In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, november 30, 2012

Pfffffffff

Alsof het niet genoeg is dat de wiskunde-leraar en de engels lerares me al hebben gebeld dat Joris z´n huiswerk niet doet. Vandaag belde de lerares typen dat Joris z´n huiswerk al vier!!!! weken achter elkaar gewoon niet heeft gemaakt.
Elke keer weer beterschap beloven en het vervolgens gewoon niet doen.
Ik heb elke vrijdag weer aan hem gevraagd of hij zeker wist dat hij geen huiswerk voor typen had, maar nee, echt niet mam, dat hebben we op school al gedaan.

Niet dus.....

Goed, dat was dus weer een preek. En nog meer leuke dingen van hem afgenomen, nl. tv-kijken en voorlezen voor het naar bed gaan. Ook verteld dat we er voorlopig ook geen heil in zien om een skipas voor hem te kopen of een snowboard te huren. Tja, als hij zich nog niet eens een dag aan z´n afspraken kan houden en alles bij elkaar liegt als het om huiswerk gaat, dan gaan we dat natuurlijk niet belonen!
We vinden het helemaal niet leuk en weten ook echt niet wat we eraan moeten doen. Niets helpt!
Nou ja, eerst volgende week maar eens met de klassenleraar praten en kijken of die een idee heeft (denk het niet, ik vind leerkrachten (sorry leerkracht-vriendinnetjes) in het algemeen niet zo goed psychologisch onderlegd dat ze met dit soort gedrag iets aan kunnen). We gaan in ieder geval voorstellen dat de leraren Joris elke keer dat hij weer iets is "vergeten" na laten blijven. Misschien dat hij het dan eens een keer leert. We willen hem best helpen met zaken herinneren, maar dan moet hij ook z´n best doen.
Ben er echt behoorlijk verdrietig van moet ik zeggen, vooral van het feit dat hij dus gewoon keihard staat te liegen.


Daarom vanmiddag maar eens aan het koekjesbakken geslagen om m´n hoofd op wat anders te zetten. Het nu 6 verschillende liggen. Weer de koekjes die ik vorige keer ook al had gemaakt, maar die door de kaboutertjes hier zijn opgegeten en dan nog drie extra.
Ik moet ze morgen nog wat gaan versieren en dan zal ik weer een foto maken om hier te posten.

Door het koekjesbakken trouwens helemaal vergeten dat ik nog een was in de wasmachine had zitten en nog wel de was met de sportkleding van Sabine en mij, want vanavond zou weer sportavond zijn natuurlijk. Zou... want sporten in kleddernatte kleding is ook niet echt prettig zullen we maar zeggen. We hadden er wel enigszins de P in, maar besloten dat we dus maar thuis zouden blijven. Tja, in je gewone kleding sport ook niet prettig.
Lekker suf dus :-)

dinsdag, november 27, 2012

De winter nadert met rasse schreden

Het weer ziet er nog niet winters uit; de laatste dagen kan ik in de middaguren steeds de terrasdeur open zetten, omdat het zonnetje zo heerlijk schijnt. Ik geniet er nog even van.

Zoals gezegd nadert de winter met rasse schreden, het is alweer bijna december. Ongelooflijk!
Morgen de telefoon maar eens pakken om Hans te bellen. Dan kan ik vragen wanneer hij me voor het eerst verwacht. Sleutel en fleecejack regelen en dan kunnen we weer beginnen.

Eind van de week schijnt het te gaan sneeuwen, dus ik ben heel benieuwd. Voor het winterseizoen zou het wel goed zijn, dan hebben we alvast een goede, koude ondergrond en de toeristen willen nu op de webcams eigenlijk wel graag sneeuw zien.
Van mij mag het nu ook, ik ben er klaar voor!

Voor de rest nog een ander klein nieuwtje: ik ben vandaag weer gebeld door de lerares Engels van Joris. Hij maakt weer niet al z´n huiswerk en "vergeet" continu z´n teksten te schrijven. Zucht.
"Ja", zegt ze, "u had toch beloofd om wat beter op hem te letten en hem er bij te ondersteunen?"
Dat doe ik dus ook. Ik vraag elke dag of hij zeker weet dat hij alles gemaakt heeft, vraag hem te laten zien wat hij moet maken en kijk of hij dat dan ook gemaakt heeft. Maar ja, als hij z´n "aufgabenheft" continu vergeet mee te nemen naar huis, dan kan ik ook niets nakijken natuurlijk en dan nog zeggen de dingen die hij er in schrijft me niet zoveel.
Maar goed, we mogen naar school om met de lerares te praten over Joris. Ik ben benieuwd met wat voor briljante oplossing ze gaat aankomen, want ik weet echt niet wat ik meer moet doen en straks in het winterseizoen heb ik al helemaal geen tijd meer om me druk te maken om dat soort dingen, dan heb ik ander werk te doen.
We gaan het zien.

Joris is in ieder geval z´n laptop weer kwijt en mag voorlopig extra vroeg naar bed. De preek heeft hij ook gehad, maar uit ervaring weet ik dat hij die morgen alweer vergeten is.....