermaakt. We hebben ook nog heerlijk buiten kunnen zitten, want we hebben hier een prachtig stukje overdekt terras.
Joris heeft braaf z´n huiswerk gedaan, alhoewel hij eerst wel weer even in paniek raakte. Hij heeft nu eenmaal het nadeel dat hij z´n duits en wiskunde vrij snel vergeet als hij niet blijft oefenen, dus we hebben oefenboeken voor hem aangeschaft. We oefenen nu dagelijks een half uur tot een uur met hem, zodat hij niet weer een achterstand heeft opgelopen op het moment dat het nieuwe schooljaar begint.
Hij vindt het ook niet echt erg ofzo en we kunnen er wat rustdagen tussen zetten als we willen, dus dat komt allemaal wel goed.
Daarna hebben we ook nog lekker een spelletje gespeeld, zodat het toch echt vakantie is.
Avondeten doen we om zeven uur, waarna Paul weer verder werkt (wel hier in het huisje dus fijn bij ons) en de rest van ons wat tv kijkt, een spelletje doet of gewoon wat leest.

Zondag 17.7.11
Weer om half acht opgestaan en met z´n allen ontbeten.
Joris, Sabine en ik zijn weer lekker een stuk gaan wandelen, waarbij we ook nog een tijd hebben gekeken bij de surfschool hier vlakbij. De kinderen hebben in de speeltuin gespeeld en ik heb lekker buiten zitten leren. Een rustige en heel gezellige dag.

Maandag 18.7.11
Geen beste dag, het heeft veel geregend, dus we zijn veel in het huisje en op ons overdekte terras geweest. Wel lekker spelletjes gedaan en Joris heeft ook mooi en snel z´n huiswerk gedaan. Ik heb het eten voor dinsdag al gekookt, zodat we dat alleen nog maar hoeven op te warmen, want dan gaan we de hele dag weg.
Iets over achten kwam nichtje Manon aan, want die komt gezellig met ons op dinsdag mee naar Walibi Flevo. Hartstikke leuk natuurlijk en de kinderen waren heel erg blij om elkaar te zien.

Dinsdag 19.7.11
Ook nu weer om half acht opgestaan en Paul na het ontbijt uitgezwaaid.
Toen hebben we een half brood belegd, ontbijtkoek gesneden en veel pakjes drinken ingepakt. Daarna zijn we naar de bushalte gewandeld om de bus naar Walibi te nemen. Helaas kwam de bus niet, waarna we hebben besloten om dan maar die 3 km te gaan wandelen. Voor ons Oostenrijkers een makkie, want dit vlakke land wandelt heel makkelijk, voor Manon die gewend is om te fietsen toch een stukkie verder.
Maar de beloning was prachtig, het weer was in tegenstelling tot de voorspelling prachtig! We hadden een heerlijk zonnetje en door de relatief slechte weersvoorspelling niet al te veel bezoekers. Mooier kan natuurlijk niet voor ons. We zijn in alle achtbanen geweest, Manon heeft haar angst voor de Goliath overwonnen en is er uiteindelijk toch ingegaan. Ze vond het zo leuk, dat we daarna meteen nog een keer zijn geweest.
Natuurlijk hebben we ook de nieuwe achtbaan "speed of sound" uitgeprobeerd waarbij je het trajectje eerst vooruit en vervolgens achteruit aflegt. Cool!
Om iets over tienen waren we in het park en om half acht kwam Paul ons ophalen. Uitgeput maar voldaan in het huisje het eten opgewarmd en genoten van de welverdiende maaltijd.
Het was alweer tien uur toen we onze bedjes indoken, na deze zeer geslaagde dag.

Vakantieverslag

Donderdag 14.7.11
Om twaalf uur ´s middags zijn we vertrokken op onze lange reis naar Nederland en er moet gezegd, de reis liep redelijk voorspoedig. Daar waar een file stond, zijn we gewoon een stukje omgereden door een prachtig stukje van de zogenaamde romantische route in Duitsland en dat was eerder een extra stukje vakantie door de "graanschuur" van Europa.
Tegen 20.00 uur kwamen we aan in Köln, waar we een kamer boekten in het A&O Youthhostel. Midden in de stad, tegenover de Fachhochschule Köln en tegen een hele goede prijs (€ 67,50 voor een 4-pers kamer, ontbijt en een parkeerplaats in de garage). Natuurlijk moet je geen supergrote of mooie kamer verwachten, maar een stapelbed, een 2-persoonsbed, een kleine tv, een aparte wc en douche zijn helemaal goed natuurlijk voor die prijs. Omdat het hotel om die tijd geen eten meer serveerde, zijn we een stukje verder op het plein gaan eten. Daar kwamen we bij een heel klein italiaans restaurantje met 7 tafels, waar we lasagna en pizza gegeten hebben. Ook hier weer heel schappelijke prijzen. Lasagna voor € 4,50 en de pizza  (26 cm) voor € 3,90. Je kunt merken dat het een studentenstad is. Gelachen hebben we ook, want op de menukaart stond als adres: KLÖN in plaats van KÖLN, dus sindsdien heet het bij ons Klön :-)

Vrijdag 15.7.11
Om 8 uur opgestaan, Sabine toegezongen en vervolgens naar de ontbijtzaal. Daar was eigenlijk het enige moment dat we merkten dat we in een jeugdhotel waren, je moest de resten van de eerdere groep zelf van de tafel opruimen, maar ach, dat was niet echt erg te noemen.
Daarna gingen we weer richting auto, want we hadden de kinderen wijsgemaakt dat we nog een uur of 6-7 moesten rijden. Als verrassing voor Sabine´s verjaardag hadden we namelijk een dagje Phantasialand ingeplanned. Het mooiste was dat de kinderen helemaal niets door hadden, we reden met de navi en dat ding stuurde ons allerlei kanten op (zo leek het tenminste), waardoor we uiteindelijk zonder dat ze het echt doorhadden op de parkeerplaats van Phantasialand stonden. Daar hebben we Sabine nog eens met haar verjaardag gefeliciteerd en verteld wat we gingen doen.
Ze was er weer helemaal door ontroerd en wij dus ook blij.
We hebben er een ontzettend leuke dag gehad en Sabine en ik hebben alle achtbanen uitgeprobeerd. Joris hebben we over kunnen halen om mee te gaan in de Black Mamba, een achtbaan waarin je in een stoel zit en je benen dus los hangen. Hij was er best heel bang voor, maar vond het uiteindelijk ontzettend leuk en was heel erg trots op zichzelf dat hij erin had gedurfd. Hij voelde zich naar eigen zeggen daarna "heel erg vrij".
Om vijf uur zijn we weer in de auto gestapt om richting Biddinghuizen te rijden, waar we om ongeveer kwart over acht aankwamen. We kregen de sleutel van ons huisje en ik moet zeggen dat we blij verrast waren met de staat waarin het verkeerd. Het is echt een leuk, mooi ingericht vakantiehuisje met een redelijk ruime tuin.
Daarna zijn we snel naar Biddinghuizen gereden om wat te eten bij een snackbar, maar eerst (lang leve de vrijdagavondopening tot 21.00 uur van de supermarkt) hebben we inkopen gedaan bij de supermarkt zodat we in ieder geval het ontbijt voor de volgende ochtend bij elkaar hadden.
Hierna hebben we genoten van het nederlandse snackbarvoedsel, want kaassouflé, goulashkroket, shoarmarol en frikandel speciaal kennen we in Oostenrijk nu eenmaal niet.

Om tien uur zijn we moe, maar voldaan gaan slapen.