In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, januari 01, 2016

Van kerst tot oud en nieuw

De tijd van kerst tot en met oud en nieuw hebben we, tussen het werken door, heerlijk met z´n vieren doorgebracht.

Op kerstavond kookte Sabine een drie-gangen-menu voor ons.
Als voorgerecht (dat ze bij het hoofdgerecht serveerde, omdat het er zo goed bij paste) was een salade van kerstomaatjes en sinaasappelschijven met een sinaasappel-basilicumdressing.
Het hoofdgerecht bestond uit aardappelschijfjes uit de oven, spinazie en kipfilet met een anijssaus.
Zelfgemaakte caramelpudding. Echt heerlijk allemaal.

Eerste kerstdag stond er turks op het menu. Paul maakte weer zijn heerlijke gegrilde kipfilet en rundvlees met groentenrijst, knoflooksaus en turks brood.

Tweede kerstdag hebben we gourmet gegeten. Dat kwam erg goed uit, want ik stond die dag al om half acht op het werk, dan door tot twaalf uur en daarna vanaf half twee tot half zeven. Dan is het wel handig om eten te plannen, waarbij het er niet zo op aankomt, dat je op tijd moet beginnen met koken.

Zondag, je zou het derde kerstdag kunnen noemen, zijn we tussen mijn werkshifts door naar de sauna geweest. Heerlijk schoon en relaxed kon ik daardoor de avonddienst draaien, echt ideaal.

Ook waren we die week begonnen met het kijken van de Harry Potter reeks. Elke avond gezellig met z´n viertjes op de bank en film kijken.

Gisteren heb ik natuurlijk oliebollen en appelflappen voor ons gebakken en aten we een eenvoudige "kartoffelgulasch". Aardappels, frankfurters, uien, ketchup en een hoop kruiden. Daar eet je kaiserbroodjes bij. Echt perfect voor zo´n avond.

Sneeuw is er in de tussentijd nog steeds niet, maar we genieten volop van de zon. Misschien niet helemaal wat je je bij de winter voorstelt, maar hé als je er niets aan kunt doen, dan moet je het beste maken van wat je krijgt en zon is natuurlijk een prachtige tweede keus!

Gelukkig nieuw jaar!