In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juni 03, 2011

IJsje

We genieten van het lekkere lange weekend (alles hetzelfde als altijd alleen kunnen we nu uitslapen!), het weer zou ff wat mooier mogen zijn, maar ach, het werk gaat ook door, dus zo´n ramp is het niet dat het niet mooi zonnig is.
Ben weer hard aan de studie en aan het vertalen, tussendoor gaat ook het huishouden gewoon door (pfff, ik blijf er een hekel aan houden). Desalniettemin vandaag een heerlijk middageten kunnen fabrieken: gebakken zalm met broccoli en zelfgemaakte knoflook-patat uit de oven. En nee...geen toetje.

Om kwart voor vijf ging Sabine naar de Schützen en kwart over vijf stonden zij en Paul voor de deur met in Sabine´s handen een klein koolmeesje. Uit het nest gevallen, gegooid of geprobeerd te vliegen, we weten het niet. En dat koolmeesje (Meise) doopte Sabine daarna "ijsje".
IJsje vond het helemaal niet leuk in het doosje met hooi dat we hadden gemaakt, dus maar een hooinestje op tafel gemaakt om te kijken of zoiets beviel. Maar nee, ook dat vond IJsje helemaal niets! Binnen no-time stond het beestje naast het nest en sprong van het kleine tafeltje af.
Tja wat doe je dan met zo´n beestje?
Ik heb het met geimproviseerd nest en al bij de cavia´s in het hok gezet. En dat was helemaal goed. IJsje hobbelde vrolijk door de door de cavia´s gemaakte tunnels in het hooi, ging in de etensbak zitten (wilde helaas nog niet eten vandaag) en zit nu heerlijk op z´n gemak te slapen.
De cavia´s vinden het wel best, na wat beginstrubbels interesseert het ze niet meer.

Ondertussen uitgezocht hoe je zo´n beestje het best te eten kunt geven (pincet tussen duim en wijsvinger, je andere vingers gespreid en dan vanaf ca. een meter afstand aan komen "vliegen" zou moeten werken), dus dat gaan we morgenochtend maar eens proberen.
Het filmpje dat ik met m´n telefoon heb gemaakt, wil helaas niet afgespeeld worden, dus kan ik hier ook niet laten zien. Ik zal morgen een foto maken van de kleine deugniet in het caviahok.