In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 14, 2005

Starwars en het bos

Gisteren was het weer een fijn dagje. Weer een berg zooi weggewerkt en om 11.15 uur vond Joris dat hij zo moe was, dat hij naar bed wilde. Ik heb hem ook meteen het bed in gemikt, want om 13.00 uur moest hij weer op school zijn.
Om 12.30 uur kwam Sabine thuis en heb ik Joris uit bed gehaald, we hebben lekker een broodje met chocoladepasta gegeten en daarna hebben Sabine en ik Joris naar school gebracht. Toen zijn we samen bij Lidl boodschappen gaan doen, want we moesten nog het een en ander halen voor het weekend en daarna fijn samen een spelletje gedaan.
Toen het weer tijd was om Joris op te halen, was Sabine net naar tv aan het kijken, dus ik ben Joris alleen gaan halen en wij hebben samen nog even de laatste drie boodschapjes bij Deen gehaald.

Thuis hebben de kinders heerlijk samen buiten gespeeld en al snel kwam Paul ook al weer thuis.
Gisteravond heb ik heerlijk naar Starwars, deel 2 zitten kijken.
Vorige week deel 1 al gezien, dus nu deel 2 bekeken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het verhaal dit keer erg slap vond, dus dat viel me helaas wat tegen. Maar nu ben ik wel heel benieuwd naar deel 3 en die komt als ik het goed heb binnenkort in de bioscoop, dus daar moeten Paul en ik maar een lekker avondje uit van maken denk ik zo.

Vandaag mocht ik heerlijk uitslapen en na het een en ander in huis gerommeld te hebben zijn we nog even naar de Action gegaan om mijn favoriete shampoo in te slaan (die was deze week in de aanbieding van E 3,19 voor E 1,39) en toen nog even langs onze over datum zaak. Die hadden deze keer helaas bijna niets voor onze gading. Alleen wel een leuke mickey mouse bakvorm voor maar E 3,50, 24 vietnamese loempia's voor E 4,- en 24 flesjes Dommelsch Ice voor E 4,-.

Toen zijn we met de kinderen even heerlijk naar het Robbenoordbos gegaan. Het weer is heerlijk, alhoewel de wind flink te keer gaat, maar daar heb je in het bos geen last van.
Normaalgesproken komen we nooit in dit deel van het bos (het is ook maar een klein bosje), maar het was wel erg leuk om met de kinderen te wandelen. We kwamen er echt bijna niemand tegen en zijn er een uur zoet geweest. Toen nog een klein stukje gereden richting het IJsselmeer en daar zagen we dat er bij het gemaal open dag was. We zijn even naar binnen geweest, maar er is niets meer te zien dan een aantal hokken waarin de machines zitten. Niet erg leuk voor de kinderen, alhoewel we ons ook best even hebben vermaakt met het kijken naar de sluis (helaas geen boten die er op dat moment door moesten).
Toen hebben we om deze mooie dag te vieren op het terrasje naast de sluis nog wat gedronken en een koek (en Sabine appeltaart) gegeten en nu zijn we net weer thuis.

Om de dag nog feestelijker te maken eten we straks een heerlijk in de oven gebraden kippetje (in chinese marinade) met patatjes en snijbonen, dus voor ons kan het niet meer stuk.

Morgen gezellig bij vrienden bbq-en en dan natuurlijk ook nog eens de maandag vrij om met z'n allen wat leuks te doen. Ik verheug me al ontzettend op de rest van dit weekend.

donderdag, mei 12, 2005

Heerlijke dag

Lieve mensen,

wat is het vandaag toch een heerlijke dag. Het zonnetje schijnt alsof het al zomer is. De wind is helaas nog behoorlijk koud, maar ook dat wordt vanzelf beter.
Ik zat net lekker met de kinderen in de tuin, een beetje in de luwte en ik voelde mezelf alweer verbranden, zo fijn is het zonnetje weer aanwezig.

Vanuit Oostenrijk hoor ik ook alweer berichten dat het weer daar langzaam maar zeker weer richting de zomer aan het gaan is, alhoewel het in de bergen nog steeds sneeuwt. Prachtige combinatie, zon en sneeuw.

Hier in de tuin zien we onze heg weer heel langzaam bijkomen. Het ding heeft een gigantische klap gekregen door de sneeuwval afgelopen winter en is zich daar nu bovenop aan het vechten. De eerste groene blaadjes verschijnen alweer heel voorzichtig. De berken staan weer volledig in het groen, het gras heb ik gisteren net weer eens gemaaid en ziet er ook weer prachtig uit.

Wat kan zo'n zonnetje toch een hoop goed doen voor een mens haar humeur :-D

dinsdag, mei 10, 2005

verzekeringen

Nog maar zo'n 82 nachtjes en dan wonen wij echt in Oostenrijk. Hoogste tijd dus om zaken als verzekeringen enzovoorts eens onder de loep te nemen. De pakketverzekering is inmiddels opgezegd en ook naar de autoverzekering een mailtje gedaan dat we per 1 augustus geen gebruik meer zullen maken van hun diensten.
Het enige waarvan we nog steeds niet weten hoe we dat moeten regelen, is de ziektekostenverzekering. Het feit dat Paul voor een NL opdrachtgever blijft werken, houdt namelijk in dat hij in NL verzekerd moet blijven (zover onze verzekeringsman wist te vertellen) en die polissen zijn erg duur, dus daar willen we liever niet aan.

Langzaam aan verbreken we zo al onze nederlandse 'contacten', heel maf meer ook heel leuk. Het betekent dat Oostenrijk steeds dichterbij komt en we hebben er veel zin in.

maandag, mei 09, 2005

poetstijd

Zoals jullie weten, heb ik op de functie van huismeester gesolliciteerd en naar aanleiding van de advertentie die ik op internet vond, werd ik erg nieuwsgierig.
Daarin staat namelijk dat je gemiddeld zo'n 15 uur per week moet werken voor het verkrijgen van je onderkomen. Nu vind ik dat erg weinig en ik vroeg me dus af hoelang het eigenlijk duurt voordat je 4 bedden hebt verschoond; 3 slaapkamers, een huiskamer, een keuken, 2 halletjes hebt stofgezogen; de huiskamer en keuken hebt gedweild, de wc en de badkamer (met nog een wc) hebt schoongemaakt (inclusief het afnemen van de muren), de tafeltjes, stoelen, keukenkastjes en deuren hebt afgenomen, rommeltjes hebt opgeruimd en alle losslingerende kleding en handdoeken hebt opgeruimd.

Sommige zaken zal je bij een appartement niet hoeven doen (losslingerende kleding en speelgoed opruimen), maar waarschijnlijk ben ik nog wel iets vergeten dat je daar wel moet doen, dus dat compenseert mooi.

Zijn jullie al nieuwsgierig hoe lang ik er over gedaan heb?.................. 1 uur en 20 minuten.
Al met al helemaal niet slecht, al zeg ik het zelf. Dus laten we stellen dat je per appartement anderhalf uur kwijt bent (dan werk je dus wel heel flink door) dan kosten 5 appartementen je 7 en een half uur. Dat ronden we af op 8, want er is vast nog wel de 1 of andere onverlaat die z'n afwas heeft laten staan die je ook nog moet doen.

Verder neem ik aan dat een huismeester nog wel een ietsje pietsje meer doet dan appartementen schoonmaken. We gaan uit van het schoonhouden van de gezamenlijke ruimtes, laten we dat per dag op 1 uur stellen (in de winter kost dat natuurlijk minstens 2 keer zoveel tijd want dan heb je veel vieze, natte inloop). Dan zit je al minstens op 13 uur en dan heb je in de winter nog het sneeuwruimen, waarvan ik al gehoord heb, dat een gemiddelde per dag van 2 uur helemaal zo gek nog niet is en in de zomer natuurlijk het onderhoud van de tuin, dat gaat allemaal ook door als er eens geen gasten zijn.

Die 15 uur zal dan waarschijnlijk per persoon bedoeld zijn, want klein onderhoud en flinke schoonmaakbeurten van het huis horen er nu eenmaal ook bij, net als contacten onderhouden met de gasten, eventuele leveranciers en de eigenaren.
Bij mekaar een flinke klus, niet echt goed betaald, maar wel met een vrijheid van handelen die mij erg aanstaat en waardoor ik dus ook af wil zien van een goede betaling die ik natuurlijk als directiesecretaresse wel gewend was.

Ik ben heel benieuwd of er nog veel meer mensen op de baan hebben gesolliciteerd en natuurlijk ook wanneer de eigenaren een beslissing zullen nemen. Maar ik heb in ieder geval alvast m'n voorwerk gedaan en weet nu zo'n beetje (hoop ik dan) wat ik kan verwachten en dat is weer leuk, vind ik zelf dan.

zondag, mei 08, 2005

Moederdag

Mensen, wat een fijne dag heb ik tot nu toe al gehad!
Vanochtend door dochterlief verrast met een ontbijtje op bed (kopje thee en een cracker met jam en kaas) en met een prachtige ketting van Joris, gemaakt van in stukjes geknipte rietjes en twee gekleurde papieren bloemen.
Daarna had Sabine (met Paul) gezorgd voor lekker gekookte eitjes en een gedekte ontbijttafel, waar we nog een broodje hebben gegeten.

Paul en Sabine hebben samen de afwas gedaan en de zooi beneden opgeruimd (vooral Paul), terwijl ik boven de hele was heb staan wegwerken. De lijnen hangen nu vol en de kasten liggen weer vol met gestreken goed, heerlijk.

Van Sabine kreeg ik ook nog een prachtige tekening van haar favoriete knuffelbeest en Paul is nu bezig met het maken van het avondeten. Gewoon een lekker roerbakgerechtje met kip, daar heb ik namelijk best zin in.

Het weer is ontzettend wisselvallig. Nu schijnt het zonnetje, maar daarnet regende het nog en zo gaat het al de hele dag.

Ik ben dan weliswaar aan het werk geweest vandaag, maar dat vind ik in dit geval helemaal niet erg, omdat de rest zo lekker heeft meegeholpen.

Moederdag! Helemaal zo gek nog niet ;-)