In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 12, 2015

Wandelen in Wörgl en stress

Zaterdag was redelijk volgeplanned. Sabine ging met een vriendin naar Wörgl naar de muziekwinkel en had ´s avonds een verjaardagfeestje in Kufstein waar ze naar toe moest. Joris ging met de snowboardgroep naar Söll en Paul en ik hadden een bezoekje aan de sauna in Wörgl op de planning staan.
Maar natuurlijk hebben we eerst uitgeslapen :) Het belangrijkste van de hele week, LOL!

Paul en ik gingen eerst nog even wat spullen afleveren bij een klant in Wörgl en toen meteen door naar de sauna. We waren er om 12:00 uur, zodat het nog niet te druk zou zijn. Dit was alleen een kleine misrekening, want het was er niet alleen helemaal niet druk, het geheel was nog dicht! Tja, normaalgesproken gaan we op zondag en dan is de sauna al vanaf 11:00 uur open, op de andere dagen pas vanaf 13:00 uur. Oeps!
Gelukkig straalde het zonnetje aan de hemel, dus zijn we gewoon eerst lekker een wandeling gaan maken. Weer eens iets anders, wandelen in Wörgl.



Om 13:00 uur stonden we natuurlijk gewoon weer vrolijk voor de deur en waren blij dat we zo vroeg gegaan waren, want het stroomde redelijk snel vol. Dat leek tenminste zo, want we zagen even later dat er weliswaar in het stukje waar wij zaten geen stoel meer vrij was, maar een stukje verderop wel. Toen we een paar uurtjes later uitgerust en wel weer thuis kwamen, waren de kinderen ook al thuis en hebben we gezellig bij kunnen kletsen. Sabine heeft weer een nieuwe gitaar besteld (d´r vierde....), want er was zo´n goede aanbieding en Joris had zwaar maar wel gezellig met de groep geboard.
Even later kwam er ineens flinke stress opzetten, want Joris was compleet vergeten dat hij voor de kerstvakantie de opdracht had gekregen om voor biologie een werkstuk van 10-15 pagina´s te maken! En die moet dinsdag klaar zijn....

Het was ondertussen etenstijd en we hadden besloten dat wij bij de chinees in Hopfgarten zouden gaan eten, dus daar snel heengereden. Paul verloor de toss van Sabine, dus zij mocht rijden :) We hebben heerlijk gegeten moet ik zeggen, daar gaan we zeker nog een keer heen.
We hadden vooraf:
een loempia
mini loempiaatjes
gebakken vleespakketjes
gebakken wontons

Daarna:
2x gepaneerde eendenborst & kipfilet
1x 3 soorten vlees in een nestje
1x babi panggang (helaas slechte kwaliteit foto)

Voor een toetje hadden we geen plek meer.

Na thuiskomst stapte Sabine alweer snel in de auto voor het feestje en ging Joris hard aan de slag om informatie te vinden voor z´n werkstuk.
Wel tijdig naar bed, want zondag zou hij toch echt hard moeten werken om alles klaar te krijgen.
Sabine kwam uiteindelijk om iets voor half drie thuis (eigenlijk wilde ze niet zo lang gaan, maar de jarige had speciaal voor Sabine 2 metal-fans uitgenodigd en het klikte prima, dus tja...).

Zondag begon de ochtend met Joris die hard aan de slag ging. Gelukkig keek Paul tegen half tien even de informatie door die Joris gevonden had en die bleek veel te moeilijk te zijn. Nog grotere stress natuurlijk! Gelukkig ben ik erg goed in zoeken met Google, dus had binnen de kortste keren wel een begrijpelijke site gevonden. Die hebben we uitgeprint, Joris heeft nog wat foto´s erbij gezocht en vervolgens kon hij aan de slag.
De mazzel die hij had, was dat minstens de helft van de pagina´s handgeschreven moest zijn, dus we hebben hem alles met de hand laten schrijven. Dan heb je een stuk minder informatie nodig.
Ondertussen heb ik gezorgd dat het huishouden weer helemaal bij was, zodat vandaag en morgen geen probleem zijn. Als ik bij de skischool aan de slag ben, dan heb ik daar ´s avonds echt geen zin meer in.
Paul en Sabine gingen ´s middags naar de sportschool en aansluitend de sauna, terwijl ik Joris heb geholpen. Zo tegen half vijf was hij al erg moe en om half zes zijn we maar alvast gaan avondeten, want het kind was doodop. We hadden lekker geröstete knödel (met ei opgebakken knödels) met parmazaanse kaas. Daarna gingen we weer vlijtig verder met het werkstuk. Uiteindelijk was de klus om half zeven vrijwel helemaal geklaard. Alleen de inhoudsopgave moet nog geschreven worden.

Vanochtend hesen we onszelf weer om 6 uur uit bed en nadat we de kinderen naar school hadden gedirigeerd, heb ik nog even een wasje in de wasmachine gemikt, nog wat blogjes gelezen en toen was het weer tijd voor de skischool. Dit is een van de laagseizoenweken, dus er is weinig te doen, maar goed, het buro moet nu eenmaal bezet zijn.

Joris is vanmiddag meteen aan z´n huiswerk begonnen en toen ik thuiskwam hebben we samen de inhoudsopgave van z´n werkstuk gemaakt. Het werkstuk werd meteen in de schooltas gestopt, want het is echt iets voor Joris om het netjes klaar te leggen en vervolgens te vergeten...

Had ik pas geleden een prachtige ochtendlucht gefotografeerd, vandaag mochten we genieten van een fantastisch mooie avondlucht.



Het avondeten bestond dit keer uit kalkoencurry, lekker op voorraad uit de vriezer. Ik had de bakjes er zondagavond al uitgehaald, zodat we alleen nog op hoefden te warmen. Ideaal is ook, dat er bij ons in een curry altijd veel groenten zijn verwerkt, dus er hoeft echt alleen nog maar rijst bij gekookt te worden. En natuurlijk wat papadums gebakken, die vinden we ook zo lekker. Fijn na een hele dag van huis weg te zijn geweest :)

De eerste was is ook al weer opgeruimd en de tweede zit in de droger. Een handdoekenwas, dus die hoeft alleen gevouwen en opgeruimd. Tevens staat er een brood in de oven, zodat we morgen een lekker boterhammetje hebben bij de heerlijke eiersalade die Paul heeft gemaakt. Tja, je bent verwend met lekker eten of niet. We vinden onze eigen creaties over het algemeen nou eenmaal lekkerder dan de vol met conserveringsstoffen zittende etenswaren uit de winkel  :)